Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün il genelinde yaptığı ‘Beyaz Bayrak’ denetimi sonucu Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullara sertifika ve beyaz bayrakları Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından verildi. Kaymakam Kubilay, denetimde başarıyla geçen okulları tebrik ederek “Bu dönem 18 okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazandı. Geçtiğimiz dönem Beyaz Bayrak ve sertifika alan 6 okul ile birlikte Beyaz Bayrak ile sertifika alan okul sayımız 24’e yükseldi” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan “Beyaz Bayrak Projesi” kapsamında Çerkezköy’den 18 okul beyaz bayrak almaya hak kazanmıştı.

PROGRAM DÜZENLENDİ

Çerkezköy Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda dün saat 11.00’da düzenlenen törenle okul yöneticilerine beyaz bayrak ile sertifikaları takdim edildi. Programa Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri ile okul müdürleri katıldı.

“SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK”

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, programda yaptığı konuşmada yeni eğitim-öğretim yılını kutlayarak hayırlı olsun temennisinde bulundu. Öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Kubilay “Büyük bir sorumluluk altındayız. Bu sorumluluğu yakından biliyoruz. Aldığımız her nefeste sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi.

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Kaymakam Kubilay “Eğitim hamlemizde tüm imkanları yerinde kullanacağız. Bir adım öne geçebilme adına daha çok çalışacağız.” diye konuştu. Beyaz Bayrak projesi üzerinde değerlendirmelerde bulunarak konuşmasını sürdüren Kaymakam Kubilay “Okullarımızın sağlık ve hijyen içerisinde bulunması bizler için büyük önem taşıyor. Konunun üzerinde önemle duruyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde durmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

2 YIL GEÇERLİ OLACAK

40 okul içerisinde 18 okulunun Beyaz Bayrak ile sertifika almaya hak kazandığını açıklayan Kubilay “Geçtiğimiz dönemden de 6 okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştı. Böylelikle Çerkezköy’deki Beyaz Bayrak ile sertifika alan okul sayımız 24’e yükseldi. Beyaz Bayrak ve sertifika okullarımız için 2 yıl geçerli olacak.” dedi.



“HAYIRLI OLSUN”


Beyaz Bayrak ile sertifikaların tüm okullar için hayırlı olması temennisinde bulunan Kaymakam Kubilay konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Beyaz Bayrak ve sertifika alan okullarımızın yönetimlerini kutluyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile İlçe Sağlık Müdürlüğümüze çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum.”

“ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Kaymakam Kubilay, Çerkezköy’ün eğitimde artık marka bir kent olduğunu ifade ederek “Çocuklarımızın geleceğini önemsiyoruz. Çerkezköy’de önümüzdeki dönem Fen Lisesi eğitim-öğretime açılacak. Sonrasında Sosyal Bilimler Lisesi de eğitim-öğretime açılacak. Halk Eğitim kampanyamız sürüyor. Okul öncesi eğitimde hedeflerimizi yakaladık. Eğitim hamlelerimiz karşısında oldukça iyi geri dönüşümler alıyoruz. Vatandaşlarımızın memnuniyet ifadeleri bizleri sevindiriyor. Bu ciddiyetle çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.    

KUBİLAY BAYRAK VE SERTİFİKALAIRNI TAKDİM ETTİ

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak birer konuşma yaparak projeye desteklerinden dolayı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile okul yönetimlerine teşekkür ettiler. Konuşmaların tamamlanması sonrasında Kaymakam Kubilay, okul idarecilerine Beyaz Bayrak ile sertifikaları takdim etti.

OKULLARDA AYRINTILI DENETİM YAPILIYOR

Okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuarlar, revir, kantin ve içme suları göz önüne alınarak 100 puan üzerinden bir değerlendirme sonucunda 90 ve üzerinde puan alan okullara, sağlık ve temizliği simgeleyen Beyaz Bayrak ve sertifika veriliyor. Bu belge 2 yıl süreyle geçerliliğinin olacak, kontroller de bu süre içinde devam edecek.

ÇERKEZKÖY’DEN 18 OKUL BEYAZ BAYRAK ALMAYA HAK KAZANDI

Çerkezköy’de 18 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Çerkezköy’den Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullar şunlar: “Atatürk İlkokulu, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Cansen Gürsoy Şen Anaokulu, Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu, Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi, Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi, Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi, Çerkezköy Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu, Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Özel Çerkezköy Gülerçin İlkokulu, Özel Çerkezköy Gülerçin Anaokulu, Özel Gülerçin Ortaokulu, Özel Gülerçin Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Anaokulu, Tepe Ortaokulu, Tepe İlkokulu”
Editör: TE Bilisim