Çerkezköy Bakış - Pandemi koşulları çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda ilk olarak Belediye Başkanı Vahap Akay bir konuşma gerçekleştirdi. Koronavirüsü yakalanan AK Partili meclis üyesi İrfan Ak’a acil şifalar dileyen Başkan Akay, “Durumunun iyiye gittiğini duydum. Allah şifa versin diyorum. Aynı şekilde bugün yine haberini aldım. Diğer meclis üyesi arkadaşımız Kemal Buzkuş da pozitif olmuştur. Ona da buradan acil şifalar diliyorum. Bir an önce aramıza katılmalarını ümit ediyoruz” dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılını pandemi koşullarıyla yine aynı heyecan ve coşkuyla kutladıklarını ifade eden Başkan Akay, “30  Ekim Cuma günü aldığımız İzmir deprem haberi ile bütün gündemimiz İzmir oldu. Buradan hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta kalanlara sabır diliyorum. Kurtarma ekipleri için canla başla çalışan herkese şükran duygularımızı ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“MECLİS ÜYELERİMİZİN VE KAMUOYUNUN DİKKATİNE SUNUYORUM”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından düzenli depolama alanı sahası ile ilgili konuşan Başkan Akay, “Eylül ayı meclisimizde gündeme getirdiğim bir konu ile ilgili olan gelişmeyi hem meclisimizin hem Çerkezköylülerin dikkatine sunmak istiyorum. Eylül ayı meclisimizde Tekirdağ düzenli depolama yer seçim komisyonu Valilik tarafından oluşturulan komisyonun 27 Ağustos tarihindeki kararında Çerkezköy’deki Kızılpınar Mahallesi’nde 899 ada 1 nolu parselde bulunan mera alanının her ne kadar Büyükşehir Belediye Meclisinin 2020 Ocak ayındaki ret kararına rağmen yeniden gündeme getirildiğini, bunun yeniden Tekirdağ ve Çerkezköy’ün gündemine ısrarlı bir şekilde sokulmak istediğinden bahisle bu konuyu gündeme getirmiştim. 27 Ağustos’taki kararlarında Kızılpınar’daki alanın incelenmesi kararı almışlardı. Şimdi maalesef 26.10 2020 tarihli Tekirdağ Valiliği düzenli depolama yer seçim komisyonunun bununla ilgili maalesef hiçbir gerekçesi yokken, hiçbir ihtiyaç yokken ihtiyacının gerekçesini hiç kimseye anlatmamışken bu konula ilgili Tekirdağ’ın ve Çerkezköy’ün temsilcilerinin kararı ortadayken buradaki iradenin herkesçe hem fikir olmasına rağmen düzenli depolama yer seçim komisyonunun 26. 10. 2020 tarihinde alınan kararın 4. maddesini okuyorum: “Çerkezköy İlçesi Kızılpınar Mahallesi 899 ada 1 nolu parselde 19.10.2020 yer görme işlemi yapılmış ve alanın alternatif düzenli depolama tesisi yeri olarak belirlenmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca gerekli çalışmaların başlatılmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir.”
Yani bu karar Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine getirilmiş, bu alanın düzenli depolama alanı olarak belirlenmesini teklif edilmiş ve bu teklif büyükşehir meclisi tarafından reddedilmiştir. Yani ortada bir irade vardır. Çerkezköy Belediye Meclisindeki tüm arkadaşlarımız da daha önceki mecliste de konuştuğumuz üzere herkesi bu konudaki tavrı da nettir. Ancak nedense buna rağmen yeniden böyle bir karar alınmıştır. Bunu ben bir kere daha Çerkezköy’deki meclis üyelerimizin, kamuoyunun dikkatine sunuyorum. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde öyle gözüküyor ki bu yeniden gündem olacaktır. Ben bugünden geçmişte bu konuyla ilgili yeterince konuştum. Fikir birliğine de vardığımızı düşünüyorum. Tüm arkadaşlarımızın özellikle büyükşehir belediye meclis üyelerimizin bu konuyu hassasiyetle takip etmesini istiyorum. Keza tabii ki aynı şekilde takip edeceğimi bir kere daha ilanen sizlere bilgilendirmiş olayım. Durum budur” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Gündem maddelerine geçilmeden önce 3 önerge sunuldu ve oylanarak gündem maddelerine eklendi. İlk olarak Belediye Meclisi’nin 07.10.2020 gün ve 2020/91 sayılı kararında Fen İşleri Müdürlüğü’nün 25.09.2020 gün ve 82 sayılı Kent Estetik Komisyonu kararları hakkındaki müzekkeresi incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan muhtelif parsellerde bulunan Belediye hisselerinin satışı hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 3. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 22.10.2020 gün ve 96 sayılı Görev ve Çalışma Yönetmeliği güncellenmesi hakkındaki müzekkeresi ile gündemin 4. maddesinde yer alan Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 23.10.2020 gün ve 17 sayılı Görev ve Çalıma Yönetmeliği güncellenmesi hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Meclis gündeminin 5. maddesinde yer alan Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı’nın 29.06.2020 gün ve 23858 sayılı Uygulama İmar Planı değişikliği talebi ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 26.10.2020 gün ve 97 Sayılı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporu hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

DEPREM ÇALIŞMA KOMİSYONU KURULDU

Meclis gündemine sonradan ilave edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 28.10.2020 gün ve 45 sayılı hibe şirket için Meclis kararı alınması hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, MHP Grubu adına Meclis Üyeleri Koray Önsel ve Habip Çelik tarafından verilen önerge doğrultusunda Çerkezköy Belediye Meclisi’nde Deprem Çalışma komisyonu oluşturuldu. Oluşturulan Deprem Çalışma Komisyonu’na CHP Grubu’ndan Gökay Keleşoğlu, AK Parti Grubu’ndan Mikail Çelik, MHP Grubu’ndan Koray Önsel ve İYİ Parti Grubu’ndan Dilek Köksal oy birliği ile seçildiler.

2. OTURUM CUMA GÜNÜ

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Kasım ayı Meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları görüşmek üzere 6 Kasım Cuma günü saat 15.00’da yeniden toplanacak.

Editör: TE Bilisim