AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi Kıbrıs Barış Harekatı’nın 41.Yıl Dönümü nedeniyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ne ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, Barış Harekatı’nın Ada’ya huzur ve barış getirmek için yapıldığını söyleyerek “Geriye baktığımızda da huzur ve barışın sağlandığını görüyoruz” dedi.

Çerkezköy Bakış - AK
Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümü nedeniyle gazileri ziyaret etti.

ZİYARETTE BULUNDULAR


Dün saat 14.00’da düzenlenen ziyarette AK Partili heyeti Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile gaziler karşıladı. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 41’nci yıl dönümü olduğunu hatırlatarak “Barış Harekatı Ada’ya huzur ve barış getirmek için yapıldı. Geriye baktığımızda da huzur ve barışın sağlandığını görüyoruz.
İnşallah bundan sonra bir daha böyle bir durumla karşı karşıya kalmayız.” dedi.

“TERÖRÜN RENGİ OLMAZ”


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tüm ülke insanının kalbinde yerinin özel olduğunu kaydeden Erdoğan, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğini kaydetti. Suruç’ta önceki gün meydana gelen patlamayı hatırlatarak sözlerini sürdüren Erdoğan “terör terördür. Terörün dini, dili, ırkı olmaz. Tüm terör saldırılarını kınıyoruz. Terör saldırıları tarih boyunca olmuştur, bundan sonra da olması muhtemeldir. Önemli olan saldırılarını en az seviyeye çekebilmektir. İnşallah bunda sonra bu gibi terör olaylarını bir daha yaşamayız.” ifadelerine yer verdi.



“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMELİYİZ”


Erdoğan bu gibi durumlarda birlik ve beraberliğe daha çok gereksinim olduğunu söyleyerek “Güvenlik birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde yetkililer tarafından gerekli açıklamalar yapılacaktır.” diye konuştu. 

YARLIGAN TEŞEKKÜR ETTİ


Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek AK Partili heyete teşekkür etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği olarak faaliyetlerini anlatarak sözlerini sürdüren Yarlıgan “Temsilciliğimiz olarak gazilerimizin çoğunluğunu Kıbrıs Gazileri oluşturuyor. Kıbrıs Gazileri dışında İç Güvenlik Gazilerimiz bulunuyor. Kore gazimiz kalmadı, sadece ailelerinin kayıtlarını tutuyoruz” diye konuştu.

“41 YILI GERİDE BIRAKTIK”


Türkiye’de 50 yaşın altındakilerin savaş atmosferini yaşamadığını kaydeden Yarlıgan “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 41’nci yılını geride bıraktık. Geçtiğimiz günlerde 41’nci yıl dönümü nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çeşitli programlar düzenlendi. Törenler kapsamında Türkiye’den Kıbrıs’a su getirecek hattın açılışı da yapılacaktı ancak proje yetişmediğinden açılış gerçekleştirilemedi. Öğrendiğimize göre projenin tamamlanmasına 1.5 km kaldı. Çalışmalar sona erdiğinde projenin açılışı da yapılacaktır” diye konuştu. Ziyaret karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.
Editör: TE Bilisim