Kapaklı Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı. Encümen ve Komisyon üyelerinin belirlendiği toplantıda 2014 yılı faaliyet raporu AK Partili meclis üyelerine red oyuna karşılık CHP meclis üyelerinin oy çokluğu ile meclisten geçirildi.

Çerkezköy Bakış -
Kapaklı Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı.

MECLİS DÜN TOPLADI

Kapaklı Belediyesi Meclisinin Nisan ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu dün Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığında gerçekleştirildi. Saat 14:00’da başlayan toplantıya AK Partili Meclis üyesi İrfan Demir ve CHP’li meclis üyesi Sami İkizler dışında tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Toplantı açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ

Gündem maddeleri öncesinde Basın Yayın Halkla İlişkiler, İnsan Kaynakları ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Belediye’ye yazılan dilekçelerin konusu görüşülerek karara bağlandı.

BEZGİN: “GÖZLE GÖRÜLÜR HİÇBİR ŞEY YOK”

Yıllık faaliyet raporunun okunmasının ardından görüşte bulunan AK Parti Grup Sözcüsü Salih Bezgin faaliyet raporunu yetersiz buldu. Bezgin, “1 yıldan beri yapılan faaliyet raporlarını okudunuz. Sosyal Belediyecilik anlamında belki bir şeyler yapmış olabilirsiniz fakat Kapaklı’da şuan elle tutulur gözle görülür hiçbir şey yok. Trafik sorunundan, şehrin kötü görünümüne kadar birçok problem var. Kapaklı’da bir şeyler düzelene kadar biz sonuna kadar muhalefet olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 “İŞ OLSUN DİYE KONUŞUYORSUN”

Salih Bezgin’in söylemlerinin ardından söz alan Meclis Başkanı ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Salih bey şuan iş olsun diye konuşuyorsunuz. Sadece İrfan Mandalı’yı nasıl ekarte edebilirim diye uğraşıyorsun. Büyükşehir yasası ile beraber sizlerin şikayetçi olduğunu ve değişmesini istediğiniz yerlerin tamamı Büyükşehir bünyesinde olan bir durum Kapaklı Belediyesi ile alakası yok.” ifadelerini kullandı.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Faaliyet raporunu okunmasının ardından oylamaya sunulan rapor AK Partili meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

Nisan ayı olağan Meclis toplantısında Encümen üyeleri de belirlendi. Meclis Başkanı İrfan Mandalı encümen üyeliği için Turan Çakan ve Muzaffer Yıldıran’ın önerdi. Yapılan kapalı oylamada Turan Çakan ve Muzaffer Yıldıran 15’er oy, AK Parti grubundan önerilen İbrahim Aktürk ve Ufuk Bayraktar 9 oy aldı. İmar komisyonu üye seçiminde ise Halil İbrahim Erkan, İlhan Çetinkaya, Kemal Kenar, Salih Bezgin ve Mahir Aras seçildi. Plan ve Bütçe komisyonuna ise İbrahim Aktürk, Sevgi Aksoy, Bakser Öztürk, Ersin Yavuz ve Erol Özkan seçildi. Son olarak Tarife Komisyonu üyeliğine ise Ender Dubaz, Nalan Çiçek, Yılmaz Saç, Ufuk Bayraktar ve İbrahim Aktürk seçildi.
Editör: TE Bilisim