Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Öztrak Caddesi Köşem mevkiindeki seçim ofisinin açılışına eşi Güliz Akay ve çocukları, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve eşi Gülseren Albayrak ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ile birlikte yanan meşaleler ve alkışlar eşliğinde geldi.

CAMCI:  SEÇİMİ KAZANACAĞIMIZI BİLİYORUZ

Seçim ofisinin açılışında toplanan çok sayıda vatandaşa ilk olarak CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı seslendi. Camcı, “Yerel seçimlere 43 gün kaldı. Sevdamız Çerkezköy diyerek çıktığımız bu yolda 30 Mart 2014’te sizlerin desteği ile kazandığımız seçimle Çerkezköy’ü yönettik. Yapılan eserlerle Çerkezköy’e değer katan Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Parti örgütü olarak her zaman yanlarındayız. Başkanımız Vahap Akay ile gurur duyuyoruz ve 31 Martta yapılacak seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Böylesine soğuk havada bizimle berabersiniz, hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

ALBAYRAK MEYDAN OKUDU

Camcı’nın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak konuştu. Başkan Albayrak, 5 yıllık görev süresince muhalefetin kendisini her genel seçimde ve referandumda yerel yönetimler üzerinden eleştirdiğini ifade ederek, yapılanları yanlış bulduğunu söyledi. Albayrak, yerel seçim sürecinin başlaması ile beraber AK Partililere hodri meydan diyerek meydan okudu. Albayrak, “Artık 24 saat boyunca sahada olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin büyükşehir adayı Kadir Albayrak, “Bu kalabalık bana 30 Mart 2014’ü hatırlattı. 30 Mart Çerkezköy’ün isyanını anlattı. Böyle güzel bir günde, bugün temelini attığımız 12 de 12 yapmanın ilk toplantısında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanınız ve gelecek 31 Mart 2019 – 2024 sürecinin de adayı olarak sizleri selamlıyorum. 5 yıl boyunca iktidar partisi, AK Parti’nin yandaşları ne kadar seçim olduysa bizim üzerimizden çalıştılar. Hep onlar konuştu, şimdi seçim başladı. Meydan burada, hodri meydan. 19 Şubat sabahı yakama rozeti takarak, 31 Mart 2019’un yeni belediye başkan adayı olarak sahaya ineceğim. Ben 24 saat sahadayım artık.” diye konuştu.

“KADİR AĞABEYİ HER ZAMAN ARKASINDA OLACAK”

Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Çerkezköy’e olan sevgisine hayran olduğunu ifade etti. Kadir Albayrak, “Sevdamız Tekirdağ derken, bu Tekirdağ sevdasının ana parçalarından bir tanesi de Çerkezköy oldu. Sadece Tekirdağ olarak 180 trilyonluk Çerkezköy’e yatırım yaptık. Gençlerle çalışmak çok kolay ama çokta zor. 5 sene boyunca Vahap Akay Çerkezköy ile yatıp kalktı. Bizi de tam bir Çerkezköylü yaptı. Halkımızdan aldığımız gücü 5 yıl boyunca kullanırız. 5 yıl sonra vatandaşa hesap veririz. Ben Tekirdağ’ın Kadir ağabeyiyim, İstanbul’un Kadir ağabeyi çekti gitti. Tekirdağ’ın Kadir ağabeyi geldi hesap veriyor. Yeni dönem seçim kitabımızı hazırladık. Başkanımızın da taleplerini aldık. Yepyeni bir Çerkezköy için tekrardan hizmete başlıyoruz. Bu hizmetler herkesi mutlu edecek. Bana ve genç başkanımıza güvenmeye devam eden. Onun sıkıntıya düştüğü anda Kadir ağabeyi her zaman arkasında olacak.” dedi.

AKAY: YENİ 5 YIL İÇİN KARŞINIZDAYIM

Açılış programında son olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay söz aldı. Başkan Akay’ın mikrofonu eline alması ile beraber açılışa katılan çok sayıda vatandaş ‘Herkesin Başkanı’ sloganları ile Vahap Akay’a destek çıktı.
Başkan Akay, 5 yıl önce olduğu gibi yeniden, “Bir memleket sevdası”, “Bir Çerkezköy sevdası”, “Bir Türkiye sevdası” diyerek yeni bir yola çıktığını kaydederek, “Allah’ın izni milletin oyları ile geldiğimiz bu onurlu görevde şimdi yeniden Çerkezköy’ümüzün yeni 5 yılı için sizlerin karşısındayız. 5 yıllık dönemde Çerkezköy’ün 10 mahallesinde Kadir Başkan ile kol kola, omuz omuza, adım adım, kapı kapı hizmet ettik. Son 5 yılda Çorlu Deresi ön açma çalışmaları ile dere taşkını yaşamamak için mücadele ettik. Yıldırım Beyazıt Mahallesi dere ıslahları, 90 kilometre altyapı kanalizasyon çalışmaları, ani su baskınlarının önüne geçen, yüzlerce evi işyerini kurtaran yağmur suyu çalışmaları; Ambardare’de alt yapı çalışmaları, arıtma tesisine taşınan hatlar ile dereleri kurtulan Çerkezköy. Alt yapıda tarih yazılan bir 5 yıl. Allah senden razı olsun Kadir ağabey.” dedi.

