Çerkezköy Bakış- Türkiye Özel Hastaneler Gece Müdürleri Birliği Başkanı olan ve aynı zamanda İstinye Üniversitesi Liv Hospital’in Gece İşletme Müdürü de olan Tolga Güler, kendisi gibi aynı hastanede Gece İşletme Müdürlüğü yapan Anıl Bıyıklı ve Yunus Gürkan Kıraç İle birlikte Çerkezköy Bakış Gazetesini ziyaret etti.
Ziyarette, Güler, Bakış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fırat Keskinkılıç ve daha önce bazı özel hastanelerde Gece İşletme Müdürlüğü görevinde de bulunan Çerkezköy Bakış Gazetesi okur temsilcisi Bayram Ali Köse’ye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

6 BİNE YAKIN HASTA BAŞKA HASTANELERE SEVK EDİLDİ

Marmara Bölgesi’ndeki hastanelerin gece müdürlerinin oluşturdukları sosyal sorumluluk projesi ile hastaların tedavi süreçlerini hızlandırmak için çalıştıklarını ifade eden Güler, “Marmara bölgesindeki hastanelerin Gece İşletme Müdürleri bir araya gelerek oluşturdukları sosyal sorumluluk proje kapsamında, hasta transferlerinin hız kazanması adına whatsap gurubu kurdu. Kurmuş oldukları whatsap grubu ile Yoğun Bakım ve Acil Cerrahi ihtiyacı olan hastalar,  112 komuta merkezi bilgisi doğrultusunda müsait olan sağlık kuruluşlarına yönlendirilerek, tedavi sürecinde hız kazandırmaktadır.  Çerkezköy’den, Çorlu’dan, Yalova’ya kadar yaklaşık 250 üyesi olan Türkiye Özel Hastaneler Gece Müdürleri Birliği 2017 kuruluş tarihinden bu yana yaklaşık 6 bine yakın yoğun bakım ve acil cerrahi ihtiyacı olan hastaların transfer sürecini hızlandırarak, doktor ile hastayı bir araya getirmiştir.” dedi.

“TÜRKİYE'NİN EN İYİ SOSYAL SORUMLULUK PROJE ÖDÜLÜNE LAİK GÖRÜLDÜK”

Güler, “2019 yılında İstanbul Üniversitesi aracılığı ile yapılan Doktorclup Ödüllerinde, Türkiye'nin en iyi sosyal sorumluluk proje ödülüne laik görüldük. Yaptığımız işin ciddiyetinin farkında olup canla başla hiç tanımadığımız insanlara, karşılığında maneviyat dışında hiç bir beklenti içinde olmadan en kısa sürede destek olmak ve mağduriyetleri gidermek adına insani duygularımızla yaklaşıyoruz. Kurulan bu projenin en büyük katkısı muhakkak ki son 1,5 yıl içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 süreci içerisinde olmaktadır. En çok yoğun bakım ihtiyacı olan bu dönem de, sektörün bir parçası olduğumuz bilinciyle üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Ülkemiz bu pandemi sürecinde resmin netleşmesi sonucunda Avrupa ülkeleri arasındaki kıyasla çok iyi yönetildiği aşikardır. Ülkemizde özellikle kronik ve yaşlı hastaların yoğun bakım ihtiyaç süreçlerinde mağdur olmadığı, sağlık merkezlerinin koridorlarında günlerce çaresiz bekletilmediği, tam kapsamlı insanlığa yakışır bir hal alarak tüm dünya ülkeleri arasında rol model olmuştur. Sektörün bir parçası olan, hastanelerin Gece İşetme Müdürleri, metropol şehir İstanbul ve diğer illerimizdeki transfer süreçlerinde çok etkili rol oynadığı gibi bununla beraber devletin yükünü hafifleterek, hastayı doğru teşhis ile doğru hastaneye yönlendirmesini sağlamaktadır.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim