Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ 2015 yılını değerlendirerek 2016’ya ilişkin beklentilerini anlattı. 2015 yılının esnaf için zor geçtiğini söyleyen Bozdağ “Özellikle yaşadığımız 2 seçim ve bunun getirdiği belirsizlikler piyasada büyük daralmalara yol açtı. Yeni yıldan beklentimiz ülkemiz için huzur ve sükunet esnafımız için ise bol kazanç ve berekettir” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ düzenlediği basın toplantısı ile yeni yıla dair açıklamalarda bulundu.

“BİRÇOK ESNAF KEPENK KAPATTI”

Geride kalan 2015 yılının esnaf için zor geçtiğini söyleyen Bozdağ “Özellikle yaşadığımız 2 seçim ve bunun getirdiği belirsizlikler piyasada büyük daralmalara yol açtı. Birçok esnafımız zorluklara dayanamadı ve kepenk kapattı” diye konuştu.

“ÇAREYİ KREDİ KULLANMAKTA BULDULAR”

Zorluk yaşayan esnafın çareyi kredi kullanmada bulduğunu kaydeden Bozdağ “Esnafımızın en büyük sorunu iş yerini çevirebilecek sıcak para sıkıntısı oldu.
Neredeyse her gün bir kredi başvurusu için başvurular yapıldı. Umut ediyorum, 2016 yılında bu tip sıkıntıları esnafımız yaşamaz. Esnafımız tabiri caizse dereyi görmeden paçayı sıvamamalı ve dikkatli hareket etmeli. Önünü görmeden atılan her adım birçok işletmenin kapanmasına yol açabilir. Bu konuda dikkatli olunmalı.” ifadelerine yer verdi.

“HUZUR DOLU BİR YIL DİLİYORUM”

Yeni yılın tüm ülkemiz için huzurlu geçmesini temenni eden Bozdağ şunları söyledi: “Terör olaylarının bir an önce son bulmasını istiyoruz. Esnafımız için de en büyük beklentimiz bol kazanç ve bereket. Şimdiden 2016 yılının ülkemize, bölgemize ve Çerkezköy ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum”
Editör: TE Bilisim