Çerkezköy Bakış - İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453'ten 1934'te alınan kararla müze oluncaya dek cami olarak kullanılan, 1934 yılından günümüze kadar (86 yıl) müze olarak hizmet veren Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca açılış programı düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılış programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami içinde Kur'an-ı Kerim okudu. Erdoğan, Fatiha suresini ve Bakara suresinin ilk 5 ayetini okurken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş program sonunda dua etti.

86 yıl sonra kılınan ilk namazda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve çok sayıda Müslüman saf tuttu.

TÜRBEYİ ZİYARET ETTİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kılınan Cuma namazının ardından Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesini ziyaret etti. Erdoğan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne ilişkin, "Artık burası aslına döndü, camiydi tekrar cami oldu. Şimdi ilanihaye inşallah cami olarak tüm inananlara hizmete devam eder." dedi. Erdoğan, 350 bin kişinin cuma namazına iştirak ettiğini açıkladı.
 

Editör: TE Bilisim