Süper Amatör Lig’de şampiyonluk hesapları yapan 1911 Çerkezköyspor 22.hafta karşılaşmasında lig lideri Çorlu Kültürspor’u ağırladı. Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmadan tek gollü üstünlükle ayrılan 1911 Çerkezköyspor maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Süper Amatör Lig’in 22.hafta karşılaşmasında 1911 Çerkezköyspor ile Çorlu Kültürspor karşı karşıya geldi.

MAÇ ÇERKEZKÖY’DE OYNANDI


Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadı’nda pazar günü oynanan karşılaşma saat 13.00’da başladı. Karşılaşmayı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Kaya, Başkan Yardımcısı M.Salih Yılmaz, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda taraftar izledi.

İLK ONBİRLER


Karşılaşmaya 1911 Çerkezköyspor Sedat, Göksel, İsmail, Emre, Hayrettin, Selçuk, Tezcan, Hakan, Metin, Oğuz ve Deniz ilk on biri ile başlarken, rakip Çorlu Kültürspor takımı ise Mücahit, Eyüp, Başar, Abdi, Melih, Muhammet, Yusuf, Gençağa, Abdel, Ali ve Emeka ilk on biri ile başladı.

1911 BASKILI OYNADI


Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, müsabaka öncesinde 1911 Çerkezköyspor  futbolculara başarılar dileyerek takım kaptanı Deniz Sert’e de çiçek takdim etti. Müsabakanın başlamasıyla birlikte temsilcimiz rakip üzerinde baskı kurarak etkili ataklar geliştirdi. Her iki kanadı da iyi kullanan 1911 Çerkezköyspor takımı erken gol bulmak adına azimli ve mücadeleci bir oyun sahaya yansıttı. Temsilcimiz 26.dakikada gole çok yaklaştı. Frikikten gelen top defanstan sekerken, topu iyi takip eden defans oyuncusu Emre’nin yarım volesi üst direkte patladı.

KÜLTÜR KONTRA ATAKLARLA GOL ARADI

Üst üste ataklar geliştiren temsilcimiz basit top kayıplarıyla aradığı gole ulaşamadı. Çorlu Kültürspor takımı ise kontra ataklarla kendi yarı alanından çıkarak rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Maçın 40.dakikasında sol kanattan hızla rakip alana yönelen Deniz, beklemeden pasını Metin’e çıkarırken, Metin de şık bir vuruşla topu Oğuz’a attı. Gelen topa Oğuz dokunamazken, kaleci yatarak topu kontrol etmeyi başardı. 42.dakikada rakip oyuncu Melih ikili mücadele esnasında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Rakibi karşısında baskılı oyununu kesmeyen 1911 Çerkezköyspor üst üste etkili ataklar geliştirerek taraftarlara seyir zevki yüksek bir müsabaka izlettirdi.

DENİZ PENALTIDAN ATTI

İlk yarının bitimine dakikalar kala 1911 Çerkezköyspor takımı Metin ile penaltı atışı kazandı. Sağ kanattan ceza alanı içine yönelen Metin’in çektiği şut Melih’in eline çarparken maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Deniz, topu ve kaleciyi farklı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca temsilcimiz soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitmeyi başardı.

İKİNCİ DEVRE

1911 Çerkezköyspor ikinci devrenin ilk dakikalarında dirençli bir mücadele verdi. Rakibinin üzerine gelmesini bekleyen 1911 Çerkezköyspor, kontra ataklarla gol aradı. İkinci devrenin ilk dakikalarında gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı. 53.dakikada Metin çok iyi bir pas çıkararak topu arkadaşı Deniz ile buluşturdu. Sağ kanattan hızla ceza alanına yönelen Deniz’in sağ çaprazdan çektiği sert şutu kaleci aynı güzellikle kurtararak kornere çelmeyi başardı. 56.dakikada rakip oyuncu Eyüp, Oğuz’a sert müdahalede bulununca ortalık bir anda karıştı. Pozisyona yakın olan hakem her iki oyuncuyu da sarı kart ile cezalandırdı. 62.dakikada Çorlu Kültürspor takımı net gol pozisyonunu Gençağa ile değerlendiremedi. Ceza alanı dışında topla buluşan Gençağa’nın çektiği sert şutu başarılı kaleci Sedat son anda uzanarak kornere çelmeyi başardı.

