Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi istatistiki bilgileri açıklandı. Açıklanan istatistiklere göre 2019-2020 eğitim-öğretim yılında binlerce vatandaş kurslardan yararlandı.

OKUMA YAZMA KURSLARI

Okuma yazma oranını arttırmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından tüm yurtta başlatılan ‘Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında açılan kurslardan 434 vatandaş yararlandı. Okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere 2. kademe ilkokul belgesi verildi. Öte yandan ilçedeki okullar, müftülük, muhtarlık, hemşehri dernekleri ve fabrikalarla işbirliğine gidilerek yüzlerce vatandaşa okuma yazma eğitimi verildi.

ÜCRETSİZ LİSE VE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSLARI

Ayrıca açık lisede 7 bin 246, açık ortaokulunda da 2 bin 347 öğrenciye diploma alma imkanı sunan Halk Eğitimi Merkezi, üniversiteye hazırlık aşamasında olan adaylara da ücretsiz yetiştirme kursları ile dikkat çekiyor. Sabah, öğlen ve akşam grubu olmak üzere 3 ayrı grup olarak açılan kurslarda toplamda 274 öğrenciye hizmet verilirken 186 kursiyer üniversiteyi kazandı. Tüm bunların yanı sıra tercih danışmanlığı hizmeti ile öğrencilere en doğru tercihi yapabilmesi için rehberlik hizmeti de ücretsiz olarak sağlandı.

13 BİN 577 KURSİYERE EĞİTİM VERİLDİ

2019-2020 eğitim öğretim yılında 13 bin 577 kursiyerin kayıt yaptırdığı Halk Eğitimi Merkezinde talebe göre yeni kurslarda açılıyor. Bu kapsamda bu yıl ilk kez ney, keman, cam mozaik, okçuluk, sürü yetiştiriciliği, sporcu taraması, elektrikli ev aletleri tamiri, resim karakalem kursları açıldı. Ayrıca bağımlılıkla mücadele eğitimlerinden de 10 bin 41 kursiyer faydalandı. Toplam 457 yabancı da eğitim alarak Türkçe öğrendi.

ENGELLİLERE ‘ENGELSİZ’ EĞİTİM

Çerkezköy’de Sakatlar Derneği, Engelliler Okulu ile de işbirliğinde olan Halk Eğitim Merkezi bu kapsamda tekvando, halk oyunları, bocce, plates, işaret dili ve E-KPSS kursları açtı. Çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olan Halk Eğitimi Merkezi, Çerkezköy İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile 15 kurs, Çerkezköy Belediyesi ile 8 kurs, Çerkezköy Sakatlar Derneği ile 5 kurs ve KAGEDER işbirliğinde 2 kurs açtı.

DOĞAYI DA KORUYOR

Halk Eğitimi Merkezi ayrıca çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ile adından sıkça söz ettirdi. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen ‘Plastiği veriyoruz, doğayı alıyoruz’ projesi kapsamında yapılan proje ile 4 bin 500 adet üretilen bez çantalar, geri dönüşüme kazandırılmak üzere plastik atık getiren okullara ücretsiz olarak dağıtıldı.

SERGİ GELENEĞİ BOZULMADI

Kurslarda eğitim alan kursiyerler tarafından üretilen el emeği ürünlerin sergilendiği ‘Yılsonu Sergisi’ pandemi nedeniyle bu yıl sanal ortamda gerçekleştirildi. Sergide kursiyerlerin ürettiği birbirinden çeşitli ürünler tüm yurttaki vatandaşların beğenisine sunuldu.

PANDEMİ SÜRECİNDE MASKE ÜRETTİ

Pandemi süresinde kapalı olan kurslar nedeniyle faaliyetlerine bir süre ara vermek zorunda kalan Halk Eğitimi Merkezi, bu süreçte maske üretimi gerçekleştirdi. Toplamda 37 bin olarak üretilen maskeler sağlık kuruluşları başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtıldı.

Editör: TE Bilisim