Simit satarak başladı: Şimdi 5 pastanesi var

Çerkezköy büyük bir başarı öyküsüne sahne oluyor. 11 yaşında geldiği Çerkezköy’de simit satarak geçimini sağlayan Nizamettin Baran bugün beşinci pastanesini açmanın mutluluğunu yaşıyor.

Simit satarak başladı: Şimdi 5 pastanesi var
banner301
ÇERKEZKÖY BAKIŞ - Çerkezköy’de kardeşleriyle birlikte seyyar simit ve çekirdek satarak ailesinin geçimine katkı sağlayan Nizamettin Baran, geride kalan 16 yılda 1 imalathane ve 4 şubeden oluşan Baranoğlu Pastanesi’nde yaklaşık 25 kişiye istihdam sağlıyor.
“SİMİT VE ÇEKİRDEK SATARAK BAŞLADIK’’
Nizamettin Baran 1996’da Çerkezköy’e geldiklerini söyleyerek, seyyar simit ve çekirdek satarak aile geçimine katkı sunduklarını anlattı. Babaları Şefik, kardeşleri Aşık ve İlvan Baran ile birlikte öğleden önce çekirdek, öğleden sonra da simit sattıklarını söyleyen Nizamettin Baran “Çerkezköy’de sokak sokak, cadde cadde gezerek simit ve çekirdek sattık. Bu şekilde hem Çerkezköy’ü öğrenme imkanı bulduk, bir yandan da aile bütçemize katkı sağladık’’ dedi.
“MESLEĞİN İÇİNDEN GELİYORUM’’
Bir süre seyyar simit ve çekirdek sattıklarını eden Nizamettin Baran sonradan da çeşitli pastanelerde çalıştığını söyledi. Mesleğe pastanelerin imalathanesinde adım attığını kaydeden Nizamettin Baran “bugün Çerkezköy’de bilinen çoğu pastanenin hem imalathanelerinde hem de imalathane dışındaki tüm birimlerinde çalıştım. Mesleği de imalathanede öğrendim. Mesleğin içinden geliyorum’’ diye konuştu.
2005’TE İLK ŞUBELERİNİ AÇTILAR
Tecrübe kazandıktan sonra 2005 yılında Barbaros Caddesi’nde ilk pastanelerinin açtıklarını anlatan Nizamettin Baran şöyle devam etti: “ilk müşterilerimizi de burada ağırlamaya başladık. Barbaros Caddesi’ndeki ilk şubemiz bizler için ayrıca büyük bir tecrübe kaynağı oluşturdu. Ürün kalitemiz ve servis sunumumuz ile müşterilerimizden çok büyük geri dönüşler aldık. Bu süre içerisinde kendimiz yaptık, kendimiz servis ettik, kendimiz sattık’’



25 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORLAR
Nizamettin Baran, meslekte tek tek adımlayarak büyüdüklerini ifade ederek “aradan geçen zaman içerisinde şube sayımızı artırdık. Namık Kemal Bulvarı üzerindeki merkez şubemiz dışında 500 metrekarelik bir imalathanemiz, Güveniş Caddesi’nde şubemiz, bunun dışunda Kumlugeçit ile Kızılpınar’daki İdeal Marketleri’nde birer şubemiz bulunuyor. Kardeşlerimle birlikte yaklaşık 25 kişiye istihdam sağlıyoruz’’ diye konuştu.
“BİRİNCİL ÖNCELİĞİMİZ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ’’
Meslekte A’dan Z’ye aşamalardan geçtiğinden müşterilerinin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verdiklerini kaydeden Nizamettin Baran, müşteri memnuniyetinin birincil öncelikleri olduğunu ifade etti.



“TÜM ÜRÜNLERİ KENDİMİZ İMAL EDİYORUZ’’
İşletmelerinde tüm ürünleri kendileri imal ettiklerini söyleyen Nizamettin Baran “dışarıdan ürün almıyoruz. Bizler merkez şube ve diğer şubelerimizde kendi imalathanemizde yaptığımız mamülleri müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. “ dedi.
“HİJYEN VE KALİTE OLMAZSA OLMAZLARIMIZDIR’’
Müşterilerine daha iyi kalite sunma adına, müşterilerinden gelen tavsiyeleri de dikkate aldıklarını kaydeden Nizamettin Baran, şöyle devam etti: “kalite ve hijyen bizlerin olmazsa olmazlarıdır. Bu çerçevede imalathanemizde ileri teknoloji makineler kullanıyoruz. Çalışanlarımız da hijyen şartları altında çalışıyorlar’’



banner287
“İMALATHANEMİZ HERKESE AÇIKTIR’’
Nizamettin Baran, imalathanelerinin 7 gün 24 saat herkese açık olduğunu söyleyerek, “ Zaman zaman ulusal basına yansıyan bazı görüntüler pastanelerin imalathaneleri üzerinde olumsuz imaj bıraktı. Müşterilerimize sunduğumuz tüm ürünlerimize kefiliz. İsteyen herkes imalathanemizi görebilir, izleyebilir. Hijyen konusuna en üst düzeyde hassasiyet gösteriyoruz.’’ Dedi.
“BU İŞİ EN İYİ YAPANLAR İMALATTAN GELENLERDİR’’
‘Bu işi en iyi yapanlar, imalattan gelen kişilerdir’ diyerek sözlerini sürdüren Nizamettin Baran “bizler de imalattan geldik, işimizi en iyi yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra da kaliteyi müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.



KONSEPTİMİZE RESTAURANT DA EKLEDİK
Sektörün değişime uğraması ile birlikte kendilerinin de konseptlerinde değişikliğe gittiklerini anlatan Nizamettin Baran “unlu mamüller sadece pastalerde değil, tüm süper marketlerde de satılmaya başladı. Bundan dolayı da sektör kendini yeniliyoruz. Bizler de bu çerçevede merkez şubenize dünya mutfaklarından seçkin lezzetlerin yer aldığı restaurantı ekledik. Konsept değişikliği ile birlikte isim değişikliğine de giderek İsveççe ‘çığ, heyelan’ anlamına gelen ‘Lawin’ ismini getirdik. Lawin Restaurant Cafe’de 40’a yakın dünya mutfaklarından çeşitli lezzetler usta ellerden müşterilerimize sunuyoruz’’ ifadelerini kullandı.



SİVAS USULÜ KATMER VE KÜT BÖREĞİ
Standart ürünlerinin dışında işletmelerinde Sivas usulü katmer ile halk arasında kürt böreği olarak bilinen ama asıl adı küt böreğini müşterilerinin damak tadına sunduklarını söyleyen Nizamettin Baran,  her iki lezzetin de müşterileri tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti.
“KALİTEYİ UYGUN FİYATA SUNUYORUZ’’
Nizamettin Baran, iş adamından genel müdüre, birim amirlerinden işçisine kadar müşterilerinin olduğunu ifade ederek “kaliteyi uygun fiyata sunuyoruz. Uygun fiyat, kalitesiz ürün anlamına gelmez. Satışa sunduğumuz ürünleri kendimiz imal ettiğimiz için ürünlerimiz uygun fiyatla sunuyoruz’’ diye konuştu.








Çerkezköy Bakış

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 13:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
ercüment kireççi
ercüment kireççi - 6 yıl Önce

baranoğlu sana teşekkür ederim kaliteyi ayağımıza getirdiniz

canan atar
canan atar - 6 yıl Önce

tatlıları beğendimmi acaba

SIRADAKİ HABER

banner265

banner479

banner306

banner493