Çerkezköy Bakış - Yalı Restoran’ta düzenlenen yemeğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, mahalle muhtarları ve azaları katıldı. Başkan Akay burada son 5 yılın kısa bir değerlendirmesini yaptı.

“İLİŞKİLERİMİZİ HEP SICAK TUTTUK”

5 yıldır Çerkezköy’e hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Akay, “Yaklaşık 5 yıldır hepimiz, 30 Mart 2014’te sandıklardan çıkarak Çerkezköy’e hizmet etmeye çalışıyoruz. 5 yıl evvel Çerkezköy 115 bin nüfusundan bugün 170 bin nüfuslara geldi. Büyüyen bir Çerkezköy’de görev yapıyoruz. Dolayısıyla yaptığımız görevin sorumluluğu ve ağırlığı 5 yıldan bugüne katlanarak, büyüyerek bugünlere geldi. Tabi ki hepimizin derdi Çerkezköy. Daha güzel, daha mutlu bir Çerkezköy’de hizmet etmek üzere görevleri aldık. Bu görevi milletten alarak bu günlere geldik. Şimdi yeni bir seçim döneminin arifesine doğru yaklaşıyoruz. Umut ederim bu herkese de hayırlı uğurlu olur. Bugüne kadar iyi niyetle, paylaşarak, konuşarak Çerkezköy’e hizmet etmeye çalıştık, çabaladık. Dolayısıyla muhtarlarımızla yan yana olduk, eksiklerimiz olmuştur. Zaman zaman vatandaş, muhtarımızı bulmuştur, azamızı bulmuştur, meclis üyemizi bulmuştur, beni bulmuştur ve buluşmalarda hepimizin derdi Çerkezköy’deki vatandaşımızın derdini dinleyip, buna çözüm getirebilmektir. İyi niyetle görev yaptık. Bu görevleri vatandaştan çözüme doğru giden yolda adım adım aldık. Eksik kaldığımız alanlar olmuştur. Ancak görev aldığımız bu 5 yıl içerisinde muhtarlarımızla iyi bir iletişim kurarak vatandaşa hizmet etmeye çalıştığımızı gördüm, gözlemledim. İlişkilerimizi hep sıcak tuttuk. Her an birbirimizi dinlemeye çalıştık ve bugünlere kadar geldik. 5 yıllık süreçte Çerkezköy’ün altyapısına, üstyapısına hep beraber çok ciddi yatırımlar yaptık. Bunu her defasında altını çizerek söylüyorum. Biz vatandaşımızdan gelen istekleri, talepleri, ihtiyaçları birinci başlangıç noktası muhtarlıklarımız sonra tabi ki meclisimiz ve belediyemiz çerçevesinde ilerleterek bunları yapmaya çalıştık.” dedi.

“CİDDİ ISLAH İHTİYAÇLARI OLAN BİR ÇERKEZKÖY VARDI”

Çerkezköy’ün geçmiş dönemde yaşadığı su baskınlarına değinen Akay, “5 yıl evvel ciddi altyapı sorunları olan bir Çerkezköy vardı. Ani su baskınları yaşayan, dere taşkınları yaşayan ve derelerle ilgili ciddi ıslah ihtiyaçları olan bir Çerkezköy vardı. Çorlu deresinde ön açma çalışmaları, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kavakdere’de Büyükşehir Belediyemizin ıslah ettiği Kavakdere ve 28 – 30 kilometre ani su baskınlarında kalan Çerkezköy’e 2014 yılından beri hep beraber Büyükşehir Belediyemiz, Çerkezköy Belediyemiz, muhtarlarımız, meclis üyelerimizle el ele hizmet ettik ve bugünlere geldik. 5 yıl evvel Çerkezköy’ün derelerine akan kanalizasyon bugün arıtma tesislerine gidiyor. 28 kilogramla yağış gören Çerkezköy, 60 – 70 kilogramları görmesine rağmen su baskınları yaşamıyor. Çorlu Deresindeki yapılan çalışmalar ve düzenlemeler sayesinde dere taşkınlarıyla mahallelerimiz anılmıyor. Dolayısıyla biz bunların hepsini vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşlerle yaptık. Islah işi Devlet Su İşlerinin demedik el attık, bütün kurumların belediyenin yetki sorumluluğunda olmayan alanlarda dahil, milli eğitim alanlarında, spor alanlarında, diyanetin alanlarında demedik, karayolları bölgesinde demedik belediye olarak bu işin içerisine girdik. Sadece ve sadece vatandaştan aldığımız ihtiyaçları karşılaşmak üzer bunları yaptık. Çerkezköy’de ciddi yer altı çalışmaları yaptık.” ifadelerini kullandı.

