Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay önceki gün yaptığı basın toplantısında Devlet Su İşleri’nin Çerkezköy’de ağırdan aldığı meselelerin üzerine yoğunlaştığını belirterek, “Bu da bizlere mutluluk veriyor” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Devlet Su İşleri’nin çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR


Önceki gün yapılan basın toplantısında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Deresi ıslah çalışmalarında Devlet Su İşleri’ne (DSİ) yazdıkları her yazıda olumlu yanıt olduklarını ifade etti. Akay konuşmasının devamında ise, “DSİ’nin Çorlu deresi üzerindeki noktalarda suyun önünü etkileyenlerle ilgili gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledik. Bunun bir diğer ayağı da Hükümet Caddesi üzerindeki köprü. O köprüyü de yapacaklarını söylediler ve Haziran ayı içerisinde o köprü yapımına başlanacağı yazsını aldık. Birinci başlangıç bu diyebiliriz. Ambardere’de de gölet yapımıyla alakalı olarak çalışmaların devam ettiğini söylediler. Bu konuda bakan beyin de talimatları vardı. O talimatlar üzerinden Çorlu Deresi ıslahı çalışmalarının da ayrıca devam edeceği ifade edilmişti. Ağırdan alınan meselenin üzerinde yoğunlaştıklarını görüyoruz. Bu da bizlere mutluluk veriyor” şeklinde konuştu.

“GENİŞLETME ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”


Akay konuşmasının devamında ise Hükümet Caddesi üzerindeki köprünün yapımının Haziran ayında başlanılacağını söyledi. Yapılacak çalışmalarla beraber Hükümet Caddesi’nin trafiğe kapatılacağını da sözleyen Akay, “Çalışmalara paralel olarak Hükümet Caddesi ve Altı Yol Kavşağı arasında kalan alan arasında bizim de genişletme çalışmalarımız başlayacak. O alanda öncelikle alt yapıda eski temiz su borusu değişecek, daha sonra da arada çekme mesafelerinin tamamını alarak yolu da genişleterek kaldırımları genişleteceğiz. Bu konuda da gerekli çalışmalara başladık. Köprüyle beraber bu alan tamamlanacak. Hükümet Caddesi’nin diğer tarafına geçildiğinde de vatandaşa ait bir bina vardı. Geçmiş dönemde başlayan kamulaştırma ve mahkeme sonuçlandı. Biz de arkadaşlara süre verdik ve muhtemelen yılsonuna kadar da o alan temizlenerek Hükümet Caddesi ve Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nin kesiştiği noktayı da düzenlemiş olacağız” dedi.

ÇALIŞMALAR İYİYE GİDİYOR


Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş de çalışmalar hakkında konuştu. Gümüş, “Kot kesişim noktalarından dolayı sakin yağışlı bir havada bile burada ciddi su birikintileri oluşuyordu. Aslında bu suların akıp gitmesi gerekiyordu. Önünde derinlik kot noktalarında çalışmalar yapmamız gerekiyordu ve belediye olarak tabandaki betonları kırarak istenilen kota ulaştık. Artık su durmuyor ve su akış hızı aşağı doğru aklamaya başladı. Çalışmaları DSİ ile birlikte yapıyoruz ve şu anda çalışmalar iyiye gidiyor” dedi.
Editör: TE Bilisim