Çerkezköy Bakış - Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden, Tekirdağ’da 1000 Okul Projesi kapsamındaki 11 okuldan 160 öğrenci sanat eğitimi alacak.

25 DANIŞMAN ÖĞRETMEN GÖREV ALIYOR 

Projede Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri resim ve müzik olmak üzere iki alanda yaşıtları olan 11 okulun öğrencilerine çevrimiçi olarak eğitim verecek. Ses icrası, bağlama, gitar ve resim olmak üzere 11 ayrı öğrenci grubuyla yapılacak olan eğitimlere 25 danışman öğretmen rehberlik yapmak üzere tüm çevrimiçi derslere katılarak öğrencilere eşlik edecek. 

PERFORMANSLAR ÇEVRİMİÇİ ORTAMLARDA SERGİLENEREK RESİM VE MÜZİK YARIŞMASI YAPILACAK

Akran eğitimine güzel bir örnek teşkil eden projenin sonunda öğrenciler resim ve müzik alanında hazırladıkları eserleri ortaya koyarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilecek olan bir yarışmada sergileyecekler.

BİRİNCİLERE DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR ÖDÜLÜ 

Etkinlik sonunda yapılacak olan yarışmada resim ve müzik alanında birinci seçilen öğrenciler birer adet diz üstü bilgisayarla ödüllendirilecek

TEKİRDAĞ’DAN 11 OKUL 

Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi’ne Tekidağ’dan 9 ilçeden 11 okul dâhil edilmiş olup proje kapsamındaki okullara kütüphane, fizik-kimya-biyoloji laboratuvarı oluşturma, yönetici ve öğretmenlere ilişkin eğitimler ile öğrenci ve velilere yönelik eğitim destekleri vermek gibi pek çok çalışma yer alıyor.  Etkinliğe, Çerkezköy’den Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kapaklı’dan ise Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katılacak. Etkinliğe katılacak diğer okular ise şöyle: Ergene Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi, Hayrabolu Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şarköy 17 Kasım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Malkara Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Saray Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Süleymanpaşa Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Marmaraereğlisi 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.


 

Editör: TE Bilisim