5 YILDA YAPILANLARI TEK TEK ANLATTI

Akay, 5 yıllık görev süresinde yaptıklarında da söz etti. Akay, “Yeni Veliköy Düğün Salonu, Veliköyspor alanı, aydınlattığımız Kızılpınar-Çerkezköy yolu, 250 sokak 17 ana cadde beton - asfalt yol ve kaldırım ile üst yapısı biten Kızılpınar, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Kızılpınar Kapalı Pazar Alanı, FETÖ’cülere verdikleri bizim mahalle evi, genç ve kadınlarımıza tahsis ettiğimiz Kızılpınar Kültür Merkezi. Ay sonu açılacak yeni Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi. İstasyonda atıl bırakılan spor sahaları, güreş salonu, açık saha, 1000 kişi tribünlü futbol sahası ile 29 Ekim Spor Kompleksi, yeni Çerkezköy pazar yeri; unutulduktan sonra yeniden alınan Tepe Piknik Alanı; yürüyüş yolları, piknik alanları, bisiklet yolları ile spor alanları, oturma grupları, aydınlatması ile Kartaltepe piknik alanı, Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkı, temeli atılan yarı olimpik yüzme havuzu, Fatih Mahallesi asfalt çalışması, Bağlık Mahalle Evi Taziye Evi, açılışını yapacağımız Kentpark, pınarca deresi kenarı düzenleme çalışması, Çerkezköy’de 118 noktada yapılan park bahçe yeşil alan çalışması ile parklarında oynayan çocuklar, mutlu anneler; Türkan Saylan Eğitim Kültür Merkezi, örnek sokaklar şehitliklerimiz, vatan size minnettar anıtımız. İyi günde kötü günde doğumdan ölüme bir belediye; hoş geldin bebek paketi, hoş geldin ziyaretleri, ramazan ayında her mahallede on binlerle iftarın maneviyatını yaşadık. Konu komşuda aynı sofrada buluştuk. 13 bin vatandaşımızı Edirne ve İstanbul camilerine taşıdık. 13 bin vatandaşı Çanakkale’ye taşıdık. Taziye anında taziye çadırı, taziye ikramları ile zor zamanları paylaştık. Yalnız başına yaşayan yaşlı ve engelliye 10 ay boyunca sefer tası ile yemek taşıdık, çorba çeşmesinden her sabah 1 bardak çorba ikram ettik. Yaz okullarında binlerce çocuğumuzu misafir ettik, her yıl okula başlayan tüm öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunduk. Mezarlıklarda çiçekle karşıladık. Yaşlısını, çocuğunu, gencini, öğretmenlerini, avukatını, esnafını, unutmadık her daim hatırladık.” ifadelerini kullandı.

8 NİSAN 2014 GÜNÜ PARTİ ROZETİNİ ÇIKARTTIK HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLDUK

Akay’ın sloganının sadece bir slogan olarak kullanmadığını ve 5 yıllık sürede herkesin başkanı olduğunu vurguladı. Vahap Akay,  “Bu memleketin milli bayramlarını 23 Nisanları, 19 Mayıslarını, 30 Ağustoslarını, 29 Ekimlerini on binlerle Ay yıldızlı Türk Bayrakları ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün izinde bir belediye başkanı olarak on binlerle meydanlarda buluşmuştuk. Anlatmadığım daha birçok hizmetten sonra yeni beş yıl için yeni hedeflerle şimdi geleceğe yürüyoruz.” dedi.

“SİZİN İYİ BİR MATEMATİK EĞİTİMİNE İHTİYACINIZ VAR”

Akay, haftalardır AK Parti cephesinden kendisine yönelik gelen eleştirilere de tek tek cevap verdi. Akay, “Çerkezköy’ün son beş yılında Kadir Başkanımla kol kola yaptığımız çalışmalardan sonra bir değişimi Çerkezköy’de yaşadıktan sonra ilk açıklama Vahap Akay hiçbir şey yapmadı dediler. Bende çıktım “teker teker anlatırım, mahcup olurlar dedim.’’ çark ettiler. ‘Bütçeye uygun bir şey yapmadılar’ demek istedim dediler. Sonra çıktılar; ‘Çerkezköy Belediye bütçesi 166 milyon her yıl 120 milyonda Büyükşehirden para geliyor yılda 300 milyon.’ Dediler. Bu nasıl bir atmaktır. Büyükşehirden para gelmez ilçeden büyükşehirlere yüzde 40 para kesilir. 166 milyon bütçede maaşlar var, giderler var, temizlik var, hepsi yatırım harcaması mı? Bu belediyenin 573 çalışanı var. Sen 5 yıl evvel 50 milyon kamu borcunun ödeyemedin bıraktın ben ödedim var mı haberin? Anlaşılan sizin iyi bir matematik eğitimine ihtiyacınız var!” diye konuştu

