Çerkezköy Bakış - Tekirdağ’ın bütün ilçelerinde yapılacak olan “Afete Hazır Türkiye, Afete Hazır Aile” bilinçlendirme eğitimin ilki Çerkezköy Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nde (METEM) başladı. Eğitime konuşmacı olarak katılan AFAD Tekirdağ Şube uzmanı Niyazi Komşu, İlçede görev yapan öğretmenlere “Afet bilinci” eğitimi verdi.

 

DEPREM ÖNCESİ SIRASI VE SONRASINDA YAPILMASI GEREKENLERİ ANLATTI


Tekirdağ’ın da deprem yaşanma ihtimalinin olduğu bölgelerden biri olduğunu belirten Komşu, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri anlattı. İlçede ve mahalledeki riskler ve toplanma alanlarının önceden belirlenmesi gerektiğini ifade eden Komşu, deprem anında çök, kapan, tutun ile bulunulan en uygun yerde pozisyon alınması gerektiğini belirtti.
Komşu ayrıca yangın anında da ilk müdahalenin çok önemli olduğunu belirterek, yangın tüpü kullanmanın basit ve önemli bir söndürme aracı olduğunu ifade ederek yangın güveliğinin ve ilk yardımın önemine de değindi.
Eğitime ilçedeki her okuldan en az iki öğretmenin katıldı. Burada öğretmenler aldıkları bilgileri önce meslektaşlarına aktaracak. Daha sonra öğretmenler bu bilgileri öğrencilerine anlatacak ve öğrencilerin doğal afetlerde yapılacaklar ve alınacak önlemler hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanacak.

Editör: TE Bilisim