Sosyal medya platformları herkesin hayatının bir parçası haline gelmiş durumda. Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte hemen hemen herkes sosyal medyayı kullanıyor. Sosyal medyalar, ayrıca siyasiler içinde bir propaganda alanı olarak gözüküyor. Siyasiler, yaptıkları çalışmaları ve etkinlikleri buralardan paylaşarak takipçilerine aktarmaya çalışıyor.

İLK İKİ DE AKAY VE YÜKSEL VAR

Biri merkez ilçe olmak üzere 11 ilçeden oluşan ve TÜİK verilerine göre 1 milyon 113 bin 400 nüfusa sahip Tekirdağ’da siyasi rekabette üst seviyede. Siyasi rekabet sosyal medyaya da yansımış durumda. Bu rekabette ilk iki sırada ise iki dönemdir Çerkezköy Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Vahap Akay ile daha önce AK Parti Süleymanpaşa ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevlerinde de bulunan ve 2019 yerel seçimlerinde Süleymanpaşa Belediye Başkanı seçilen Cüneyt Yüksel yer alıyor. 2 dönemdir Tekirdağ Büyükşehir belediye Başkanlığı yapan CHP’li Kadir Albayrak ise Tekirdağ il genelinde Twitter’da en çok takipçiye sahip belediye başkanı. 

Haberin hazırlandığı 5 Ağustos günü itibariyle Akay’ın 55 bin Facebook, 31 bin 500 İnstagram, 11 bin 700 Twitter, Yüksel’in ise 61 bin Facebook, 29 bin İnstagram, 15 bin 700 Twitter takipçisi bulunuyor. 

Editör: TE Bilisim