banner434
Haber Merkezi
Haber Merkezi
12 Kasım 2017 Pazar 13:43
banner301
banner287

Çerkezköy Bakış - 2009 yılından bu yana eğitim ve öğretim veren Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kurulduğu günden itibaren Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı ve Giyim Üretim Teknolojisi Alanı ile ülke istihdamına büyük katkı sağlıyor. Daha önce katıldıkları birçok uluslararası Gastronomi Festivalinde Çerkezköy’ü başarı ile temsil eden ve birçok derece elde eden Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu başarılarına bir yenisini daha eklemek için çalışmaları sürdürüyor.



YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ’NÜN GURMELERİ

Bu kapsamda Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, okullarında hem teorik ders, hem de uygulamalı eğitim görüyor. Öğrenciler, hafta içi her gün uygulamalı yemek yapma eğitimini okulun mutfak atölyesinde Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenlerinden Hülya Güner’in gözetiminde ve desteğiyle birbirinden lezzetli yemekler ortaya çıkartıyor.




YAPILAN YEMEĞİ YORUMLUYORLAR
Öğrenciler sabah saatlerinde okulun mutfağına inerek aşçı kıyafetlerini üzerlerine giyiyorlar. Ardından da öğretmenleri Hülya Güner tarafından hazırlanan menüleri hazırlamak için maharetli ellerini konuşturuyorlar. Mutfak uygulama dersinde öğrenciler, çorba, ara sıcak, ana yemek,salata ve tatlıdan oluşan menüyü 5 saatlik süre içinde hazırlıyor. Ardından da yemeği yapan öğrenciler ve öğretmenler kurulan masa etrafına oturarak yemekleri tadıyorlar ve ardından yemekteki eksiklikleri ve fazlalıkları birbirleri arasında değerlendirme yaparak yorumluyorlar. Ardından da yemekler, okulun mutfak bölümü döner sermayesine katkı sağlaması için küçük kaseler eşliğinde satışa sunuluyor. Elde edilen gelirle de mutfak malzemesi alınıyor.



“GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğretmeni Hülya Güner, uygulamalı derslerin son derece faydalı olduğunu kaydetti. Güner, “Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü olarak servis hazırlıkları, temel yiyecek üretimi, mutfak uygulamaları ve tatlı yapımı teknikleri yapıyoruz. Sınıfın yarısı teorik, diğer yarısı uygulama yapıyor. Bir menü çıkarıyoruz. Bu menüde çorba, ara sıcak, ana yemek, salata ve tatlı yapıyoruz. Ayrıca içecekler hazırlıyoruz. Burada yapılan uygulamanın ardından yan taraftaki atölyemizde yemeklerin tatlarına bakıyoruz. Olumlu ya da olumsuz değerlendirmeleri yapıp bir sonraki uygulamada yapılan hataları telafi ediyoruz. 3 öğretici olarak öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Öğrencilerimizi hem gastronomi hem de sahada çalışması için birçok teknik öğretiyoruz.” dedi.

Çerkezköy Bakış

Son Güncelleme: 12.11.2017 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Yayınlarımıza yorum gönderen takipçilerimizin IP adresleri sisteme kaydedilmekte olup, istenildiğinde yetkili kurum veya kuruluşlara verilecektir.

banner429

banner430