Çerkezköy Bakış - Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu sınavları bu hafta sonu yapılacak.


Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, yaptığı yazılı açıklamada sınav ile ilgili bilgi verdi.

Akman, “Pandemi nedeniyle ertelenen Açık öğretim Lisesi ve Ortaokul 2. Dönem (21-22 Mart 2020) sınavları 25-26 Temmuz tarihinde yapılacak. Sınava Ocak ve Şubat ayında kayıt olan veya kayıt yenilemesini 2. Dönem sınavı için yaptıranlar girecektir. 3. Dönem sınavı için açık öğretim sitesinde açıklama yapılacaktır. Sınav covid-19 hijyen ve sosyal mesafe tedbirleri doğrultusunda yapılacak. Sınav yapılacak okullar hijyen kurullarına göre dezenfektesi yapılmıştır.

Açık Lise ve Açık Ortaokul sınavları 25- 26 Temmuz 2020  tarihlerinde sınav merkezleri olarak belirlenen yerlerde yapılacaktır. Açık Lise sınavları Cumartesi ve Pazar günü 3 oturumda yapılacak olup,  Açık Ortaokul sınavları sadece Cumartesi günü 2 oturumda yapılacaktır.” dedi.


Akman, sınavın Metin Seçkin Ortaokulu, Pakize Narin Anadolu Lisesi, Yusuf Şenel Ortaokulu, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Nurullah Narin Ortaokulu, 75. Yıl Ortaokulu, Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Mevlana İlkokulu, Tepe İlkokulu, Fevzipaşa İlkokulu,  Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu ve Çerkezköy Cezaevi’nde yapılacaktır. Sınava girecek adaylar, sınav belgesini şifresi ile birlikte Açık Öğretim Lisesi (AOL) veya Açık Öğretim Ortaokul (AİO) internet sitesinden veya Halk Eğitimi Merkezi bürolarından (Jandarma Karakolu karşısı)  Cumartesi günü saat: 14:00 kadar alabilir.

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi açık lise ve açık ortaokul bürosu sınav günlerinde de sınav girişlerinde yaşanabilecek sorunların çözümü için aktif olarak görevine devam edecektir.” dedi.

Editör: TE Bilisim