Çerkezköy’e ‘Cafe Restaurant Kültürü’nü biz getirdik

İlkokulu bitirdikten sonra kendisini bir baklava imalathanesinde ‘çırak’ olarak bulan Şahin Aktürk, pastanecilik sektörünün her kademesinde kazandığı deneyim ve ustalığı, Pera Villa’da müşterilerinin beğenisine sunuyor. Pera Villa’da, kimi zaman patron, kimi zaman da garson olarak, müşterilerinin karşısına çıkan Aktürk, mutfağa indiğinde ise, oklavayı adeta raksettiriyor.

Çerkezköy’e ‘Cafe Restaurant Kültürü’nü biz getirdik
banner301
DÜNYA YEMEKLERİ AYNI MUTFAKTA
Pera Villa’nın imalathanesinde, tatlı çeşitlerinin yanı sıra, başta Anadolu mutfağı ve İtalyan mutfağı olmak üzere, 39 çeşit yemeğin piştiğini vurgulayan Aktürk “Pera Villa’nın oturmuş seçkin bir müşteri portföyü var. Müşterilerimiz, Pera Villa’yı karnını doyurmak için değil lezzet ve nezih ortamı için tercih ediyor.” İfadelerini kullanıyor.
KAFE KÜLTÜRÜNÜ ÇERKEZKÖY’E BİZ TAŞIDIK
Kafe kültürünü Çerkezköy’e, Pera Villa’nın taşıdığını anlatan Şahin Aktürk, “Pera Villa, adeta Çerkezköylüler’in ikinci adresi oldu. Çikolata dışındaki bütün ürünlerimiz, kendi imalathanemizde üretiliyor. Hijyen konusunda büyük hassasiyetimiz var. Bunu, mutfağımız, her zaman tüm müşterilerimizin ziyaretine açık bulundurmakla kanıtlıyoruz” bilgisini veriyor.
İYİ BAKLAVA-KÖTÜ BAKLAVA FARKI
Vatandaşa ‘baklava’ adı altında ‘hamur’ satıldığını belirten Şahin Aktürk, iyi baklava ile kötü baklavayı ayırt edecek püf noktaları da, Bakış Gazetesi okuyucuları ile paylaştı. İyi bir baklavanın çiğnendiğinde ağızda hafif bir ses çıkardığını kaydeden Aktürk, tadımında ağızda yapış yapış izlenimi veren baklavanın ise artık baklava olmaktan çıktığını söyledi.



ÇERKEZKÖY BAKIŞ - Gazeteniz Çerkezköy BAKIŞ’ın başlattığı “İçimizden Biri” yazı dizimizin bu haftaki konuğu Pera Pastaneleri’nin sahibi Şahin Aktürk oldu. Pera Villa’yı Çerkezköy’ün en gözde mekanlarından biri haline getirme başarısını gösteren Aktürk ile, çeyrek asrı aşan pastanecilik tecrübesi üzerine konuştuk…
OKUL ÖNLÜĞÜNÜ ÇIKARDI İŞ ÖNLÜĞÜNÜ GİYDİ
Aile bütçesine katkı sağlama ihtiyacı hisseden Şahin Aktürk, Ortaköy’deki bir pastanenin imalathanesinde ‘çırak’ olarak çalışmaya başladı. Okul önlüğünü çıkarıp, iş önlüğünü giymenin burukluğunu kısa sürede üzerinden atan Aktürk, 6 yıl boyunca, pastane imalathanesinde baklavacı olarak iş yaşamını sürdürdü.
1999’DA İŞYERİNE ORTAK OLDU
Kısa sürede çıraklıktan ustalığa yükselen Şahin Aktürk, çalışma hayatına zorunlu ara vererek askerlik görevini yerine getirdi. Askerlik hizmetinin ardından yeniden aynı işyerinde çalışma hayatını sürdüren Şahin Aktürk, 1999 Yılı’nda, çalışan konumundan işveren konumuna yükseldi. İstanbul’un İstiklal Caddesi’ndeki Dilek Pera’ya ortak olarak ticarete atılan Şahin Aktürk, mutfaktan yetişmenin avantajını, ticaret hayatına da taşıdı.
2001’DE KAPAKLI’YA GELDİ
Şahin Aktürk’ün Çerkezköy ile bağlantısı da, işte bu tarihten sonra başladı. 2001 ekonomik krizinden olumsuz etkilenen Şahin Aktürk, ortak olduğu Dilek Pera Pastanesi’nden ayrıldı. Bu esnada Kapaklı’da inşaat işleriyle ilgilenen abisinin daveti üzerine Kapaklı’ya taşınan Şahin Aktürk, Kapaklı Organize’de ‘Pera’ ismi ve markası ile sektöre yeniden bir başlangıç yaptı.



