Çerkezköy Bakış - Yaklaşık 2 ay önce Çerkezköy Belediyesi’nin açtığı örnek sokak ihalesini alan taşeron firma, Fatih Caddesi ile Makasçı Sokakta çalışmalara başladı. Ancak uzayan çalışmalar buradaki esnaf ile vatandaşları çileden çıkartı. Çalışmaların uzadığını belirten vatandaşlar, biran önce bitirilmesini istedi.   
Örnek Sokak çalışmalarını inceleyen ve tepkiler üzerine açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  Gazi Osman Paşa Mahallesi Butçular Sokak’ta daki çalışmalar tamamlandığını, Fatih Caddesi ve Makasçı Sokak’ta çalışmalarda sona gelindiğini ve İnan Sokak’ta ise kazı çalışmaları tamamlandığını açıkladı.
 

BUTÇULAR SOKAKTAKİ ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Gazi Osman Paşa Mahallesi Butçular Sokak’ta Örnek Sokak Projesi çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ekiplerimiz burada yağmursuyu hattı çektikten sonra içme suyu hattını yeniledi. Elektrik hatlarının da yer altına alınmasının ardından bisiklet yolumuz ve kaldırımlarımız yapıldı. Yolumuzun sıcak asfalt ile kaplanmasının ardından ise aydınlatma çalışması gerçekleştirildi” dedi.
 

YOL GENİŞLİĞİ 12 METRE OLACAK

Örnek Sokak Projesi kapsamında Fatih Caddesi’ndeki çalışmaların da tamamlandığını sözlerine ekleyen Akay, “Makasçı Sokak’taki örnek sokak çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor. Fatih Caddemizde kaldırım yapım ve aydınlatma çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Çalışmalar neticesinde Fatih Caddemizde yolumuzun genişliği 12 metre, kaldırımlarımızın genişliği de 7 metre olacak” ifadelerini kullandı. Akay, asfaltlamanın da yapılmasının ardından Fatih Caddesi ve Makasçı Sokak’taki örnek sokak çalışmalarının tamamlanmış olacağını sözlerine ekledi.
 

MAKASÇI SOKAK’TA İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ

Proje kapsamında Makasçı Sokak’ta 100 metre içme suyu hattının yenilendiğini belirten Başkan Akay, “Ekiplerimiz bu sokağımıza 100 metre yağmursuyu hattı çekti. Akabinde kaldırım düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. TREDAŞ burada yeraltına yeni bir hat çekti. Bisiklet yolunun da yapıldığı sokağımızda aydınlatma çalışmalarımızı da tamamladık” açıklamalarında bulundu. Akay, Makasçı Sokak’ta yol genişliğinin 5 metre, kaldırımların ise 7’şer metre genişliğinde düzenlendiğini sözlerine ekledi.
 

260 METRE YAĞMURSUYU HATTI YAPILACAK

Örnek Sokak Projesi çalışmalarının İnan Sokak’ta sürdüğünü dile getiren Akay, “Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallemize bağlı İnan Sokak’ta kazı çalışmalarımızı tamamladık. Ekiplerimiz burada öncelikle 260 metre içme suyu hattını yenileyecek ve 260 metre yağmursuyu hattı çekecek. Bisiklet yolu yapılacak. Akabinde kaldırım düzenleme ve aydınlatma çalışmaları yapılacak. İnan Sokak’ta da yol genişliğimiz 5 metre, kaldırımlarımız da 7’şer metre olacak” dedi. Başkan Akay örnek sokak çalışmalarının Canbazlar Sokak’ta devam edeceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim