Çerkezköy Bakış - AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında afet bilgilendirme eğitimi düzenlendi. İlçe teşkilat binasında düzenlenen eğitime, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Akyıldız, AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Akyol ve partililer katıldı.
Katılımın yoğun olduğu eğitimde Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği Eğitmeni Muhittin Yassı, arama kurtarma personelleri Eray İğdeli, Kübra Özer, Dudu Yıldız ve Emre Köse konuşmacı olarak katıldı.

“DEPREM HAYATIMIZIN BİR GERÇEĞİ”

Eğitimde açılış konuşmasını yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Akyıldız, “Sizlerin de bildiği gibi deprem hayatımızın bir gerçeği. Biz bulunduğumuz coğrafya itibariyle deprem yaşamayı öğrenmeli ve hayatımızı buna göre icra etmeliyiz. Bununla birlikte bizler depremi her zaman hayatımız var olduğunu bilerek ve deprem anında ne yapmamız gerektiğini öğrenerek hayatımıza devam edersek eğer çok daha rahat, çok daha korkusuz bir hayata kavuşmuş oluruz. Bu amaçla 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği bizlere bir eğitim tertiplediler. Bu eğitime sizler de katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

“DOĞAL AFETLERİ CAN KAYBIYLA KARŞILADIK”

Ardından Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği Eğitmeni Muhittin Yassı afet öncesi, afet sırası ve afet sonrası yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin bulunduğu coğrafi konum itibariyle doğal afetlere müsait bir yerde bulunduğunu ifade eden Yassı, “Bu tarihe kadar maalesef doğal afetleri can kaybıyla karşıladık. Tek söylediğimiz bir şey var; doğal afetlerin hiçbirinden korkmamalıyız. Korkulacak hiçbir şey yok desem de siz elbette ki kendi içinizde deprem denince bir sallantıda maalesef hemen bir telaşa kapılabiliyor insanlar. Böyle bir durum mümkün. Hazırlıklı bir şekilde afetleri karşılamamız gerekiyor. Afet öncesi hazırlıklar kısmında bildiğimiz bazı durumlar var. devletimizin bu konudaki en üstte bulunan kuruluşu AFAD yıllardır ve son 3-4 yıldır iyice üstüne giderek doğal afetler konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarda bulunuyor” dedi.

Editör: TE Bilisim