FARKINDALIK OLUŞTURDU
Pera Pastanesi, Kapaklı Organize’de faaliyete başladığı ilk günden itibaren kendisine bir farkındalık oluşturdu. Pera Pastanesi’ni kardeşleriyle birlikte işleten Şahin Aktürk, Pera ismini kısa süre içerisinde marka haline getirdi. Aynı zamanda imrendirecek düzeyde, birlik, beraberlik ve dayanışma örneği sergileyen Aktürk kardeşler, bu birlik ve beraberliklerini hiç bozmadı. Abi Ferzander Aktürk’ün 2006 yılında geçirdiği trafik kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi, Şahin Aktürk ve ailesini derinden yaraladı, ancak ailenin birlik ve beraberliği yine aynı sağlam temeller üzerinde ilerlemeye devam etti.
KOŞULSUZ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
Koşulsuz müşteri memnuniyetini kendilerine ilke edindiklerini ifade eden Şahin Aktürk, pastacılık ve unlu mamüller sektöründeki yenilikleri müşterilerinin damak zevkine sunarak büyük mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Kalitelerinden taviz vermeden müşterisine en iyiyi ve en güzeli sunmak amacında olduklarını ifade eden Pera Villa Pastanesi’nin Sahibi Şahin Aktürk, “İlk günkü heyecanımızı kaybetmeden müşterilerimize her zaman daha iyiyi sunmanın peşindeyiz. Bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Takdir, aldıkça da büyük haz duyuyoruz.’’ Diye konuştu.
“KALİTE İLE SAĞLIKLI ÜRÜNÜ MÜŞTERİMİZE SUNUYORUZ’’
‘Pera adı altında kaliteli ve sağlıklı ürünü müşterilerimiz ile buluşturuyoruz.’ Diyen Şahin Aktürk, “ Avrupa standartlarında tamamen sağlıklı ve hijyenik koşulların yanı sıra müşterimize kaliteli ve lezzetli ürünler sunuyoruz. AR-GE çalışmalarımızı teknolojik yatırımlarla buluşturarak, müşterimizin hem gözüne hem de damak tadına hitap ediyoruz.’’ İfadelerini kullandı.
HEM ÇALIŞAN HEM PATRON
İşin mutfağından gelmesinden dolayı kendisini ‘işyerinin hem patronu hem de çalışanı’ olarak nitelendiren Şahin Aktürk, "İlkokuldan mezun olduktan sonra çalışmak zorunda kaldık. Çıraklıkla başladık ustalığa kadar geldik. Tüm zorluklara karşın başarma azminden ayrılmadım. Mesleğimi severek yapıyordum, aynı şekilde severek yapmaya devam ediyorum. Meslek heyecanımdan en ufak bir şey kaybetmedim.’’ Diye konuştu.



