Çerkezköy Bakış- Kapaklı’da 5 çocuklu Toktaş ailesinin en küçük bireyi olan ve SMA hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı halde yaşam müdahalesi veren 2 yaşındaki Ebrar Toktaş tedavi olmazsa hayati riski buluyor. Yurt dışında tedavi olması için 2,5 milyon dolar (19 milyon TL) gereken Minik Ebrar için “Ebrar’a Umut Olalım” adı altında yardım kampanyası başlatıldı. Bu yardım kampanyasına en özel desteklerden biri Başkurt Antik’in sahibi Dr. Akif Başkurt’tan geldi.
Kapaklı ve Çerkezköy Bakış Gazetesinde Ebrar ile ilgili çıkan haberleri gören Dr. Akif Başkurt, bu yardım çağrısına kayıtsız kalmadı. Başkurt, gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Akif Aldoğan ile görüşerek, Ebrar’a destek için özel bir mezat düzenlemek isteğini ifade etti. Aldoğan’da bu destek talebinden dolayı çok mutlu olacağını bildirdi.

ÖZEL ANTİKALAR SATIŞA ÇIKARILDI

Pazar günü Başkurt Antik’te Ebrar’a destek mezatı yapıldı. Burada duygu dolu bir konuşma yapan ve gözyaşlarını tutamayan Başkurt, kendisinin hem bir doktor hem de bir baba olduğunu belirterek, vatandaşları Ebrar’a destek olmaya davet etti. 

ALDOĞAN DA YER ALDI

Mezatta Çerkezköy ve Kapaklı Bakış Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Mehmet Akif Aldoğan’da yer aldı. Desteğinden dolayı Başkurt’a teşekkür eden Aldoğan, vatandaşları Ebrar’a destek olmaya çağırdı.
Mezatta birbirinden değerli antika eşyalar satışa çıkarıldı. En yüksek teklifi verene eşyalar satıldı. Çok özel bir koleksiyon da mezatta satıldı. Başkurt’un 7 yaşındaki kızı Hayal Başkurt da Ebrar’a desek için bebeğini mezata çıkarttırdı.

24 ANTİKA SATILDI

1 saat süren özel mezatta 24 adet antika eşya satıldı. Satılan eşyalardan 22 bin 500 TL gelir elde edildi. Bu gelir, antikaları alan kişiler tarafından Ebrar için açılan banka hesabına yatırılmaya başlandı.

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLECEK

Böyle bir yardım kampanyası düzenledikleri için mutlu olduklarını belirten Başkurt, destek verenlere teşekkür etti. Mezattan eşya alanlara, ürünlerle birlikte teşekkür belgesi de yollanacak.

HESAP NUMARASI

Ebrar için #EbraraUmutOlalım başlığı altında ise hashtag oluşturuldu. Yardım etmek isteyen vatandaşlar Ebrar Toktaş adına Vakıfbank’tan açılan TR410001500158007312440525 iban numarasına destek olabilir.

Editör: TE Bilisim