Burada minik afacanların yılsonu gösterisi anne ve babaları ile izleyenleri kahkahaya boğarken, miniklerin okudukları şiirler bol alkış aldı.

Çerkezköy Bakış - Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan yılsonu gösterisi Çerkezköy Afacan Çocuk Yuvası ve Çocuk Kulübü Sorumlu Müdürü Güniz Güven’in yaptığı konuşma ile devam etti. Güven konuşmasında “2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminin sonuna geldik. Bütün bir dönem boyunca çocuklarımız eğlenerek öğrendiler, iletişim kurma becerileri gelişti. Bu altın yılları psikososyal gelişimini destek alarak tamamladılar. Değerli anneler babalar her yıl aramıza yeni gelen çocuklarımız da var, bugün aramızdan mezun olup ilkokula başlayacak çocuklarımız da var. Her zaman söylediğimiz gibi onlar mezun olup gitseler de onlar her zaman bizim çocuklarımızdır, aileleri de sonsuza kadar ailelerimizdir. Sizlerle tanıştığımız için, çocuklarınız çocuklarımız olduğu için çok mutluyuz. İleride onlarla gurur duyacağımızdan eminiz.” diye konuştu.


 

“ÇOCUKLARIMIZI AĞLADIĞI ZAMAN CEP TELEFONU İLE SUSTURMAMALIYIZ”

Anne babalara seslenen ve çocuklarını her zaman desteklemeleri gerektiğini ifade eden Güven “Değerli anne babalar zaman hızla ilerliyor. Çocuğunuz geçen gün küçücüktü, bugün temel eğitimini aldı ve mezun oluyor. Çocuklarımızı her zaman desteklemeli, onları anlamaya çalışmalı, onlara güvenmeliyiz ve güvendiğimizi de onlara hissettirmeliyiz. Onları üretken, geliştiren bir vizyonla yetiştirmeliyiz. Onları balık tutmaktan mutluluk duyan yani mücadeleci bir ruh ile yetiştirmeliyiz. Çocuklarımızla konuşurken pozitif olmalıyız. Teknolojiyi kullanmalıyız ama teknolojinin bizi kullanmasına izin vermemeliyiz. Çocuklarımızı ağladığı zaman cep telefonu, tablet, televizyon ile susturmamalıyız. Çocuklarımızın çocukluk dönemini mumla aramamak, pişmanlıklar duymamak için, “keşke şu cep telefonunu daha az karıştırsaydım, çocuğumuz büyüdüğünde de o zamanlar telefonlar vardı, tabletler vardı sen büyürken bunlarla uğraştım, seni tanımaya, anlamaya zamanım yetmedi” dememek için çocuklarımıza zaman ayırmalı, duygusal zekalarının gelişmesini sağlamalıyız. Unutmayalım ki çocukluk denen filmin bir daha tekrarı yok. Çocuklarımızı onları anladığımızı, onlara güvendiğimizi, onları sevdiğimizi hissettirerek yetiştirmeliyiz.” diye konuştu.
 

ANNE BABALARINI KAHKAHAYA BOĞDULAR

Konuşmaların ardından Çerkezköy Afacan Çocuk Yuvası ve Çocuk Kulübü öğrencilerinin gösterisi başladı. Bale gösterisi ile başlayan etkinlikte minikler şirinler oyun grubu, kovboy dansı, Kafkas dansı ve çeşitli gösteriler ile sahne aldı. Minik afacanların yaptığı birbirinden güzel gösteriler anne babalarını ve izleyenleri kahkahaya boğarken, okudukları şiirler izleyenlerden bol alkış aldı. Ardından minik afacanlar mezuniyet belgelerini alıp birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: TE Bilisim