banner287
“ÖZÜMÜZDEN TAVİZ VERMİYORUZ’’
Pasta ve tatlılardan kahvaltılıklara, poğaça ve börekten şekerlemelere kadar zengin ürün çeşidi ile Çerkezköy halkına hizmet verdiklerini anlatan Şahin Aktürk: “Değişen koşullar çerçevesinde günden güne büyüyoruz, ama büyürken asla özümüzden ve temel ilkelerden taviz vermiyoruz.  Bundan sonra da aynı çizgi etrafında çalışmalarımız sürdüreceğiz.’’ Dedi.
“LİDERLİK BAYRAĞINI TAŞIYACAĞIZ’’
 ‘Pera’ ile ‘Villa’ isimlerini ‘elit’ anlam taşımasından dolayı pastanelerine Pera Villa ismi verdiklerini anlatan Aktürk şöyle devam etti: “ 2003 yılında Pera markasını gıda dalında tescilli markamız haline getirdik. 2007 yılında Pera markasına Pera Villa markasını ekledik. 2009 yılında almış olduğumuz ISO Belgeleri ile kalitemizi perçinledik. Ancak bu seviyede kalmayacağız. Pera Villa, daima çağın yeniliklerine adapte olarak, kendi sektöründe liderlik bayrağını kaliteden ödün vermeden taşıyacaktır.’’
“DÜNYA MUTFAĞINDAN SEÇKİN LEZZETLER SUNUYORUZ’’
Sulu yemek çeşitleri dışında İtalyan mutfağı başta olmak üzere dünya mutfaklarından seçkin lezzetleri müşteri ile buluşturduklarını söyleyen Şahin Aktürk, “Pera Villa olarak bizlere sadece sulu yemek ve çeşitleri bulunmaz. Bunun dışında hamur işlerinin tamamı, tatlı çeşitleri, çikolata ve pasta çeşitleri var. Çikolata dışında tüm ürünlerimizi kendi imalathanemizde üretiyoruz. Tramisü ve parfe opera özel lezzetleri bölgede sadece Pera’da var.’’ Diye konuştu.
“ÇERKEZKÖYLÜLER’İN İKİNCİ ADRESİ OLDUK’’
Kalite ve hijyenin kendileri için olmazsa olmazlar olduğunu ifade eden Şahin Aktürk, ilkelerimizden ödün vermedik, bu şekilde de sürmeye devam edeceğiz.” Dedi. Çerkezköy Atatürk Caddesi üzerinde ferah ve şık bir ortamda müşterilerini ağırladıklarını anlatan Şahin Aktürk “Kapaklı’dan sonra hizmet verdiğimiz Çerkezköy’de faaliyete başladığımız ilk günden itibaren yoğun bir ilgi topluyoruz. Pera Villa, Çerkezköylülerin ikinci adresi, ortak buluşma noktası haline geldi.’’ Dedi.
“ÇALIŞAN SAYIMIZ DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR’’
Bünyelerinde çalışan personel sayısının dönem dönem farklılıklar gösterdiğini ifade eden Şahin Aktürk, tüm personelinin eğitimli olduğunu ifade etti. Pera Villa’nın hem pastane hem de üretiminde çalışacak personelinin ilk olarak oryantasyon eğitimine tabi tutulduğunu kaydeden Şahin Aktürk, şöyle devam etti: “Tüm personelimiz eğitimlidir. Sadece oryantasyon eğitimi de yeterli olmaz, tüm personelimiz ayrıca her 6 ayda bir ünlü firmaların eğitmenleri tarafından eğitime tabi tutulur. Bunun dışında personelimizi, kendilerini geliştirmeleri açısından seminer ve kurslara gönderiyoruz. ’’



