Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, mahalle muhtarlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Muhtarların park, oyun grubu, yol sıkıntısı gibi taleplerini not eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Mahalle muhtarlarımız ile sık sık bir araya gelerek, onları dinleyeceğiz, istek ve şikayetlerini not alıp çözeceğiz.” dedi.

Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
BORÇ YAPILANDIRILDI
Golden Palas Hotel’de önceki akşam mahalle muhtarları ile akşam yemeğinde bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye’nin SSK, vergi, Emekli Sandığı ve Trakya Kalkınma Ajansı borçlarını yapılandırdıklarını belirterek, “Şuanda borç 43 milyon TL. Bunun 27 milyon 500 bin TL’si ana para, 15 milyon 500 bin TL’si ise faiz” açıklamasında bulundu
AYLIK 596 BİN TL TAKSİT ÖDEMESİ YAPILACAKK
Çerkezköy Belediyesi’nin devlete olan borçlarını yapılandırdığını ve her ay düzenli olarak 596 bin TL taksit ödeyeceklerini belirten Vahap Akay, “Son 8 yılın Vergi Dairesi’ne borcumuz 21 milyon, SSK’ya olan borcumuz 15 milyon 800 bin, Emekli Sandığı borcumuz 4 milyon 700 bin, Trakya Kalkınma Ajansı’na olan borç ise 1 milyon 400 TL. Toplam borcumuz 43 milyon TL. Bunun 27 milyon 500 bin TL’si ana para, 15 milyon 500 bin TL’si ise faiz” açıklamasını yaptı.
72 AY TAKSİT ÖDENECEK
Belediye’nin resmi kurumlara olan borcu yapılandırdığını ve her ay 596 bin TL taksit ödeyeceklerini ve 72 ay sonunda, yani 2020 yılının Ekim ayında Belediye’nin resmi kurumlara olan borcunun biteceğini ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Manzara şuan itibari ile bu. Maddi sıkıntıda olan Belediyemiz devlete olan borçlarını ödeme kararlılığı içerisine girdi. İnşallah bu borç 72 ay içinde sıfırlanacak” ifadelerini kullandı.



BORÇ YAPILANDIRMASI DEVAM EDİYOR
Vatandaşların Belediye’ye olan borçlarını yapılandırma çalışmalarının da devam ettiğini ve şuana kadar 838 vatandaşın 1 milyon 14 bin TL’lik borcunu yapılandırdığını ve bu yapılandırmadan Belediye kasasına 144 bin 700 TL paranın girdiğini belirten Belediye Başkanı Akay, 869 bin TL borcun ise taksitlendirildiğini ifade etti. Mahalle muhtarlarının elektrik ile ilgili sıkıntılarını dile getirmesinin ardından Başkan Akay, EPDK ve Tredaş’a konuyu sürekli aktardıklarını ve sorunun çözüm mercinin bu iki kurum olduğunu belirterek, “Biz sürekli irtibat halinde sorunları, talepleri aktarıyoruz. Ama yatırımı yapacak, izinleri verecek olan bu iki kurum” açıklamasında bulundu.
“NE KÖPRÜ YAPIMI NE DE ÇALIŞMA VAR”
Pınarça Deresi’ndeki ıslah çalışmalarının ise akibetinin belirsiz olduğunu, üstlenici firmanın ortalıkta gözükmediğini belirten Başkan Akay, “Biz köprü altında isale hattını değiştirirken, hemen köprü çalışmalarına başlayacaklarını ifade ettiler ama aradan 45 gün geçti, ne çalışma ne de köprü yapımı var” diye konuştu.
“KIZILPINAR’DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”
Kızılpınar’da seçimin ardından yaptıkları yol çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Akay, şöyle devam etti: “Kızılpınar Mahallemizde toplam 287 sokak ve 20 cadde var. 287 sokaktan 51 tanesi tamir edilirken, 20 caddeden ise 1 tanesi tamir edildi. Şuana kadar 1 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapıldı Kızılpınar’daki yollarda. Yeni yaptığımız asfalt ihalesi kapsamında alacağımız yaklaşık 850 bin TL’lik asfaltın önemli bir bölümünü yine burada kullanacağız.”
“YAZIŞMALAR SÜRÜYOR”
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Kültür Merkezi, Spor Tesisi, Bağlık Mahallesi’ne alt geçit gibi projeler sunduklarını da ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, eski Otogar yanında bulunan Astsubay Lojmanları ile ilgili de yazışmaların devam ettiğini ve bir sonuç alacaklarına inandıklarını kaydetti.
TALEPLERİ NOT ETTİ
Muhtarların park, oyun grubu, yol sıkıntısı gibi taleplerini not eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Mahalle muhtarlarımız ile sık sık bir araya gelerek, onları dinleyeceğiz, istek ve şikayetlerini not alıp çözeceğiz. Kendilerine yemeğe katıldıkları için teşekkür ediyorum” dedi. Mahalle muhtarları da Belediye Başkanı Vahap Akay ve Başkan Yardımcısı İmdat Özgör’e düzenlenen yemek için teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim