ÇERKEZKÖY BAKIŞ - AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti.
YÖNETİM KURULU ÜYELERİ EŞLİK ETTİ
AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı adına teşkilat Başkanı Alaettin Demirbağ, beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Bahçekapılı, Murat Özaydın ve Berna Eşsiz ile birlikte önceki gün Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret ederek, çeşitli temaslarda bulundu.
“30 ADET TEKERLEKLİ SANDALYE VERECEĞİZ’’
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, 30 tane tekerlekli sandalye verileceğini belirterek, Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya’dan ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesini istedi. Sandalye verilecek olan kişilerin tekerlekli sandalye kullanabilir raporu olması gerektiği bilgisi veren Demirbağ, “Boy, kilo da not alınarak nüfus cüzdanı fotokopisi getirildiğinde gerekli işlemler yapılacaktır.’’ Dedi.
“GEÇİKMİŞ BİR ZİYARET OLDU’’
Demirbağ bir süre önce partisinin milletvekileri ile Çerkezköy’de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bu biraz geçikmiş bir ziyaret oldu. Vekilimizle burayı da ziyaret edecektik, ancak vekilin ziyareti yoğun programından dolayı biraz gecikecek. Biz de ramazan vasıtasıyla böyle bir ziyarette bulunalım istedik.’’ Şeklinde konuştu.



 “ERZAK PAKETİ VERECEĞİZ’’
“İhtiyacı olan 15 engelli vatandaşımıza erzak yardımında bulunacağız.’’ Diyen Başkan Demirbağ, şöyle devam etti: “İhtiyacı olan kişilerin listesini sizden talep edeceğiz. Yine bu yardımın yapılabilmesi için erzak verilecek olan kişilerin telefon numaralarını, adreslerini ve kimlik fotokopilerini istiyoruz.’’
“BİNADA SORUN YOK’’
Yapılması planlanan engelli yaşam evine de değinen Demirbağ, bina gidişatı hakkında bilgi vererek, “Binanızda sorun yok, sadece imza aşaması kaldı. O aşamadan sonra binanız yükselmeye başlayacak.’’ İfadesini kullandı.
“TÜRKİYE’DE BAŞKA ÖRNEĞİ YOK’’
Başkan Çetinkaya engelli yaşam evinin Türkiye’de bir başka örneği daha olmadığı yorumunda bulunarak, “Ailesi ‘ben ölünce çocuğum ne yapar’ diye düşünmeyecek.  Binanın son katında kimsesiz engelliler konaklayacak. Onlara bakmak üzere orada çalışan kişiler de engelli aileleri olacak. Binanın yapımı sırasında, Dernek olarak Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nın girişinde bulunan kulübelerden birinde geçici olarak kalmamız uygun olur.’’ Şeklinde konuştu.
 “ZİHİNSEL ENGELLİLER EVLENMESİN’’
“Zihinsel engelliler evlenmesin, evlendirilmesin.’’ Diyen Başkan Çetinkaya, şöyle devam etti: “Bu kişiler anne ve babalık duygusunu bilmediklerinden çocuklarına olumsuz davranışlarda bulunabiliyor. Üstelik bir engelliye bakan ailelerin sıkıntıları da bu evliliklerle iki katına  çıkıyor.’’
“300 BİN KİŞİ MAAŞ ALIYOR’’
Görüşmede engelli sıkıntılarının yanı sıra engellilere ilişkin yapılan çalışmalar hakkında  da bilgi verildi. Mevcut hükümet döneminde ülke genelindeki engelli bakım maaşı alanların sayısının 300 bine ulaştığı bilgisi veren Başkan Demirbağ, “Tüm engelliler sosyal güvence altına alındı. İş bulamayanların engelli maaşları yüzde 200-300 oranında arttırıldı. Bakıma muhtaç engellilerin bakımı evlerinde ve bakım merkezlerinde ücretsiz olarak yapılmaya başlandı. Umuma açık tüm mekanlar engellilerin ulaşımına uygun olarak düzenlendi. Bölgemizdeki minibüsler de engelli kullanımına uygun olacak şekilde değişmeye hazırlanıyor. Özürlülere kamu personeli olma yolu için sınavlar yapılmaya başlandı.’’ Şeklinde konuştu.
“TEKİRDAĞ’DA 6 BİN KİŞİ MAAŞ ALIYOR’’
Tekirdağ’da  6 bin kişinin engelli bakım maaşı aldığını dile getiren Çetinkaya, ise “Vekilimiz gelseydi kendisine Tekirdağ’da bu maaşı 1 ay vermemeleri talebinde bulunmayı söylemeyi düşünüyordum. Gerçi bu bir maaş da değil sosyal yardım. Bu parayla Tekirdağ’ın belirlenen bir yerine bir gen merkezi bir laboratuar yapılsın. Burada sakat ya da sağlam 2 kişi evleneceği zaman gidip buraya kan verip, genetik araştırma için numune bıraksın. Eğer biz bu konuda duyarlı olmazsak , engelli birey sayısı kesinlikle azalmaz. Unutmayalım ki engellilik akraba evliliği, hamilelik sürecinde annenin ters bir hareketi, genetik ve trafik kazaları sonucunda ortaya çıkıyor.’’ diye konuştu.
Editör: TE Bilisim