Çerkezköy Bakış - Küçük ve mikro ölçekli KOBİ’lerin satış niteliği ile iç pazar payının arttırılmasına yönelik geliştirilen KOSGEB destekli projeyle firmaya eğitim verilecek. Proje,  Çerkezköy Spor Salonu’nda 40 firmaya yönelik düzenlecek 3 günlük fuar çalışmasıyla tamamlanacak.

TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda saat 10.00’da düzenlenen tanıtım toplantısına Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Sifil, ABİGEM A.Ş. Temsilcisi Aslı Adak, Türkiye Satınalma Profesyonelleri ve Yöneticileri Derneği (TÜSAYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Hüryılmaz ile mikro ve küçük ölçekli firma temsilcileri katıldı.   

FİRMA TEMSİLCİLERİ GELECEK

Eğitim, panel ve KOBİ pazarı ile küçük ve mikro ölçekli sanayici KOBİ’lerin satış niteliğinin ve iç pazar payının arttırılması projesinin tanıtımı yapılırken Çerkezköy TSO Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş bilgi verdi. KOSGEB destekli projeye Trakya ABİGEM ile TÜSAYDER’in destek vereceğini kaydeden Ayşenur Taş, proje kapsamında 40 adet küçük ve mikro ölçekli KOBİ’nin Çerkezköy’de düzenlenecek fuarda 5 büyük ölçekli firmanın satınalma temsilcileriyle bir araya getirileceğini söyledi.

“YÖNETİM KURULU DESTEK VERİYOR”

Projenin oluşum aşamasını anlatarak konuşmasını sürdüren Ayşenur Taş, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu’nda projeye çok büyük önem verdiğini anlattı. Ayşenur Taş şöyle devam etti: “2015 yılı Ekim ayında düzenlenen Balkan İş Gezisi’nde Saso Split Fuarı’nı ziyaret etmiştik. Ziyaret sonrasında 8.Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Murat Bakıral’ın proje fikriyle çalışmaya başlandı. Küçük ve büyük ölçekli firmalara yönelik düzenlediğimiz ziyaretlerde de projenin içeriğine yönelik çeşitli taleplerle karşılaşıyorduk. Bu çerçevede Yönetim Kurulumuzun da destekleriyle adım adım ilerledik. Eğer bu projemizde ses getirebilirsek, Oda olarak bu yöndeki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz”

PROJE SÜRESİNDE NELER YAPILACAK?

Ayşenur Taş, projenin planlama süreci hakkında da bilgi vererek, sözü projenin uygulama aşamasında yapılacak çalışmalara getirdi. 40 adet küçük ve mikro ölçekli KOBİ için 5 adet eğitim 1 de panel düzenleyeceklerini anlatan Ayşenur Taş “Her ayda bir cumartesi günü eğitim düzenleyeceğiz. İlk olarak 5 Kasım 2016 tarihinde Müşteri İlişkileri Yönetimi eğitimi düzenleyeceğiz. Sonrasında 26 Kasım 2016 tarihinde FEBEFE İş Fikrinin Başarı Formülü, 24 Aralık 2016 tatihinde Pazarlama ve İkna Teknikleri, 21 Ocak 2017 tarihinde Kontrat Yönetimi ve Satın Alma eğitimi düzenleyeceğiz. Eğitimlerin sonunda 22 Şubat 2017 tarihinde 5 büyük ölçekli firmanın satın alma temsilcilerinin katılımıyla satış ve satınalma paneli organize edeceğiz” bilgisini verdi.

3 GÜN SÜRECEK FUAR DÜZENLENECEK

KOBİ pazarına hazırlık aşamasında firmalara broşür basımı, afiş ve davetiye basımı katkısı sunacaklarını kaydeden Ayşenur Taş “Son olarak 40 adet küçük ve mikto ölçekli KOBİ için Çerkezköy Spor Salonu’nda 9-10-11 Mayıs tarihlerinde fuar düzenleyeceğiz.” dedi.

40 FİRMA KATILACAK

Projeye katılım şartlarını da açıklayan Ayşenur Taş “Proje küçük ve mikro ölçekli kuruluşlara yönelik düzenleniyor. Mikro ölçekli kuruluşlardan en fazla 9 çalışanı ve yıllık 1 milyon lirayı geçmeyecek bilançosu, küçük ölçekli kuruluşlardan ise en fazla 49 çalışan, yıllık 8 milyon lira bilanço istiyoruz. Başvuru 40’ı geçmesi halinde projeye katılacak firmalara Proje Yürütme Kurulu karar verecek. Projeye katılımı 40 olarak sınırlı tutmamız tamamen Çerkezköy Spor Salonu’nun kapasitesi ile ilgilidir. Mevcut durumda 40 firma fuarda stant açıp ürünlerini büyük ölçekli firma temsilcileri ile katılımcılara tanıtabilek” ifadelerine yer verdi.

KOSGEB DESTEKLİ

Ayşenur Taş, projenin yüzde 50 KOSGEB destekli olduğunu belirterek, projeye katılım için firmalardan sembolik bir bedel de talep ettiklerini kaydetti.

ABİGEM’İN FAALİYET ALANINI SIRALADI

Çerkezköy TSO Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş’ın sunumu sonrasında ABİGEM A.Ş. Temsilcisi Aslı Adalı, ABİGEM’i anlatarak Trakya ABİGEM’in faaliyetlerini sıraladı. Mikro ve küçük ölçekteki KOBİ’lerin satış niteliğinin ve iç pazar payının arttırılması projesine sunacakları katkıyı başlıklar halinde özetleyen Aslı Adalı, Trakya ABİGEM olarak kurumlar dışında bireysel başvurulara da cevap verdiklerini anlattı.

“BÖLGEDEN TEDARİĞE ÖNEM VERİYORUZ”

Türkiye Satınalma Profesyonelleri ve Yöneticileri Derneği (TÜSAYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Hüryılmaz da proje tanıtım toplantısında bir konuşma yaptı. TÜSAYDER’in faaliyet alanını anlatarak konuşmasına başlayan Gürkan Hüryılmaz, “Firmaların tedariklerini bölgeden temin etmesine büyük önem veriyoruz. Bu yöndeki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Ayrıca uluslararası iş yapmak isteyen firmalara da çeşitli konularda fayda sağlayabiliriz. Dünyanın birçok ülkesinde satılalma dernekleriyle iletişim halindeyiz” diye konuştu. Konuşmaların tamamlanması sonrasında proje tanıtım toplantısı sona erdi.
Editör: TE Bilisim