Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, düzenlediği basın toplantısında Dünya Çiftçiler Gününü kutladı. Toplantıda konuşan Toprak, Çerkezköy ve Kapaklı gibi nüfusun tavan yaptığı yerlerde tarımın ilgi görmediğinden yakındı. Toprak, “250 bin nüfuslu iki ilçede toplam 1200 çiftçi var. Bunların da 700’ü aktif olarak çalışıyor. Sanayileşme adeta tarımı yavaş yavaş yok ediyor.” dedi.

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, düzenlediği basın toplantısında Dünya Çiftçiler Gününü kutladı.

IFAP İLAN ETMİŞTİR


Cumartesi günü saat 11.00’da Ziraat odasında düzenlenen toplantıda Ziraat Odası Meclis Başkanı Bülent Çavuş da hazır bulundu. Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak yaptığı açıklamada, “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü geçtiğimiz yıl faaliyetine son verilen merkezi Paris’te bulunan 61 ülkeden 90’ın üstünde çiftçi örgütünü temsil eden Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP) tarafından ilan edilmiş bir gündür” ifadelerini kullandı.

“TÜM DÜNYADA KUTLANIYOR”


Toprak Çiftçiler Günü’nü ülkenin her yerinde kutlandığını da ifade ederek, “IFAP’ın 14 Mayıs 1984 yılında Hindistan’da yapılan Genel Kurulunda, çiftçilik mesleğine ve sorunlarına tüm dünyada farkındalığı artırmak amacıyla 14 Mayıs’ın Dünya Çiftçiler günü olarak kutlanması teklif edilmiş ve kabul edilmiştir. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü IFAP’a üye tüm ülkelerde aynı zamanda kutlanmasına başlanmıştır. Bu günde gerçekleştirilecek çeşitli faaliyetlerle dünyanın her tarafında tarımsal üretim yaparak, insanlığın ihtiyaç duyduğu gıda üretimini gerçekleştiren çiftçilik mesleğinin toplum için taşıdığı önemin ortaya konulması ve tarımın dolayısı ile çiftçilik mesleğinin sorunlarına kamuoyunun dikkatlerinin çekilmesi hedeflenmiştir” diye konuştu.

“AKTİF 700 ÜYE VAR”


Çerkezköy ve Kapaklı’da kayıtlı bin 200 üyeden sadece 700’ünün aktif çiftçilik yaptığını ifade eden Başkan Toprak, “Aktif olarak ÇKS dosya yapan 700 çiftçimiz bulunuyor, geriye kalan 500 üye de pasif çiftçimiz. Çerkezköy de bundan 10 yıl önce 150 bin dekar dosya yapılıyordu, şu anda imar ve sanayinin girmesinden dolayı sayı 75 bin dekarlara düştü. Sanayileşmeden dolayı Çerkezköy ve Kapaklı’da tarım her geçen gün azalıyor” dedi.

DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜNÜ KUTLADI


Tarımı artırmanın imkanı olmadığını ifade eden Hasan Toprak, “Tarım günden güne küçülüyor. Belediye başkanlarımız, devlet büyüklerimizden isteğimiz bundan sonra biraz olsun tarım alanlarını imara ve sanayiye açmasınlar. Tarımı kollamaya çalışsınlar. Ziraat odası olarak temennimiz budur. Tüm çiftçilerimizin dünya çiftçiler gününü kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim