Çerkezköy Doğanspor’da teknik direktörlük görevinden olaylı bir şekilde ayrılan Ahmet Sarı, ayrılık gerekçesini anlattı. Kulüp Başkanı Kazım Asbaş’ın oyuncu değişikliğe müdahalesi sonucu tribüne çıktığını söyleyen Sarı “Antrenörlük mesleğinin ayaklar altına alınmaması için, bir dik duruş sergilediğime inanıyorum.” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Doğanspor U-19 Futbol Takımı ile Saray Belediyespor U-19 Futbol Takımı arasında hafta sonu oynanan lig maçında, Doğanspor Teknik Direktörü Ahmet Sarı Kulüp Başkanı Kazım Asbaş’ın oyuncu değişikliğine müdahale ettiği gerekçesiyle tribüne çıkmış, maç sonu da istifa ettiğini duyurmuştu.

SARI İDDİALARI YANITLADI


Çerkezköy Doğanspor Kulubü Başkanı Kazım Asbaş da yaptığı açıklamada Teknik Direktör Ahmet Sarı’ya oyuncu değişikliği için her hangi bir söz söylemediğini belirterek, Ahmet Sarı’nın maç esnasında tribüne çıkmasını eleştirmişti. Çerkezköy Doğanspor Kulübü’nün eski Teknik Direktörü Ahmet Sarı, düzenlediği basın toplantısıyla hem yaşananlara değindi hem de Kazım Asbaş’ın iddialarını yanıtladı.

“ÖNEMLİ BİR MAÇA ÇIKTIK”


Saray Belediyespor U-19 Futbol Takımı karşısında önemli bir karşılaşmaya çıktıklarını anlatarak sözlerine başlayan Sarı “Maç hem Çerkezköy için hem de Çerkezköy Doğanspor camiası için büyük önem taşıyordu. Hafta boyunca bu maça hazırlandık. Kulüp yöneticilerimizden Sabri Asbaş da hafta boyunca çalışmalarımızı takip etti.” şeklinde konuştu.

“BAZI OYUNCULARIMIZ MAÇ ÖNCESİ TURNUVAYA KATILMIŞTI”


Cumartesi günü oynanan müsabaka öncesinde takımında yer alan bazı oyuncuların Liselerarası Futbol Turnuvası’na katıldıklarını anlatan Sarı “Bu da bizim şanssızlığımız oldu. Kadroda yer alan 4 futbolcu liselerarası futbol turnuvasında görev yaptı. Bu nedenle de Saray Belediyespor U-19 Takımı karşısına bazı taktiksel değişiklikler yaparak çıktık. Bazı oyuncularımızı, turnuva yorgunluğu nedeniyle yedek bıraktık.” ifadelerine yer verdi. 

“MAÇA İYİ BAŞLAYAMADIK”


Ahmet Sarı, karşılaşmaya iyi başlayamadıklarını belirterek şöyle devam etti: “İstediğimiz gibi maça başlayamadık. İlk golü kalemizde görerek 1-0 mağlup duruma düştük. Ardından da ikinci golü kalemizde bulduk. İlk yarıyı 2-0 geride tamamladık. İlk devre sona erdiğinde soyunma odasına girdik. Burada maçı kazanma adına neler yapmamız gerektiğini oyunculara söyledik.  İkinci devreye iyi başladık. Baskımızın sonucunda Cengiz ile golü bularak aradaki skor farkını bire indirdik. Maçın 65.dakikasında da Hasancan ile skora denge getirdik.”

“MAÇ 2-2’DEYKEN DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ”


Skorun 2-2’ye gelmesinin ardından oyun gidişatını düşünerek değişikliğe gitmek istediklerini kaydeden Sarı, Çerkezköy Doğanspor Kulübü Başkanı Kazım Asbaş’ın ‘2-1 mağlup durumdayken oyuncu değişikliğe gidildi’ şeklindeki ifadesinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

“KAZIM ASBAŞ MÜDAHALEDE BULUNDU”


Sarı, şöyle devam etti: “Maçın 70.dakikalarında oyuncu değişikliğine gittik. Ferhat’ın yerine Umut’u alıp, Emre’yi de Ferhat’tan boşalan forvete çekecektik. Umut da sağ kanatta görev yapacaktı. Değişiklik kağıdını yazıp, oyuncumuza verdik. Oyuncumuz da kağıdı yan hakeme verdi. Bu esnada oyunu saha kenarında takip eden Çerkezköy Doğanspor Kulübü Başkanı Kazım Asbaş, değişiklik kağıdını hakemin elinden alıp, ‘ne yapıyorsunuz’ şeklindeki bir tepkiyle yedek kulübesine yöneldi.

