Çerkezköy Bakış - Okulların kapanmasıyla birlikte Haziran ayında açılan Yaz Kur’an Kursları’na 7 bin 625  öğrenci katıldı. 3 kur halinde 43 kurs merkezinde düzenlenen Yaz Kur’an Kurslarında öğrenciler eğitimciler eşliğinde bir yandan Kur’an öğrenirken bir yandan ise dini bilgiler aldılar.

3 KUR HALİNDE DÜZENLENDİ

3 kur şeklinde düzenlenen Yaz Kur’an Kursu’nda öğrencilere İtikad, İbadet, Siyer, Ahlak ve İbadet dersleri verildi. Eğitim faaliyetleri tüm camii ve Kur’an kurslarında yaz boyunca devam etti. 43 kursta 83 öğretici görev yaptı. Öğrenci sayısı her geçen yıl artan kurslarda birlikte 7 bini aştı.

EĞİTİM SEVİYELERİNE GÖRE EĞİTİM

Dilekçe ile kursa başvuruları kabul edilen öğrencilerin, her bir kur için seviye tespiti yapıldı. İmam-hatip lisesine giden öğrenciler ile örgün eğitimde seçmeli Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamber’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini alan öğrencilerin bilgisi dikkate alınarak kur sistemine uygun olarak eğitim düzenlendi.

TALEBE GÖRE KURS AÇILDI

Yaz Kur’an kurslarında 4-6 yaş grubuna yönelik eğitim-öğretim faaliyetleri Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esaslarındaki Usul ve esaslar çerçevesinde yürütüldü. Yaz Kur’an kurslarında talep olması durumunda, öğrenci sayısında 15 şartı aramaksızın öğretici kurs açılabiliyor. En az 30 öğrenci olması durumunda ilave sınıflar açıldı. Öğleden sonra dersler ; 1. Ders 14.00-14.45, 2.ders 15.00-15.45, 3.ders 16.00-16.45 olarak yapıldı.

HAFTA İÇİ DÜZENLENDİ

Yaz Kur’an kurslarında başkanlıkça hazırlanan eğitim-öğretim programları uygulandı. Yaş grupları dikkate alınarak başkanlıkça hazırlanan ders kitapları ve materyalleri kullanıldı. 4-6 yaş grubu için 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları Etkinlik Kitabı, 7-14 yaş grupları için “Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum” ve “Yaz Kur’an Kursları Etkinlik Kitabım”, 14 yaş ve üzeri için “Dinimizi Öğreniyoruz 1, 2, 3” kitapları, 18 yaş üzeri için “Dinim İslam Temel Bilgiler” kitabı kullandı. Kurslar haftanın 5 günü düzenlendi. Kurslarda Kur’an-ı Kerim derslerinin dışında itikad, ibadet, siyer ile ahlak dersleri işlendi.
Editör: TE Bilisim