“İSMİMİZ MÜŞTERİMİZE GÜVEN VERİYOR’’
Pera Villa isminin müşterine güven verdiğini kaydeden Şahin Aktürk, müşteriyle ilişkilerinin de çok iyi düzeyde bulunduğunu belirtti. ‘Müşterimiz Pera Villa’yı karnını doyurmak için değil lezzet ve nezih ortamı için bizleri tercih ediyor.’ diyen Aktürk, sektördeki yenikleri İstanbul’daki firmalardan takip ettiklerini söyledi.
“İLK İSO BELGESİNİ BİZLER ALDIK’’
Çerkezköy’de ilk ISO Kalite Belgesi’ni Pera Villa olarak kendilerinin aldığını ifade eden Pera Villa Pastanesi’nin sahibi Şahin Aktürk, Çerkezköy Belediyesi’nin ‘Beyaz Bayrak’ alan ilk firmanın da kendileri olduğunu belirtti.
“KAFE KÜLTÜRÜNÜ ÇERKEZKÖY’E BİZ TAŞIDIK’’
Kafe kültürünü Çerkezköy’e kendilerinin taşıdığını anlatan Şahin Aktürk, “Çerkezköy’de yeniliklerin öncüsüyüz. Kafe kültürünü Çerkezköy’e de bizler taşıdık. Geldiğimiz noktada müşterimizden aldığımız yanıtlar karşısında kendimizi mutlu hissediyoruz.’’ Dedi.
İYİ BİR BAKLAVA İÇİN İNCE TÜYOLAR
Mutfağından ürettiği baklavaya ilişkin tüyolar veren Şahin Aktürk, iyi bir baklavanın çiğnendiğinde ağızda hafif bir ses çıkarması gerektiğini anlatarak, tezgahlarda parlak görülen baklavalardan uzak durulması tavsiyesinde bulundu. Tadımında ağızda yapış yapış izlenimi veren baklavanın baklava olmaktan çıktığını söyleyen Aktürk, “Baklava iki gün içerisinde şekerlenir, artık baklava olmaktan çıkar.’’ Diye konuştu.
“BAKLAVA YERİNE HAMUR SATILIYOR’’
Vatandaşa ‘baklava’ adı altında ‘hamur’ satıldığını belirten Şahin Aktürk, baklavanın kilo fiyatının 20-30 TL arasında olması gerektiğini söyledi. Bazı baklavalarda nişasta bazlı şeker kullanıldığını ifade eden Aktürk, nişasta bazlı şekerin kansere davetiye çıkardığını söyledi. Ucuz fiyata bakılarak baklava tüketilmemesi tavsiyesinde bulunan Şahin Aktürk, “Vatandaşlarımız fiyatı ucuz diye çeşitli tezgahlarda satılan, nerelerde üretildiği belli olmayan baklava alıyorlar. Ancak bunların tüketilmesinde sonradan büyük sağlık sorunlarına davetiye çıkarılıyor. Vatandaşlarımız bir anlamda zehirleniyor. Ucuz, diye ürün tüketmeyelim, güvendiğimiz yerden ürün alalım. Ucuz ürünlerin çoğu merdiven altlarında üretiyor. Bunların zararları da ilerleyen yıllarda ortaya çıkıyor.  Sadece bizlerde değil diğer hizmet sektöründe de durum aynıdır. Etin kilosu 25-30 TL ise döner-ayran 1.5 TL olamaz. Bunu düşünmek gerek.’’ İfadelerini kullandı.
“ÜRETİM TESİSİMİZ HERKESİN ZİYARETİNE AÇIKTIR’’
Müşteri pörtföyünün belli olduğunu söyleyen Şahin Aktürk, üretim tesislerinin de herkesin ziyaretine açık olduğunu ifade etti. Aktürk, dönem dönem öğrencilerin üretim tesislerini gezerek bilgi aldıklarını ifade ederek, ev ve işyerlerine de servislerinin olduğunu söyledi.
“SİYASETLE BİR BAĞIM YOK’’
Mesleği itibariyle siyasilerle iç içe olmasına rağmen siyasetin içerisinde hiçbir zaman yer almayan Şahin Aktürk, bundan sonra da siyasetin içerisinde yer almayı düşünmüyor.
“İŞİMİZDEN KAZANDIĞIMIZI İŞİMİZE YATIRIYORUZ’’
Geleceğe yönelik hedeflerinden de bahseden Aktürk, İşinden kazandıklarını yeniden işe yatırdıklarını söylerken, sektörün gelecekte işçi bulmakta oldukça zorlanacağını ifade etti. Şu an itibariyle sektörde kalifiye eleman bulmanın neredeyse imkansız hale geldiğini kaydeden Şahin Aktürk, sektöre personel yetiştirmek için konunun eğitim müfredatın alınması gerektiğini ifade etti.

Çerkezköy Bakış

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2014, 14:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
çerkezköylü
çerkezköylü - 6 yıl Önce

şahin bey ve işletmesi gerçek kalite ve tadı sunmada çok başarılı aynı zamanda toplumun bir çok kesiminede hayırlı işler ve bağışlar yapmaktadır,bu iyiniyeti gerçekten takdire şayan,başarılarının devamını dilyorum.

yahya avcu
yahya avcu - 6 yıl Önce

bak bu sözünüz çok doğru gerçekten çerkezköye kafe külütürü tartışılmaz peraya aittir bu yüzden sizi tebik edyorum

vatandaş
vatandaş - 6 yıl Önce

öncelikle şunu belirtmeliyim işletme olarak çok başarılıdırlar.tebrik ederim

gökhan gün
gökhan gün - 6 yıl Önce

geceni gündüzüne katarak emek veriyorsun. en güzel övgüleri hakediyorsun. bu başarın tamamen alınteri üzerine inşaa edilmiş. tebrik ediyoruz

SIRADAKİ HABER

banner265

banner479

banner306

banner493