Çerkezköy Bakış - İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin'in sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı millete sesleniş konuşması sonrası yaptığı “Bu korku nedir ey insanoğlu sonunun benzemesi midir? Aminnnn sen bilirsin Ya Rabbi!” paylaşımı Çerkezköy’ü karıştırdı. 27 Mayıs darbesinin yıldönümünün ertesi günü yapılan ve imalı bulunan bu paylaşım Çerkezköy Bakış Gazetesi’nde haber olunca Tekirdağ’ın gündemine oturdu.

KÖK’TEN TEPKİ

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök “Bir koltuğa oturunca istediklerini söyleyebilecek hakka sahip olduğunu düşünen demokrasiden nasibini alamamış hadsiz, ahlaksız, edepsiz, darbe sever zihniyete bu millet haddini bildirmekten hiç yorulmadı. Yorulmayacak da hiç merak etmeyin.” yorumu yaptı.

“İLÇE BAŞKANINI ESEFLE KINIYORUM"

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, haber paylaşımının altına yaptığı yorumda, “Eğer tahmin ettiğimiz benzetmeyi yapıyorsa sayın ilçe başkanını esefle kınıyorum. Demokrasi dışı hangi yönteme güveniyorlarsa Türk milleti o sistemlerin karşısındadır. Herkes konuştuğu kelimeye dikkat etmeli. Türk milleti herhangi bir kaosa heveslenenler karşısında 15 Temmuz’daki kadar merhametli olmayacaktır. Bu ağızlar fetö ağzıdır dediğimiz zamanda yaygara koparmıyacaksınız o zaman. Leyleğin ömrü lak lak la geçer demişler. Ülke için hiç bir programı hiçbir faydası olmayanlar sadece fitne üretirler. Kabul edilemez derhal izahı yapılmalıdır.” ifadelerine yer verdi

“SİYASİ BİR ÇÖPLÜK OLARAK YOK OLUP GİDECEKSİNİZ”

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanvekili Mehmet Aymak da yaptığı yorumla Erseçkin’e tepki gösterdi. Aymak, “Sen ve senin gibiler siyaset arenasında siyasi bir çöplük olarak yok olup gideceksiniz. Kimin adına çalışıyorsunuz, kimin maşasısınız. Hiçbir zaman şunu unutmayın ki eski Türkiye yok. Bir ölüp bin dirilir namussuzlara şerefsizlere alçaklara 15 Temmuz'da nasıl haddini bildirmiş isek bundan sonra da misli ile bildirmeye devam edeceğiz. “ifadelerini kulandı.

“BU MİLLET VE ÜLKE İNSANIMIZ BU HANIMEFENDİ GİBİ ÇOK SİYASİ FİGÜRLER GÖRDÜ”

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin ise, “Bu millet ve ülke insanımız bu hanımefendi gibi çok siyasi figürler gördü... Böyle sığ söylemlerle dikkat çekmek için uğraşmak, ancak kişinin kapasitesinin nişanesidir... Ama her şeye rağmen bu kervan yürür..” yorumu yaptı.

BAŞKAN ÇETİN’DEN KINAMA

Erseçkin’in paylaşımına Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de tepki gösterdi. Çetin, “Seçme seçilme hakkını bu millete biz verdik diye övünen ama milli iradeyi küçümseyen zihniyet ya demokrasiye inanmıyor yada bu milleti anlamıyor... Halk iradesi ile göreve getirilmiş bir Başbakanı darbe ile görevinden alarak idam edilmesini destekleyen bu hastalıklı zihniyeti esefle kanıyorum.” yorumunda bulundu.

“ÇAKTIĞINIZ ÇİVİYLE DEĞİL DEVİRDİĞİNİZ ÇAMLARLA ANILACAKSINIZ”

AK Parti Ergene İlçe Başkanı Cem Karaca, “Sizler demokrasi cümlesini sadece ikna odalarında kandırmaya çalıştığınız kardeşlerimize hikaye olarak anlatırsınız. Size o görevi verenlerin muhakak vardır bir bildikleri ama onlar dahi sizi ibretle takip ediyorlardır. Klavye başında demokrasiden sandıktan bahseden ancak bunun sadece ticaretini yapabilecek kapasitede insanlarsınız. Sizde siz gibiler gibi gelip geçeceksiniz bu siyasi hayattan ve çaktığınız çiviyle değil devirdiğiniz çamlarla anılacaksınız.” ifadelerini kullanırken, AK Parti Hayrabolu İlçe Başkanı Egemen Türkay Güven ise, “Tek medet umduğunuz kaos, darbe; demokrasiye, seçime “millet” e inancınız yok zira umudunuzda yok...” paylaşımı yaptı.

Editör: TE Bilisim