Su Gibi Güzelliğini Kimseden Esirgemedi

İlçenin geçmiş dönemlerde de kızlarının güzelliği dillere destan olduğu toplumlar arasında birbirine anlatılan hikayeler içerisinde yer almaktadır. Özellikle suyunun, toprağının ve bu bölgede üretilen ürünlerin cilt bakımı açısından değerinin yüksek olduğu yapılan araştırmalarda kanıtlanmıştır. Kızlarının güzel olması erkeklerinin uzun süre gençliğini koruması bu bölgede istanbul eskord bayanların yoğunlukta olmasını sağlıyor.

Bölgede yapılan araştırmalarda gerçek boyutlu bitkisel tedavileri olduğu alternatif tıp olarak kullanılan birçok bitkinin bu bölgede yetiştirilerek çevre illere ve ilçelere dağıtıldığı anlaşılmaktadır. Bu bölgede yerleşimini sürdüren istanbul eskord bayan kendisi ile yapılan röportajda bitkisel beslendiğini cilt bakımının buna borçlu olduğunu ve su gibi güzelliğini kimseden esirgemeden ortaya serdiğini dile getirdi.

Erkeklerin de gençliğinin kaybolmaması, kızların da güzelliğin uzun süre devam etmesi ve ileri yaşlarda dahil diri ve bakımlı bir vücuda sahip olan bayanların dikkat çekmesi bayanların gözünden kaçmadı. Bu çerçevede güzelliğini bu bölgedeki bitkileri borçlu olduğunu açıklayan bayanlar güzelliklerini kıyafetleri ile ortaya çıkartmaktadır. Su gibi güzelliklerini kimseden esirgemeyen genç kızlar giyimleri yürüyüşleri ve davranışları ile bütün yurtta ve bu bölgeye gelen yabancı turistlere gıpta ile bakışlar sergilemeleri ne neden oluyor.

 

Editör: TE Bilisim