“YER ALTINDA, YER ÜSTÜNDE CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Açıklamalarını sürdüren Akay, “Bir Kızılpınar’a bir de Çerkezköy’e Pazar yeri açtık. Veliköy’e Düğün Salonunu hizmete açtık. Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun Büyükşehir ile birlikte temelini attık inşaatı devam ediyor. 118 noktaya park, bahçe, yeşil alan çalışması yaptık. 10 mahallede bütün vatandaşlara park, bahçe yeşil alanları teslim ettik ve Çerkezköy’de her mahallemizde spor alanları ortaya çıkarttık. Spora yatırım yaptık. Yer altında, yer üstünde ciddi çalışmalar yaptık. Aldığımız kararlarda zaman zaman eleştirildik. Ancak alınan kararların temelinde Çerkezköy’ün, 50 yılın, gelecek ve büyüyecek Çerkezköy’ün ilerleyen nüfus ve hızına göre bazı kararlar almak zorunda kaldık. Trafik konusunda ciddi kararlar aldık. Sadece bugünü değil çok uzun yılları görüyor, gözlemliyor ve Çerkezköy’ün büyümesini o plana göre yapıyor olmamız lazım. Dolayısıyla bütün bunları yaparken paylaşarak yaptık. Çerkezköy’ü birlikte yönetme anlayışının her defasında altını çizdik. Gönüllere dokunmaya çalıştık. Her anlarında vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya çalıştık. Çerkezköy’ün güzelliğini paylaşarak yaşamaya çalıştık.” dedi.

“VATANDAŞIN HAYKIRIŞLARINA KULAK KAPATANLAR OLDU”

Termik Santral sürecine de değinen Akay, “Ancak bir noktanın altını çizeceğim. Biz hepimiz, bu sofrada bulunan tüm seçilmişler gücünü milletten aldı. Ekim 2016 tarihinde Çerkezköy’ün başına bir kara bela musallat oldu.  Bu kara belanın adı: Termik Santraldi. Hepimiz Çerkezköy’ün tüm muhtarları el ele, gönül gönüle vatandaşlarından aldığı ‘Bu topraklara Termik Santral yapılsın istemiyoruz’ haykırışını korkmadan, sıkılmadan, sinmeden her türlü baskıya rağmen yüksek sesle, Biz Çerkezköy’ün muhtarları, seçilmişleri olarak hiçbir yönlendirmeye, yanlış bilgiye kulak asmadan ‘Çerkezköy’e Termik Santral yapılmasını istemiyoruz. Benim mahallemdeki vatandaş Termik Santral istemiyor’ diyebilen tüm muhtarlarıma teşekkür ediyorum. 5 yıllık görev sürem boyunca şu 2 yılda Çerkezköy’de Termik Santral yapılmasını savunanlar, Çerkezköy’de Termik Santral yapılmasına sessiz kalanlar, kapılarını, odalarını Termik Santrale kale edenler oldu Çerkezköy’de. Bunları üzülerek söylüyorum. Vatandaşın haykırışını ‘Burnumun dibine Termik Santral yapılmasını istemiyorum’ haykırışına kulaklarını kapatanlar oldu. Ancak gücünü milletten alan muhtarlarım bu haykırışa ses verdi, hep beraber olduk. Bugün bakanlık bir açıklama yaptıysa, iptal edildiğini söylediyse burada bulunan tüm muhtarlarımın bunda çok büyük katkısı vardır, unutulacak bir iş değildir. Yaptığımız bütün hizmetlerin çok daha önünde ve yukarısındadır. Biz kez daha teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Akay, yeni yıl dileklerini de dile getirerek konuşmasını tamamladı.

Editör: TE Bilisim