“Bir telefon kadar uzaktayım”

Çerkezöy Bakış - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve TESKİ’nin ortak hayata geçireceği Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması projesi kapsamında Atatürk Caddesi’ndeki çalışmalar sürüyor.
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bir süre önce başlayan Meydan Altı Tam Otomatik Otopark ve Meydan Projesi çalışmalarının durduğu ve müteahhidin fesih kararı aldığı yönündeki iddialara ve bu iddialar üzerine “açıklama bekliyorum” yönünde beyanatta bulunan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş’a cevap verdi.



“ORTADA HERHANGİ BİR FESİH VE İŞİ BIRAKMA YOK”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptığı açıklamada,  “Zaman zaman bana bu konuda sorulan konu ile ilgili her zaman açıklama yapıyorum. Açıklamayı herkese yapıyorum. Açıklama bekleyen arkadaşlara da bir telefon kadar uzaktayım. Çok merak ediyorlarsa bunu bir siyasi malzeme haline getirmeyeceklerse tabii ki bu konuda herkese açıklama yaparım. Bir telefonla herkese de açıklamayı yapmışımdır. Biliyorsunuz bu iş üç adımda yapılıyor. TESKİ’nin şu anda çalışmaları devam ediyor. TESKİ, Atatürk Caddesi’nin sonuna doğru Gökçe Sokak civarında çalışmalarını sürdürüyor. Aynı şekilde Çerkezköy Belediyesi de kendi ihalesinde yapılan işlerine devam ediyor. Aynı zamanda da Büyükşehir Belediyesi’nin bir meydan altı otopark ihalesi var. Türkiye son 1,5 aydır bir gerçeği yaşıyor. Fiyatların katlandığı, fiyatların verilemediği, piyasa koşullarının tepe taklak olduğu bir dönemi yaşıyoruz maalesef. Bu anlamda da bir beklenti var. Kamu ihalelerinde de fes hakkı tanınması, bir kararname ile bunların kontrol altına alınması müteahhitlere bir fesih hakkı tanınması gibi bir beklenti de var. Ancak bütün bu beklentileri bir kenara koyarak Çerkezköy Belediyesi’nin bugünkü işi devam ediyor. Büyükşehir Belediyemizin bu anlamdaki meydan altı otoparkı işi de benim geçen hafta yaptığım görüşmelerden sonra bu yağışlı haftanın hemen ardından önümüzdeki hafta pazartesi günü kazık çakma işlemlerinin devam edeceği yönünde. Dolayısıyla takip ediyorum. Ortada bir fesih yok. Ortada bir iş bırakma da yok. Çerkezköy Belediyesi, TESKİ ve Büyükşehir Belediyesi işlerine şu anda kaldığı yerden devam edecek. Öyle görünüyor. En azından Çerkezköy Belediyesi devam ediyor. TESKİ devam ediyor. Meydan altı otoparkı da son yaptığım görüşmede de yağışlı hava koşulları nedeniyle araç girmediğini ifade ettiler. Pazartesi günü inşallah yeniden kazık çakma çalışmaları başlayacak ve otopark işi de devam edecek. Ortada herhangi bir fesih ve işi bırakma yok.” şeklinde konuştu.

“KENDİ HEDEFLERİMİZE ULAŞMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Atatürk Caddesi’nde yapılan çalışmaların son durumu hakkında da bilgi veren Akay, “Tabii ki hem hava koşulları hem diğer koşullar etkisi altında olsa dahi şu anda TESKİ çalışmaları yüzde 45’i buldu. Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmaları da yüzde 18-19 civarında ilerliyor. Hızlanmasını ben de istiyorum. Ama bizim dışımızda gelişen bazı durumlar zaman zaman yavaşlama olsa da biz bu yavaşlamayı önümüzdeki süreçte hız katarak inşallah kendi hedeflerimize ulaşmaya çalışacağız.” dedi.  

PROJENİN GÖRSELİ
2022 yılında tamamlanması planlanan Meydan Altı Tam Otomatik Otopark ve Meydan Projesi tamamlandığında bu görseldeki gibi olacak.

Editör: TE Bilisim