AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Bayırbucak Türkmenlerine yapılan saldırılarının ardından bölgeye yardım göndermek için kampanya başlattı. Partililerin ve parti üyelerinin kendi aralarında topladıkları yiyecek, kıyafet ve temizlik ürünleri Bayırbucak bölgesine gönderildi.

Çerkezköy Bakış - AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları basın toplantısı düzenledi.
“SESSİZ KALMADIK”
Pazar günü saat 13:00’da İlçe teşkilatın binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Güneş, “Dünya’nın birçok yerinde Müslümanlara uygulanan şiddet politikası bugün maalesef komşumuz olan Suriye’de soydaşlarımız Bayırbucak Türkmenlerine uygulanmaktadır. Yaşanan bu uygulamaya tüm yurtta olduğu gibi biz de AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı olarak sessiz kalmadık.” dedi.
“ESEFLE KINIYORUZ”
Başkan Güneş, yaşanan bu zulmü esefle kınadıklarını vurgulayarak, “Tüm partili büyüklerimiz ve kardeşlerimiz bir araya gelerek Bayırbucak Türkmenlerinin çeşitli temel ihtiyaçlarını karşılayacak yardım topladık. Rusya’nın ağır bombardımanı  Bayırbucak’da  sivil halk olan Türkmen kardeşlerimizi kadın çocuk demeden katletmektedir. Yaklaşık 10 günden beri yaşanan bu durumu AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları olarak esefle kınıyoruz. Rusya’nın ağır bombardımanına derhal son vermesini ve bölgeyi terk etmesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.
KONUŞMASINI AYET İLE SONLANDIRDI
Güneş son olarak, “Unutulmamalıdır ki Allah ezilen ve mazlumun yanındadır. Biz de elimizden geldiği kadar dün olduğu gibi bugün de Müslüman kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Oradaki Müslüman kardeşlerimiz üzülmesinler. Unutmasınlar Allah onlarla beraberdir. Kuran’ı Kerim’den Ali imran süresiyle Müslüman kanı döken emperyalist güçler “yenileceksiniz ve cehenneme  sürüleceksiniz” ayetini unutmamalıdırlar. Zalimler için yaşasın cehennem.” dedi.


Editör: TE Bilisim