Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, Saray ile Büyükyoncalı’nın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle yaptığı açıklamada 92 yıl önce Saray ile Büyükyoncalı’da destan yazıldığını söyleyerek “Bağımsızlık tutkusundan taviz vermeyen Saray ve Büyükyoncalılar Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan milli mücadelenin en ön saflarında yer almıştır. Vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması için eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği göstermişlerdir” dedi.

Çerkezköy Bakış - Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, Saray ile Büyükyoncalı’nın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
 “BÜYÜK BİR MÜCADELE ÖRNEĞİ SERGİLEDİLER”
Milletvekili Yüceer mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanlıklarla dolu tarihimizin altın sayfalarının yapraklarına bir destan da 92 yıl önce Saray ve Büyükyoncalı’da yazılmıştır. Bağımsızlık tutkusundan taviz vermeyen Saray ve Büyükyoncalılar Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan milli mücadelenin en ön saflarında yer almıştır.  92 yıl önce bugün kadını, erkeği, yaşlısı, genci binlerce kişi bu topraklar için canını, kanını siper ederek düşmana karşı savaşmıştır. Vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması için eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği göstermişlerdir.  
“COŞKU VE MUTLULUĞUNU BİR ARADA YAŞIYORUZ”
İşte bugün, Saray ve Büyükyoncalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun, coşkusunu, gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.  Geçmişimizden ce çok iyi biliyoruz ki ulusumuz, özgürlüğünü ve bağımsızlığını büyük mücadelelerle kazanmıştır. Kurtuluş Savaşı’nda el ele, omuz omuza topyekuntarihin akışını değiştiren, dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele vermiştir.Emperyalistlere karşı verilen bu onurlu mücadele mazlum ülke insanlarına da umut olmuştur. Cumhuriyet ile taçlandırılan bu mücadelenin arkasında ulusumuzun canıyla, kanıyla ödediği diyet vardır, fedakârlık vardır, vatan sevgisi vardır, esarete hiçbir koşulda razı olmayan bir ulus vardır!
“ATALARIMIZIN MİRASINA SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Bizlere düşen en büyük görev atalarımızın bize bıraktığı bu kutsal mirasa her zaman sahip çıkmak olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda canlarını vermiş şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.  Güzel Sarayımız’ın ve Büyükyoncalımız’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılını bir kez daha kutluyor, tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Editör: TE Bilisim