Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay 31 Ocak 2014’te başlattıkları halk eğitim kampanyasında şimdiye kadar 20 bin kursiyere ulaştıklarını söyledi. Halk eğitim kampanyasına büyük önem verdiklerini anlatan Kubilay, Çerkezköylüleri kurslardan faydalanmaya çağırdı.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Halk Eğitim Merkez bünyesinde açılan kursları ziyaret etti.

KURSLARI ZİYARET ETTİ

Kaymakam Kubilay, 2014 yılı ocak ayında başlattıkları Halk Eğitim kampanyasının artarak devam ettiğini söyleyerek “31 Ocak 2014 yılında Halk Eğitim kampanyası başlattık. Burada işsizlere iş imkanı sunmak, sanayici için kalifiye eleman yetiştirmek, unutulmaya yüz tutan el sanatlarımızın yaşatılmasına katkı sağlamak, devlet-vatandaş arasındaki köprüyü sağlamlaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

“1200 KURS AÇTIK”

Halk Eğitim kampanyasında 2 yıllık hedefimiz 10 bin kurs, 20 bin kursiyere ulaşmaktı. İki yıl dolmadan 1200 kursa, 20 bin kursiyere ulaştık. Bu sonucun elde edilmesinde katkı sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğümüze, sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızla birlikte okullarımız, eğitim-öğretim sonrasında adeta halk eğitim merkezine dönüşüyor. Mesleki kursların yanı sıra spor, sanat ve öğrenciler için destekleme kursları düzenliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz. Kurs sayımızı daha da artırmak için gayret sarf edeceğiz.” dedi.

“BİNAYA AFİŞ ASALIM”

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başlatılan Çerkezköy Okuyor projesine değinerek sözlerini sürdüren Kaymakam Kubilay, Halk Eğitim Merkezi’nin yeni binasına proje afişlerinin asılmasını istedi.

“ÜCRETSİZ DÜZENLENİYOR”

Kaymakam Kubilay ilk olarak üniversite hazırlık kursunu ziyaret ederek, öğrencilere her hangi bir sorunlarının olup olmadığını sordu. Üniversite hazırlık kursu ile ilgili bilgi veren İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, kursların tamamen ücretsiz olduğunu söyleyerek isteyen her öğrencinin hazırlık kursuna katılabileceğini belirtti. Üniversite hazırlık kursunda ders programlarının talep yönünde oluşturulduğunu anlatan Akman “Gündüz 2 kurs, gece ise 5 ayrı kursumuz var. Üniversiteye hazırlık kurslarımızın dışında eğitimini sürdüren öğrencilerimize yönelik de destekleme kurslarımız sürüyor. Bu kurslarımıza yaklaşık 8 bin öğrencimiz devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

SATRANÇ KURSU ÖĞRENCİ GELİŞİMİNE KATKI SUNUYOR

Çerkezköy Kaymamı Metin Kubilay ayrıca satranç, rölyef ile el nakışları kurslarını ziyaret ederek, bilgi aldı. Satranç kursunun önemine değinen Kaymakam
Kubilay, satrancın öğrencilerinin başarısına katkı sunduğunu söyledi.

“OKULLARIMIZI KURS MERKEZİ HALİNE GETİRDİK”

Rölyef Kursu’nda kursiyerlerin eserlerini ilgiyle inceleyen Kaymakam Kubilay ziyaretini el nakışları kursuyla tamamladı. El sanatları kursundaki eserleri gördükçe mutlu olduğunu söyleyen Kaymakam Kubilay kursiyer sayısının daha da artması çağrısında bulundu. Kursiyerlere rahat çalışma ortamı oluşturmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Kaymakam Kubilay “Çerkezköy’ün sanayide olduğu gibi eğitimde de marka kent olması için elimizden geleni yapıyoruz. Halk eğitim kursları için okullarımızı da kurs merkezi haline getirdik. Ancak bizler bağımsız bir Halk Eğitim merkezimizin olmasını istiyoruz. Bunun için çeşitli girişimlerde bulunduk. İnci Narin Yerlici İlkokulu’nun bitiğindeki bir alanın Halk Eğitim Merkezi yapılması için çabalarımızı bakanlıklar nezdinden sürdürüyoruz. Yeni bir halk eğitim merkezine ihtiyacımız var” dedi.
Editör: TE Bilisim