Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, mahalle muhtarlarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Kahvaltıda muhtarların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Akay, mahallelere yapılacak çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendirdi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, mahalle muhtarlarına yönelik kahvaltı programı düzenledi.

MUHTARLARA KAHVALTI VERDİ


Mekan Cafe’de dün saat 08.30’da düzenlenen kahvaltıya Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Recep Şahin dışında tüm mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven de hazır bulundu.

TALEPLERİNİ DİNLEDİ


Kahvaltıda muhtarların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Akay, mahallelere yapılacak çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendirdi. Parklarda bir süre önce başlatılan çalışmaların tüm parklarda yapılacağını söyleyen Akay “Sözleşmesi tamamlanan parklarda çalışmalara başladık. Bunu genele yayacağız. Tüm parklarda aynı uygulamayı yapacağız. Sonunda güzel bir görünüm ortaya çıkacak” dedi.

YAPILACAK ÇALIŞMALARI ANLATTI


Kızılpınar Mahallesi’nde alt yapı çalışmalarının başlamasını beklediklerini söyleyen Başkan Akay “Kızılpınar Mahallesi’nin alt yapısı sil baştan yeniden yapılacak. 70 km uzunluğunda bir çalışma olacak. Bu projeye Cumhuriyet Mahallesi’nin de alt yapısını dahil ettik. Hem Kızılpınar Mahallesi’nin hem de Cumhuriyet Mahallesi’nin atık suları kolektör hattıyla Atık Su Arıtma Tesisi’ne aktarılacak.”

“ÇİRKİN GÖRÜNTÜ ORTADAN KALKACAK”


Projenin faaliyete geçmesiyle birlikte dışarıya bırakılan atık suların artık tek bir noktada toplanacağını söyleyen Akay “Bu şekilde Çerkezköy Çöplüğünün arkasında oluşan çirkin görüntü de ortadan kalmış olacak. Çöp alanına uzun bir süredir çöp dökülmüyor. İlçenin çöpü Çerkezköy dışına çıkarılıyor. Bu nedenle çöp ihalemizi yeniledik.” Diye konuştu. 

“DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ”


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kızıpınar Mahallesi’ne yapacağı ilkokulunun temelinin önümüzdeki günlerde atılacağını duyuran Akay “Tepe Emlak Konutları mevkiinde yoğunluk arttı. Kavşakta bir düzenleme gerekiyor. Önümüzdeki günlerde bir değerlendirme yapacağız” dedi.

YAZICI’YA CEVAP VERDİ


Muhtarlarken gelen talepleri tek tek not alan Başkan Akay, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yazıcı’nın Çerkezköy Gar ziyaretinde kullandığı tren seferlerinin kaldırılmasına yönelik ifadelere cevap verdi.

“TAM BİR ŞUURSUZLUK”


Yaşar Yazıcı’nın “Bu bölgenin illerindeki milletvekilleri, belediyeler ve halk, kamuoyu oluşturup tren seferlerinin kaldırılmasına tepki gösterselerdi tren seferleri kaldırılamazdı.” Şeklindeki ifadelerini hatırlatan Başkan Akay, “Çerkezköy’e iki saatliğine ziyarete gelmiş, konuyu siyasi malzeme haline getirmiş. Bu tam bir şuursuzluktur” dedi.

“BAŞKA ZARAR EDEN YER YOK MUYDU?”


Başkan Akay, kendilerinin tren seferlerini hiçbir zaman seçim malzemesi yapmadığını ifade ederek “Bu konuyu şov malzemesi yapmadık. 2 ay tren seferlerini çalıştırdılar, sonra da zarar etti diye seferleri kaldırdılar. Zarar eden tek yer bu kurum muydu? Burası mıydı? Başka yer yok muydu?” diye konuştu. 

“TRENİMİZİ GERİ İSTİYORUZ”


Konusun sürekli olarak seçim malzemesi olarak kullandığını belirten Akay şunları söyledi: “Tren seferlerini seçim malzemesi yap; açılış yap-kurdele kes. Sonra Muratlı’ya kadar git. Seçimler sonra erdi. Şimdi de seferler kaldırıldı. Daha insanların tren seferlerinin başlamasından haberi bile olmadı. Bunu adı şuursuzluktur. Yöre insanı Edirne’den İstanbul’a tren seferlerinin başlatılmasını istiyor. Trenimizi geri istiyoruz.”
Editör: TE Bilisim