“YEDEK KULÜBESİNİ TERK ETTİM”


Değişiklik kağıdına Yasin’in yerine Umut’u yazdı. Yasin oyundan çıktı, yerine Umut dahil oldu. Ben de bunun üzerine yedek kulübesinden kronometreyi tuttuğum telefonumu ve eşyalarımı alıp, tribüne çıktım. Yaşananlara Çerkezköy spor kamuoyunun yakından tanıdığı Melih Gedikoğlu, Hüseyin Boz, Oğuz Güven, Sitespor Kulübü Başkanı Ersan Karamehmetoğlu, Çerkezköy Doğanspor Kulübü Yöneticilerinden Nevzat Kumru gibi çok sayıda spor adamı tanıklık etti.

“VEDALAŞMAK İÇİN MAÇ SONUNU BEKLEDİM”


Tribüne çıkmamım nedeni de maç sonunda oyuncularım ile vedalaşmaktı. Bunun için maç sonunu bekledik.”

“DİK DURUŞ SERGİLEDİM”


Yaklaşık 14 yıllık antrenörlük yaşamında hiçbir yöneticinin işine karışmadığını kaydeden Sarı “Antrenörlük mesleğinin ayaklar altına alınmaması için, bir dik duruş sergilediğime inanıyorum.” dedi.

“ŞİMDİYE KADAR MÜDAHALE EDEN OLMADI”


Dönemin Veliköyspor U-17 Futbol Takımı ile Türkiye Finallerindeki maç anısını paylaşan Sarı şöyle devam etti: “Maçın uzatma bölümlerinin sonuca 2-1 önde girdik. Maçın heyecanını yakından takip ediyorduk. Kulüp yöneticilerimizden Mücahit Yavuz da aynı şekilde heyecanımıza ortak oluyordu. Maçta, 1 oyuncu değişikliği hakkımız vardı, ancak kullanmamıştık. Buna rağmen yöneticimiz, oyuncu değişikliği için her hangi bir müdahalede bulunmadı. Maç 2-2 oldu, penaltı atışları sonucunda da elendik.

“NEYİN YANLIŞ NEYİN DOĞRU OLDUĞUNU BİLİYORUZ”


Antrenörlük yaşamında şampiyonluğa da oynadık, üst sıralar için de oynadık. Yaklaşık 400 maça çıktım. Maç da kazandık, maç ta kaybettik. Ancak, hiçbir yönetici yedek kulübesine gelip de işimize müdahalede bulunmadı. Bizler sürekli sporcu kardeşlerimizle bir arada bulunuyoruz. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyoruz.”

“YAPILAN ETİK DEĞİL”


Sarı, yapılanın etik olmadığını belirterek “Etik olan, maçın sonunda benden rapor isteyip karar vermesiydi. Raporumu sunar, benimle çalışıp çalışmamaya kendileri karar verirlerdi. Bu şekilde oyuncu değişikliği kağıdı yırtıp atmak doğru değildir.” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİN ÖNÜ KESİLMİŞ OLDU”


Çerkezköy Doğanspor Kulübü Başkanı Kazım Asbaş’ın ‘yedek kulübesinde sorumlu olan ağabeyim Sabri Asbaş ile fikir alış verişinde bulundum’ şeklindeki ifadesiyle bir anlamda oyuncu değişikliğine müdahale ettiğini itiraf etmiş olduğunu söyleyen Sarı: “Çerkezköy Doğanspor U-19 Futbol Takımı, maçı 5-3 mağlup kapattı. Türkiye Şampiyonası’na gitme fırsatı kaçtığı için üzüntü duyuyorum. Başkanın heyecan vermiş bir karar sonrasında 22 genç, dinamik futbolcunun bir anlamda önü kesilmiş oldu.” ifadelerine yer verdi. 
Editör: TE Bilisim