Çerkezköy Bakış - Farklı şehirler ve kültürlerin günlük yaşam şekilleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak, öğrencilerin farklı kültürlere hoşgörüyle yaklaşmalarını sağlamak ve kültürel mirasımızı paylaşmak amacıyla faaliyete geçirilen proje kapsamında öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi.

Projeyi tamamlayan öğrenciler okulda pano hazırlarken, Yunus Emre İlkokulu Müdürü Kemal Bulut projede görev alan öğrencilere katılım sertifikası verdi.  

Proje hakkında bilgi veren Yunus Emre İlkokulu Sınıf Öğretmeni Kevser Altay, “Misafir ağırlamak kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Bu projede hayali bir kahramanı şehrimizde misafir ettik. Bu karakter ortak okulların şehirlerini tek tek gezdi, yöresel yemeklerini yedi, geleneksel oyunlarını oynadı. Hatta evin büyüklerinden yörenin masallarını bile dinledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda coşkularına ortak oldu. Paydaşlarımızla birlikte bu misafiri çok güzel ağırladık ve kültürümüzü tanıttık. Sürece okulumuzu dahil ederek okulumuzda geleneksel çocuk oyunlarının daha fazla oynanması konusunda öğrencilerimizi teşvik ettik. Kültürümüzü yaşatacak adımlara okulumuzdan başladık. Kullanılan web 2.0 araçlarını öğrencilerimiz yetkin bir şekilde kullanmayı öğrendiler” dedi.  

Editör: TE Bilisim