Çerkezköy Bakış - AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, İl Teşkilatı’nda düzenlediği basın toplantıyla İl Başkanlığı görevinde istifa ettiğini duyurdu.
BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Bugün saat 12.30’da düzenlenen basın toplantısında bazı ilçe başkanları da hazır bulundu. 12 Haziran 2014 tarihinde İl Başkanlığı görevine başladığını hatırlatarak sözlerine başlayan Akçay “Kurucu Genel Başkanımız, o zaman Başbakanımız olan ve şimdi Cumhurbaşkanımızın layık görmesi sonucu bu onurlu görevi devraldık ve bugüne kadar yüzümüzün akıyla getirmeye çalıştık” dedi.
“EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIK”
İl Başkanlığı döneminde ilk defa yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi, akabinde 2’si olağanüstü olmak üzere 3 büyük kongreyi geride bıraktıklarını kaydeden Akçay “7 Haziran ve 1 Kasım olmak üzere iki de genel seçim geçirdik. İlk defa Tekirdağ’dan 3 milletvekili çıkarttık. Bunları, çok kıymetli dava arkadaşlarımla birlikte başarılı bir şekilde, olması gerektiği gibi en iyisini yapmaya çalışarak bugünlere geldik.” diye konuştu.

“DAVA ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE YÜRÜDÜK”
Akçay, yeni taşındıkları İl Teşkilat binasını da dava arkadaşlarıyla birlikte Tekirdağ’a kazandıklarını belirterek “Ufak tefek eksikler kalsa da bugünlere getirdik, şehrimize kazandırdık. Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla dile getirdiği gibi, bizim şiarımız da “Merkep ölür kalır semeri, insanoğlu ölür kalır eseri” anlayışıdır. Bu şiarla en iyisini yapmaya gayret gösterdik ve bugünlere geldik.” ifadelerine yer verdi.
“GENEL MERKEZDEN AFFIMI TALEP ETTİM”
Son aylarda genel merkez nezdinden yaptığı görüşmelerde Genel Merkez’den ‘kan değişimi arzusu olabileceği düşüncesi edindiğini belirten Akçay, “Genel merkezimizin elini rahatlatmak adına genel merkezimizden affımı talep ettim. Genel Başkanımız, Başbakanımız bu talebimizi yerinde buldular. İnşallah bundan sonra, bugüne kadar olduğu gibi inandığımız değerler, idealler uğruna siyaset yapmaya devam edeceğiz. Bugün burada yaklaşık 2 senedir de yaptığımız bu görevi bundan sonra nihayete erdirdiğimi kamuoyuna duyuruyorum. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Bundan sonra da bizler bu ideal çerçevesinde bu yolu yürümeye devam edeceğiz.” dedi.
YENİ HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
İstifası sonrasında yine siyasetle iç içe olacağını söyleyen Akçay, “Bundan sonraki arzum, temennim de inşallah ülkeme, partime ve şehrimize milletvekili veya büyükşehir belediye başkanı olarak devam etmektir. Niyetimiz budur. İnşallah bundan sonra da olması gerektiği gibi, inancımızın bize emrettiği gibi yolumuza devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.
Çerkezköy Bakış
Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2016, 18:03
Ahmet Akçay seni Tekirdağ Ak Partiye kattığın değerler ile hatırlayacak.
Dik duruşun,Hakka inanışın,ahlakın tartışılamaz.
Tekirdağ'a 3 Milletvekili katarak tarihin başarısını Ak Partiye ve bu davaya kattın.
Herkes kendi cebinine çalışırken,sen partine çalıştın.
Bir tane belediyesi olmayan Tekirdağa İl Binası alınmasındaki emeğini herkes biliyor.
Bulunduğun makama ve ak partiye çokşey kattın.
Allah sizlerin emeğini zayi etmez.