Çerkezköy Bakış-Ortaokulu ve liseyi bitirmek isteyenler için yeni bir fırsat daha sunuldu. Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi Sınavları için ek kayıt yenileme başvuruları başladı. 


18 TEMMUZ’DA SONA ERECEK


Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi 2021-3 dönem kayıt yenileme işlemleri 6 Temmuz 2022 tarihinde başladı ve 18 Temmuz 2022 tarihi mesai bitiminde sona erecek.


Açık Öğretim Ortaokulu’na 2021-3 döneminde, sistemde donuk durumda ve Tasdikname almış öğrenciler kayıtlarını yenileyebilecek. Açık Öğretim Lisesi için 2021-3. dönem sınavına, sadece 19.07.2005 tarihi dahil ve öncesi doğumlu öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini yapabilecekler.


OTOMATİK OLARAK ATANACAK


Çerkezköy Halk Eğitimi Müdürü Necmi Akman, yaptığı açıklamada, “Kayıt yenileme işlemlerini yaptıran öğrencilerin, ders seçimleri öğrencilere açılmayacak olup; dersler Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi tarafından otomatik olarak atanacaktır. Kayıt yenileme ücreti ve ödeme işlemleri olarak 50 TL kayıt yenileme sınav ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının ATM'lerinden veya ilgili bankaların internet bankacılığı aracılığıyla yatırılmalı. ATM'lerden yatıracak ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme sınav ücreti olarak yatırıldığına dikkat edilmeli. Ayrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav ücretini yatırabilir. Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir. Öğrencilerimizi kayıt yenilemeye davet ediyoruz.” dedi.


SINAVLAR ONLİNE YAPILACAK


Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 eğitim öğretim yılı 3. Dönem sınavları 20 Temmuz 2022 saat 09:30’dan 29 Temmuz 2022 saat 23.59’a kadar online (çevrimiçi) yapılacak.

Editör: TE Bilisim