KÜLTÜRSPOR OFSAYTA TAKILDI

Eyüp ve Oğuz maç içinde sürekli tartışma yaşamaya başlayınca 1911 Çerkezköyspor teknik direktörü Vasıf Aksaka taktik değişikliği yaparak Oğuz’u sağ kanata Metin’i de sol kanata çekti. Sarı kartı bulunan Oğuz daha sonra oyundan alınarak yerini Gökay’a bıraktı. Rakip takım karşılaşmanın 70.dakikasından itibaren baskı kurmaya başladı. Çorlu Kültürspor takımı ceza alanı dışı sol çaprazdan frikik atışı kazandı. Topun başına geçen Gençağa’nın frikiğinde arka direkte olan Eyüp kafa ile topu filelere gönderdi. Filelere giden top ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

KONUK EKİP 10 KİŞİ KALDI

Karşılaşmanın 75.dakikasında kendisine gelen topu almak isteyen Sedat rakip oyuncu Yusuf’un sert bir tekmesiyle karşılaştı. Sedat acılar içinde yerde kıvranırken, Yusuf ise direk kırmızı kartla oyun dışına ihraç edildi. Bu dakikalarda kale arkasında ısınan Mesut Salmaz ise hakeme yaptığı itirazın ardından kırmızı kart görerek soyunma odasına gönderildi. 82.dakikada Hayrettin rakip Volkan’a faul yaptığı gerekçesiyle sarı kartla cezalandırıldı.

SON DAKİKALAR OLDUKÇA ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

Saha içinde yaşanan olumsuzluklar ve oyunun durma süresi göz önüne alınarak orta hakem tarafından karşılaşmaya 7 dakikalık uzatma verildi. Uzatma süresinin gösterilmesinin ardından Deniz oyundan çıkarken yerine Emrah oyuna dahil oldu. Oyuna girer girmez topla buluşan Emrah, hızla rakip alana girdiği esnada Muhammed tarafından faulle durduruldu. Emrah’tan gelen topu Göksel kontrol ederken, hakem oyunu avantaja bıraktı. Topla birlikte rakiplerini geçerek kaleciyle karşı karşıya kalan Göksel’in plase vuruşu direğin yanından auta çıktı. Atağın tamamlanmasının ardından hakem Emrah’ı faulle durduran Muhammed’i sarı kartla cezalandırdı.

GALİBİYET PRİMİ 750 TL

Karşılaşmanın son bölümlerinde Metin oyundan çıkarken yerine Mesut Aytemiz dahil oldu. İlerleyen dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca 1911 Çerkezköyspor karşılaşmadan 1-0’lık üstünlükle ayrılmayı başardı. Maç sonunda oyuncular taraftara giderek galibiyet sevincini doyasıya yaşadılar. 1911 Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Murat Narçın, maçın ardından soyunma odasına giderek futbolcularını tek tek tebrik etti. Oyuncular 500 liralık prim sözünün 1000 liraya çıkmasını isterken, Kulüp Başkanı Narçın futbolculara 750’şer lira prim sözü verdi.

1911 LİDERLİK KOLTUĞUNA OTURDU

1911 Çerkezköyspor bu sonuçla puanını 52’ye çıkartarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. 51 puanda kalan Çorlu Kültürspor haftayı ikinci sırada tamamlarken haftayı galibiyetle tamamlayan Çorlu Gençlerbirliğispor ligde 3.sırada yer alıyor.

1911’İN KALAN MAÇLARI

1911 Çerkezköyspor önümüzdeki hafta oynanacak 23.hafta karşılaşmasında Kapaklıspor ile karşı karşıya gelecek. 24.hafta maçında Büyük Çınarlıspor’u ağırlayacak olan 1911 Çerkezköyspor 25.hafta Aşağı Sevindiklispor deplasmanına çıkacak.  Aşağı Sevindiklispor maçı, 1911 Çerkezköyspor’un ligdeki son maçı olacak. 1911 Çerkezköyspor sezonun son haftasını maç yapmadan bay geçecek.

KÜLTÜRSPOR’UN KALAN MAÇLARI

Çorlu Kültürspor önümüzdeki hafta Muratlı Belediyespor’u konuk edecek. 24.hafta Ergene Belediyespor’a konuk olacak olan Çorlu Kültürspor 25.hafta maçında Sitespor’u ağırlayacak. Çorlu Kültürspor sezonun som hafta maçında Çorlu Kültürspor ile karşı karşıya gelecek.

GENÇLERBİRLİĞİ’NİN KALAN MAÇLARI

Çorlu Gençlerbirliğispor 23.hafta karşılaşmasında Şarköyspor deplasmanına çıkacak. 24.haftayı Malkara Belediyespor karşısında hükmen galibiyetle tamamlayacak olan Çorlu Gençlerbirliğispor 25.hafta maçında Saray Belediyespor’a konuk olacak. Çorlu Gençlerbirliğispor sezonu Çorlu Kültürspor maçıyla tamamlayacak.
Editör: TE Bilisim