Çerkezköy Bakış - 14 Ekim tarihinde ‘Esnaf tepkili’ başlıklı haberimizle alakalı olarak esnaflarının tepkisinin dile getirilmesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konu hakkında bilgisi olmadığını ve ilk kez şikayet konusunu basından öğrendiğini ifade etti. Konu hakkında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, geçici yol belgesi meselesinin bittiğini ifade ederek, “Geçici yol belgeleri yaklaşık 3,5 yıllık bir mesele. Bu konuda UKOME 3 defa uzatma kararı aldı. Geçici yol belgesiyle çalışılıyordu ancak artık geçici yol belgesi olmayacak ve S plakaların sayısı belli. Yeniden ihale edilecek denildi. S plakalı esnafın bölge durumlarını sürekli savunmuş, arkasında durmuş, bölgeselliğin korunması anlamında esnafları koruyacak hamleler adına elimden geleni yaptım” dedi.
 

ABUK SUBUK ŞEYLER BAŞLADI

Akay konuşmasının devamında ise, “Büyükşehir meclisinde bölgeselliği kaldırma kararı alındı ve Şarköy’de ki S plaka kıymetlenir hale geldi. Çerkezköy’de,  Kapaklı’da ve Çorlu’da bölgesellik kaldırıldı. Ancak Şarköy ve Hayrabolu’da S plaka durup dururken kıymetleniyor gibi abuk sabuk şeyler başladı. Buradaki esnafta ayağa kalktı ve bunu gördük. Büyükşehir de anlatarak tartışarak oy çokluğuyla savunduk. Geçici plaka meselesi, bu noktada bir altı ay süre verildi ve kendinizi toparlayın S plaka hakkınızı alın denildi. Geçici yol belgeleriyle bu işler yapılmaz denildi. İkinci ve üçüncü uzatma oldu. Bunun artık sonlanması gerekiyordu. S plakası için adam ihaleye girmiş, plakanın bedelini yatırmış vatandaş var, bir tarafta da elinde geçici belge ile yürüyen vatandaş var. Bunlara müsaade edilmiş geçmişte mağduriyet yaşanmasın diye” diye konuştu.
 

TERAZİYİ VE HAKLIYI KORUMAK LAZIM

Son olarak üçüncü kez uzatma kararının geçtiğimiz ay büyükşehir meclisinde gündeme geldiğini sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Orada ret kararı çıkacaktı ve muhalefet dahil tüm meclis üyeleri olmak üzere bir konuşma oldu. 400 civarında geçici plakadan bahsedildi ve sayılar o kadar değildi gibi tartışma içine girildi ve en son Kasım ayı meclis toplantısına kadar bu konuda mağduriyeti olan varsa tekrar oy birliğiyle komisyon çalışmalarının devamına karar aldık. Komisyon şu anda çalışıyor. Bir ay daha komisyon çalışsın ve kaç tane mağdur var çıkarılsın. Bir dahaki mecliste konuşup karar alalım dedik. Ama burada benim savunduğum taraf gerçek mağdur varsa bunu savunalım. Ama gerçek mağdur yoksa geçici yol belgesiyle devam etme şansın yok. Bu teraziyi korumak lazım. Teraziyi ve haklıyı korumak adına büyükşehir meclisi bir ay daha uzatma kararı aldı. Mağduriyet varsa inceleniyor ve derdi olanlar ulaştırma komisyonuna derdini anlatabilir” dedi.

Editör: TE Bilisim