CHP’li Çerkezköy Belediyesi, yol sirkülasyon projesi kapsamında geçtiğimiz Haziran ayında Öztrak caddesini çıkış, Atatürk caddesini ise iniş yönü olarak belirleyerek tek yöne geçiş yaptı. Ardından geçtiğimiz Haziran ayında Öztrak caddesindeki orta refüjün kaldırılması için burada dikili bulunan 293 ağaç, tepkilere rağmen iş makineleri ile söküldü.

YAKLAŞIK 200 AĞAÇ SÖKÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz Aralık ayında ise Çerkezköy Belediyesi ekipleri, Öztrak caddesine paralel olan Atatürk caddesinde ağaç söküm işlemlerine başladı. Yaklaşık 300 ağacın bulunduğu caddedeki ağaçlar ilk başta tamamen budandı. Ardından da Altıyol ile Pera kavşağında bulunan 200’e yakın ağaç söküldü. Daha sonra da kaldırılan orta refüje asfalt döküldü.

TRAFİKTE RAHATLAMA OLMADI

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden dolayı nüfusu her yıl yaklaşık 10 bin kişi artan ve nüfus artışına bağlı artan araç sayısı nedeniyle trafik yoğunluğunun da yaşandığı ilçede, tek yön uygulaması trafikte bir rahatlamaya neden olmadığı görüldü. Aksine trafik daha da içinden çıkılmaz bir hal aldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise vatandaşların tepkilerine rağmen geri adım atmayarak tek yön uygulamasını sürdürdü.

GECE OPERASYONU

Atatürk caddesinde ara verilen ağaç söküm işlemine belediye ekipleri dün akşam saat 19.00 sıralarında Pera ile Kipa kavşağı arasında bulunan 100 adet çınar ağacının sökülmesi için tekrar başladı.  Ekipler, buradaki 8 çınar ağacını söküp, traktör kasasına yükleyerek götürdü. 

NÖBET TUTTULAR

Ağaçları söküldüğünü öğrenen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve beraberindeki çok sayıda partili, ağaçların sökülmesine engel olmak için Atatürk caddesine gitti ve ağaçların önüne set kurdu. Söküm ekibinin başındaki görevliye ise, ağaçların sökülmesine izin vermeyeceklerini, sökülmemesi için nöbet tutacaklarını ifade eti. Bunun üzerine ekipler kontak kapatıp, beklemeye başladı. MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve beraberindeki partiler de caddeye gelerek AK Partililere destek verdi.

Daha önce Öztrak caddesi ile Atatürk caddesinin bir bölümünde ağaçların söküldüğünü hatırlatan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Yemyeşil caddeyi beton yığınına çevirdiler. Daha önce Öztrak caddesini trafiği rahatlatacağını söyleyerek tek yöne çevirdiler ve yüzlerce ağacı söktüler. Bu ağaçları başka yerlere ektiklerini belirtiler. Ancak bu ağaçların birçoğu kurudu.  Caddede trafik ise daha da karışık bir hal aldı. Öztrak caddesi örneği ortadayken Atatürk caddesinde de aynı uygulama yapıldı. Buradaki yüzlerce ağaç söküldü ve orta refüj kaldırıldı. Trafik ise içinden çıkılmaz bir hal aldı. Aradan geçen sürenin ardından caddenin kalan kısmında ağaç sökümüne başladılar. Ağaçların söküldüğü yerlerdeki örnekler ortada. Trafik rahatlamadı olan yemyeşil caddeye oldu. Biz şimdi buradaki kalan ağaçların sökülmesine izin vermeyeceğiz. Sabaha kadar nöbet tutacağız.” dedi.

“VAZGEÇSİNLER”

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ise, ağaçların sökülmesini istemediklerini ifade etti.  Aydeniz, “Uygulamanın trafiğin rahatlamadığını, ağaçların da boş yere söküldüğünü Öztrak caddesinden ve Atatürk caddesinin ilk bölümünden gördük. Orta refüjün kalkması trafikte bir rahatlamaya neden olmadı. Bu nedenle ağaçların sökülmesini gereksiz görüyoruz. Ağaçlara dokunulmasını istemiyoruz. Bu yüzden AK Partili hemşerilerimizle beraber bu kararı burada protesto ediyoruz. Yazık, yıların çınar ağaçları sökülmesin. Cadde siyah-beyaza dönmesin. İnşallah yetkililerde bu kararlarından vazgeçerler.” dedi

EKİPLER AYRILDI

AK Partiler, MHP’liler ve çok sayıda vatandaş ağaçların bulunduğu yerde nöbet tutmayı sürdürünce, belediye ekipleri olay yerinden saat 01.00 sıralarında ayrıldı. Yaklaşık 100 kişilik grup bir süre daha bekledikten sonra nöbetçi bırakarak caddeden ayrıldı.

SAAT 05.45’DE YENİDEN GELDİLER

Çerkezköy Belediyesi ekipleri sabaha karşı saat 05.45’de tekrar gelerek ağaç söküm işlemine devam etti. Nöbetteki partililer ise duruma engel olmaya çalıştı. Ancak buna rağmen ekipler 4 ağacı daha söktü. Kısa sürede ise çok sayıda partili yeniden ağaçların bulunduğu yerde toplandı ve ağaçların sökülmesini engelledi. Ardından da belediye ekipleri caddeden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim