Çerkezköy Bakış - Namık Kemal Üniversitesi Fakülte ve Meslek Yüksekokulları’na 2016-2017 eğitim-öğretim yılında yerleşen öğrencilere yönelik olarak düzenlenen oryantasyon programları devam ediyor. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen programda konuşan Yüksekokul  Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, “Namık Kemal Üniversitesi yeni bir üniversite olmasına karşın hızlı bir gelişme gösterdi. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu bünyesinde halen 6’sı gündüz, 3’ü de gece olmak üzere toplam 9 program bulunuyor. Bu programlarda toplam 1385 öğrenci eğitim görüyor” dedi.

ORYANTASYON EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nu kazanan birinci sınıf öğrencileri için okulun konferans salonunda "Oryantasyon Eğitimi" düzenlendi. Üniversiteye yeni gelen öğrencilerin uyum problemini aşmaya yardımcı olmak ve yeni tanışacakları üniversite kültürüne adapte olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen programa Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

1385 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Okul hakkında birinci sınıf öğrencilerine bilgiler veren Okul Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman “Namık Kemal Üniversitesi yeni bir üniversite olmasına karşın hızlı bir gelişme gösterdi. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu bünyesinde halen 6’sı gündüz, 3’ü de gece olmak üzere toplam 9 program bulunuyor. Bu programlarda toplam 1385 öğrenci eğitim görüyor” dedi.  Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, ÇEMYO’nun eğitim kadrosunu öğrencilere tanıtırken, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

OKULU TANITTI

Namık Kemal Üniversitesi’nin diğer fakülte ve yüksekokullarında da oryantasyon programları devam ediyor. NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi’ne yeni katılan öğrencilerin, öğrenim görecekleri birimlerini bölüm ve programlarını tanımalarını sağlamak, uyum süreçlerini hızlandırmak, üniversitenin ruhunu kazandırmada ilk adımı atmak amacıyla oryantasyon eğitimi düzenlendi. Programda Fakülte Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer ve Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Gürkan Ünal, öğrencilere üniversite, fakülte, ders kayıtları, sınavlar, öğrenci toplulukları, üniversite bursları ve benzeri konularda bilgiler verdi.

ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen oryantasyon programında da Fakülte Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, Tekirdağ'ın ve Üniversitenin genel yapısı, tarihçesi, mevcut öğrenci kapasitesi, sosyal aktiviteleri ile ilgili bilgi vererek öğrencilere başarılar diledi.

ÇORLU’DA DA ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLENDİ

Çorlu Meslek Yüksekokulu 1. Sınıf öğrencileri için düzenlenen oryantasyon programında da okulun akademik ve idari yönetimi, okuldaki programlar, sınav sistemi, akademik takvim, uzaktan eğitim gibi konular hakkında bilgi verilerek okuldaki öğrenci toplulukları ve yaptıkları faaliyetler tanıtıldı.

MALKARA’DA DA PROGRAM DÜZENLENDİ

Malkara Meslek Yüksekokulu, 1. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen oryantasyon programında Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Metin Dağ, eğitimde okulun tarihçesi, öğrencilere yönelik kurslar, topluluklar, sınav sistemi, öğrenci hakları, yönetmelikler ve öğrencilerin faydalanabileceği diğer konularda bilgi verdi. Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlı Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen oryantasyon programında konuşan Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr Veli Sırım, öğrencilere “Siz, sadece bizim öğrencilerimiz değil, her biriniz ayrı bir kıymet ve değerde olan misafirlerimizsiniz” sözleri ile seslendi. Programda Marmara Ereğlisi Kaymakamı Hüseyin Karameşe, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün de birer konuşma yaparak İlçenin genel yapısı, sosyal olanaklar ve yaşam ile ilgili bilgiler verdi. Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hicran Özlem Ilgın da yeni öğrencilere okulun eğitim ve öğretim sistemi, üniversite yaşamı, yönetmelikler, idari yapı, sosyal olanaklar ve topluluklara ilişkin bilgiler aktardı.

15 TEMMUZ VİDEOSU İZLENDİ

NKÜ Muratlı Meslek Yüksekokulu’na 2016-2017 akademik yılında ilk defa kayıt yaptıran ve öğretime başlayan öğrencilere yönelik düzenlenen oryantasyon programında Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ömer Öksüz, okulu tanıtırken, Saray Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen programda da öğretim görevlisi Salim Kıstırak; üniversitenin ve yüksekokulun akademik ve idari yapısı, danışman hocalar, öğrencilerin ilgili yönetmeliklere nereden ulaşabileceklerine dair konularda bilgi verdi. Öğr. Gör. Dr. Kaan Gaytancıoğlu da öğrencilere program tanıtımı, programların amaç ve yeterlilikleriyle iş alanları hakkında bilgilendirmede bulundu. Öğr. Gör. Hüseyin Aydın öğrencilere Saray ilçesi hakkında bilgiler verirken, Öğr. Gör. Fatih Belen de yüksekokulda öğrencilere sağlanan sosyal haklar ile öğrenci toplulukları ve ücretsiz kursalar hakkında bilgiler verdi. Saray Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zeki Ünal Yümün de öğrencilere genel bir bilgilendirme yaparak eğitimleri ve gelecekleri hakkında tavsiyelerde bulundu. Program Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Şehitleri anma video gösterisinin izlenmesinin ardından sona erdi.

ŞARKÖY MYO’DA ORYANTASYON PROGRAMI

Şarköy Meslek Yüksekokulunun 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon programı Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda gerçekleştirildi. Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gönül Akgül öğrencilere okulun tarihçesi, programlar ve akademik-idari personel hakkında bilgiler verirken, Öğr. Gör. Hasan Cinnioğlu da okulun işleyişi ve temel kurallar hakkında sunum yaptı. Okutman Semahat Aysu ise Uzaktan Eğitimle verilen dersler hakkında bilgi vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 2016-2017 eğitim-öğretim yılında yeni kayıt yaptıran 1.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen oryantasyon programında da Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Hasan Mete ve Öğr. Gör. Fatih Özen, üniversite ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun tanıtımını yaparken, öğrencilere, programlar, stajlar, yatay ve dikey geçişler, sınavlar, öğrenci toplulukları sosyal kültürel etkinlikler gibi bir çok konuda bilgiler verdi.
Editör: TE Bilisim