“NİSANDAN SONRA GELİN BELEDİYEYE GEZDİREYİM”

Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, asansör ve Personel A.Ş.’ye konusuna da değindi. Akay, “Takmışlar personel A.Ş ‘ye, 3 yönetim kurulu atamışım. Belediye başkanı benim size mi soracaktım? Asansörüm varmış. Konuştuklarına bak konuştuklarına! Siz orada 10 yıl oturdunuz, teslim ettiğinizde altta bir karış lağım olan bir pislik, tuvalet darmadağın, su basmış bir belediye vardı. Bin o asansöre in eksi 1’e; nikah salonu, konferans salonu, çok amaçlı salon, meclis salonu grup odaları ile modern bir alan oldu var mı haberin?  Aslan yattığı yerden belli olur. Makam odası ve belediye binasına 10 yıl çivi çakmadınız çay içmeye geldin gördün ne durumda olduğunu. Nisandan sonra yine gel hem çay ısmarlayayım hem de gezdireyim seni?” ifadelerini kullandı.

“BİZ ABARTTIK TEMELİNİ ATTIK”

Cumhur İttifakı AK Parti adayı Süleyman Kozuva’nın bir vatandaşın yüzme havuzu isteğine karşılık, “abartma abi” dediğini iddia eden Vahap Akay, “Demişsin ki parklarda özel güvenlik olacak eşi çocuğu ile herkes parklara girebilecek.  Anlıyorum ki parklara gitmemişsin, görmemişsin. 5 yıl önce 3-5 kişiye verdiğiniz keşmekeş, zifiri karanlık bıraktığınız o alanlarda herkes çoluk çocuk oynuyor oynuyor. Vatandaşın biri sana çocuklarımız için yüzme havuz istiyoruz demiş. Abartma abi demişsin! Söz vermeyeyim düşünelim demişsin. Bak biz abarttık onunda temelini attık. İnşaat devam ediyor yeniden ihale edilecek. 2019 sonunda Çerkezköy, Büyükşehir Belediyesi yüzme havuzuna kavuşacak hey gidi hey haberiniz yok dünyadan.” dedi.

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

Akay, AK Partililerin meydan altı otopark projesini kendisinden kopyaladığını iddia ederek, “Çerkezköy meydan altı otoparkına kavuşacak. Bunu geçen yıl açıklamıştım. Yeni trafik çözümlerine kavuşacak. Çerkezköy aydınlık yarınlara yine yeniden birlikte yürüyecek. Şimdi 6 Aralık’ta demişiz ki, ince hesaplar yapan siyaset lobilerinin değil, küçük hesaplar yapan siyaset bezirgânlarının değil, sadece ve sadece milletin başkanı olacağız demiştim.” diye konuştu.

BEDAVA DAĞITTIĞINIZ KAĞIT PARÇALARINIZ VAR!

Akay konuşmasının sonunda ise AK Partililerin söylemlerine karşı yüklenmeye devam etti. Akay, kendisinin arkasında sadece millet olduğunu ve gücünü milletinden aldığını vurguladı. Başkan Akay, “Siyaset bezirganları çalışmaya başladı. Transferler var, oy bölme hesapları var, bu hesaplara Kapaklı’dan destek olanlar var. Şehrini tanımayan profesyonel paralı danışmanlarınız var. Taşeronlarınız var. Satın alıp konuşturmaya çalıştığınız bedava dağıttığınız kağıt parçalarınız var. Zoraki ittifaklarınız var, para baronlarınız var. Karşısında hiç kimseyle hiçbir pazarlık yapmadan sırtını sadece ve sadece milletine dayamış gücünü milletten alan bir Vahap Akay ve arkadaşları var. Bu seçim zenginliğine ve parasına güvenenlerin karşısında milletine ve yüreğine güvenenlerin seçimi olacak. AK Partiye, CHP’ye, MHP’ye, HDP’ye, İYİ Partiye gönül veren hemşerim sizlerle birlikte herkesin başkanı olarak yeni 5 yıla hep birlikte gitmeye var mısınız? Bizler Çerkezköy’ün yeni 5 yılında yeni projelerimizle hep birlikte yine yeniden ‘Herkesin Başkanı’ olarak çok çalışmaya çocuklarımıza geleceğimize hep birlikte sahip çıkmaya Sevdamız Çerkezköy diye haykırmaya devam edeceğiz.” dedi.

ÇERKEZKÖY TURU ATTI

Başkan Akay’ın konuşmasını tamamladıktan sonra seçim ofisini açtı ve daha sonra vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Akay’a sevgi seli gösteren vatandaşlar daha sonra Akay ile beraber yürüyüş yaptı.
Akay ve Albayrak seçim otobüsü ile Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’ndeki vatandaşları da selamladı.

Editör: TE Bilisim