Çerkezköy Bakış - Baloya AFM Sağlık Koleji kurucusu Fatih Görür, Okul Müdürü Burhan Boyraz, öğretmenler ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda, 12. sınıflardan 11. sınıflara bayrak flama devir teslimi yapıldı. Ardından Okul Müdürü Burhan Boyraz konuşma gerçekleştirdi.

“HER MEZUNİYET FARKLI BİR BASAMAĞIN BAŞLANGICIDIR”

Konuşmasına Necip Fazıl’ın dizeleriyle başlayan Boyraz, “Necip Fazılın Deyimiyle ‘Tohum saç, bitmezse toprak utansın… Hedefe varmayan mızrak utansın…’ Bugün burada atılan tohumlar filiz verdi. Okula ilk başladığınız günden bu güne değin, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarınıza dönüşecektir. Sizleri gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır.” dedi.

“SİZDEN SAHİP OLMANIZI İSTEDİĞİM 3 ŞEY VAR”

Öğrencilerden sahip olmalarını istediği 3 özellik olduğunu belirten Boyraz, “Birincisi sağlığınız, ikincisi mutluluğunuz, üçüncüsü ise ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Hızla değişen dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerden dürüst, adil iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olmanızı istiyorum. Bizim geleceğimizin güvencesi sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün umudum gençliktedir’ sözleriyle anlatmıştır. İnanıyorum ki, sizlerde umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum.” diye konuştu.

“MEZUNİYET GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

Öğrencilerin mezuniyet günlerini kutlayan Boyraz, “Hepiniz birer Türk Bayrağısınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin ve yere düşürmeyin. Bu sözü her zaman düstur edinin ve bu uğurda azimle gayretle çalışın. Biz sizleri çok sevdik ve hep seveceğiz. Mezuniyet gününüz kutlu olsun. Bundan sonraki yaşamınızda Allah yar ve yardımcınız olsun.” ifadelerini kullandı.
Okul Müdürü Bayraz’ın konuşmasının ardından AFM Sağlık Koleji Folklor grubu mezuniyet için hazırlamış oldukları gösterilerini sergiledi. Ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri okul öğretmenleri tarafından verildi. Daha sonra öğrenciler sağlıkçı yemini etti. Ardından ise öğrenciler mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı. Çeşitli ikramların bulunduğu mezuniyette öğrenciler gönüllerince eğlendi.
Serdar Göç

Editör: TE Bilisim