AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı ve İlçe Kadın Kolları Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. 28 Şubat süreci mağduru olan öğretmen Filiz Durmuş’u ziyaret eden AK Partili heyet, zor dönem geçiren Durmuş’un yaşadıklarını dinledi. 16 yıl aradan sonra yeniden görevine dönen Filiz Durmuş, bugünleri göreceğinden emin olduğunu ifade ederek yaşadığı zorlukları anlattı.

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı ve İlçe Kadın Kolları Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

ZİYARETTE BULUNDULAR

Dün saat 11:30’da Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’nu ziyaret eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan ile İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla okulda sınıf öğretmenliği yapan ve 16 yıl aradan sonra göreve başlayan 28 Şubat süreci mağduru Filiz Durmuş ile uzun süre sohbet etti.

“AK PARTİ OLARAK KİMSEYİ AYIRT ETMİYORUZ”

Ziyarette kendilerini kabul ettikleri için okul Müdürü Esat Aktaş’a teşekkür eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan yaptığı konuşmada, “AK Parti olarak bizler de bu sürecinde mağdur olan tüm vatandaşlarımızın mağduriyetlerini hemen hemen giderdik. Bu giderme çalışmalarına da AK Parti hükümeti olarak devam edeceğiz. Bununla beraber bugün, insanlar arasında dininden, düşüncesinden ve inancından dolayı kesinlikle ayrımcılık olmaması için hükümet olarak çok çalışıyoruz. Hoca hanım bizim için önemlidir. Hocamız öğrencilerine yeniden kavuştuğu için biz de çok mutlu olduk. Bugün ayrıca dünya kadınlar günü münasebetiyle kadın kollarımız ziyaret etmek istedi. Bizleri kabul ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyor, eğitim hayatınızda da sizlere başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“DİK DURUŞ ÖNEMLİDİR”

Erdoğan’ın ardından konuşan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay da dik duruşun önemli olduğunu ve davanın peşini bırakmamanın mükafatının bu zamanlarda alındığı ifade eden Akbay, “Aynı mağduriyetleri bizde yaşadık. Sırf kapalıyız diye ne ehliyet verdiler ne de kamu dairelerine kabul ettiler. Biz bu zulümlere rağmen pes etmedik ve dik durduk. Bu davanın peşinden gittik. AK Parti olarak açıktır yada kapalıdır kimseyi ayırt etmiyoruz. Fakat bir zamanlar bizi ayırt ettiler, ötekileştirip ikna odalarına soktular. Dualarımızın neticesini bugün şükürler olsun aldık ve gayet rahat bir şekilde inancımızı, dinimizi yaşıyoruz. Sizde bugünlerden geçtiniz. Allah bir daha o günleri kimseye göstermesin.” dedi.



TEŞEKKÜR ETTİ

Ziyaretlerinden dolayı Ercan Erdoğan ve Rüveyda Akbay’a teşekkür eden anasınıfı öğretmeni Filiz Durmuş, daha sonra kendisine takdim edilen çiçeği kabul ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Ziyaret programının ardından 28 Şubat sürecinde yaşadığı zulmü tüm çıplaklığı ile gazetemiz BAKIŞ’a anlatan öğretmen Filiz Durmuş, bugün mesleğini yeniden icra edebildiği için Allah’a şükrettiğini kaydetti. Durmuş, “1996 yılında ilk atama yerim Pendik oldu. Fakat 1 yıl kadar bir süre çalışabildim. Sadece başörtülü olduğum için uyarı ve kınama cezalarına maruz kaldım. Mesleğimi çok seviyorum ve iyi bir öğretmen olduğuma inanıyorum. Yoğun baskılar yüzünden istifa etmek zorunda kaldım. Yine bu dönemde hiç uyarı ve kınama almadan kovulan arkadaşlarımız oldu. Daha sonra dönemin hükümeti 28 Şubat süreci kararını imzalamak zorunda kaldı. 1998’de sadece İstanbul’da bir okul vardı orada 1 yıl kadar çalışabildim. Toplamda 16 sene görev yapamadım. O süreçten sonra evlendim, çocuk sahibi oldum. Maneviyata daha fazla düşkünleştim ve kendimi ilime adadım. Çok şükür Rabbimin lütfu ile bu alanda mesafeler kat ettim. Yaşadıklarım çok zordu. Ötekileştirildik, rejim düşmanı sayıldık, İrancı olduk. Gelinip görülsün ki bugün Cumhuriyet hiç de o dönemde denildiği gibi yıkılmadı bilakis daha güçlü ayakta.” dedi.

“ZULÜM BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ”

Anasınıfı öğretmeni Filiz Durmuş, kendisinin ve kendisi gibi mağdur olanların eşitlikten, haktan yana olduklarını ifade ederek, zulme karşı olduklarını vurguladı. “Bizim kitabımızda zulüm yazmaz” diyen Durmuş, “16 yıl süren bu mağduriyet sürecinde inancımız bizi ayakta tuttu. O baskılar yine yaşansın yine okulu bırakırım. Allah yardımcımız oldu, bugün bu noktaya geldik. 3 yıldır görevimi yapıyorum, inşallah aynı sıkıntılar bir daha yaşanmaz.” dedi.
Editör: TE Bilisim