Çerkezköy Bakış - Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre takvimi bir süre önce açıklanmıştı. Mevcut İlçe Başkanı Engin Camcı aday olmayacağını açıklarken, ilçe başkanlığı için adaylarda belli olmaya başladı. CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanlığının yanı sıra önceki dönem belediye meclis üyesi de olan Ayfer Dönmez,  adaylığını dün teşkilatta dün düzenlediği basın toplantısı ile resmi olarak duyurdu. Basın toplantısına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ile çok sayıda partili katıldı.

Burada ilk konuşmayı İlçe Başkanı Engin Camcı yaptı. Camcı, “Tam 4 yıldır ilçe başkanlığı yapmaktayım. Bana bu süreçte destek olan herkese, partililere, yönetim kuruluna, tüm Çerkezköy’e teşekkür ediyorum. Bu görev çok onurlu bir görev. Küçükken protokol makamları hep özendiğim bir makamdı. Allah bana da Atatürk’ün kurduğu partide 4 yıl ilçe başkanlığı yapmayı nasip etti. Bu konuda bana yardımcı olan tüm CHP ailesine teşekkür ediyorum. Süreç başladı ve 2 arkadaşımız aday olduğunu açıkladı. Daha önce CHP Yönetim kurulu üyeliği de yaptığım arkadaşım ve meclis üyesi olarak da görev yapan arkadaşım sayın Ayfer Dönmez İlçe başkan aday adaylığını şimdi açıklayacak. Ben şimdiden kendisine başarılar diliyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

HEYECANDAN ELLERİ TİTREDİ
Camcı’nın ardından konuşan Ayfer Dönmez’in oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Heyecandan elleri titreyen Dönmez, “Bugün çok özel bir gün. Vatanımızın kurtarıcısı, partimizin kurucusu, Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılıp ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde onu saygıyla, sevgiyle ve özlemle anıyorum. Barış yolunda çaba göstermiş bir devrimci, sömürgeciliğe karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi benzeri olmayan devlet adamı ruhun şad olsun.” dedi.

Dönmez, “Büyük bir gururla söylüyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferiyim. Cumhuriyet Halk Partisi’ni anlamak Atatürk’ü anlamaktır. Nasıl ki Atatürk’ü silip atamayacaklarsa, CHP’yi de silip atamayacaklar. Bizler 25 yıl aradan sonra Çerkezköy’de belediye başkanlığını kazandık. Bu süreçte bu mücadelenin içinde olanlar, bu başarının nasıl bir ekip çalışmasından, birlik beraberlikten geçtiğini çok iyi bilir. Güvencemiz, ekip çalışmasıdır, birlik ve beraberliktir. Kimseyi ayrıştırmayan, herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışıdır. Çünkü hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz. Benim hedefim tek başına bir şeyler başarmak değil, çalışkan bir ekiple yol almaktır. Bu ekibin hedeflerini belirlemektir. Zira gideceği limanı bilmeyen bir gemiye hiçbir rüzgar yardımcı olamaz.  Yolumuz başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilerici ve aydınlıkçı büyüklerimizin yoludur. Bu yolda hedefimiz ilkelerimizden taviz vermeden insanları kucaklamak ve mümkün olduğunca partimize katmaktır. Bu hedeflere ulaşmak için bütün partililerin desteğine ihtiyacımız vardır. Bunun için hep beraber mücadele edeceğiz.  Ben geçmişimize ve inancımıza dayanarak yola çıktım ve ilçe başkan aday adayı oldum. Bu süreçte destekleriniz bize güç verecektir.” dedi.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN BİR NEFERİ OLARAK ARANIZDAYIM”
Son konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. Akay, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. Yıldönümü. Atamızı şükran ve minnetle anıyorum. Bugün CHP yeni ilçe kongre döneminin arefesinde. Ben de 4 yıldır kendisiyle yan yana yürümekten, çalışmaktan gurur duyduğum Engin Camcı abime teşekkürlerimi sunuyorum. Ben de bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak aranızdayım.  Ben duygularını, aklından geçenleri saklayan, boncuk dağıtan bir siyaset bugüne kadar hiç yapmadım. Ben bu çatı altında 2013 yılında, gençlik kollarında çalışmış, yönetim kurulu üyeliği yapmış, ilçe sekreterliği yapmış, kurultay delegeliği yapmış, ilçe başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak CHP bayrağının 25 yıl sonra 2013 yılının Ağustos ayında, her engeli, zorluğu aşarak, birbirine inanan insanlarla bu bayrak altında 25 yıl sonra bir şeyi başarmış bir birliktelik bu. Ve bu birliktelik sürekli genişleyerek, aynı yolda devam ederek, Çerkezköy’de CHP’ye oy vermemiş seçmenlere giderek ve 2019 yerel seçiminde de CHP’nin 50.2 oy almasını sağlayarak belediyeyi kazanmasını sağlayan insanlarla buradaydık. 2014’te de aynı şey yaşandı, 2019 da da. Kendimizi, partimizi, hedeflerimizi doğru tarif edersek Çerkezköy’de de yüzde 50 nin üzerinde oy alabileceğimizi gösterdiğimizi düşünüyorum. Bu emeklerin üzerine koyan herkese teşekkür ediyorum. CHP çatısı altında birçok arkadaşım bu onurlu göreve talip olabilir. CHP demokratik anlayışa Türkiye’deki siyasi partilerden en çok önem gösteren partidir. Ancak bugün kıymetli yol arkadaşım Ayfer Dönmez’in açıklamasında bulunuyorum. Ben kendini saklayabilen, gizleyebilen bir adam değilim. Gönlümde, kalbimde Ayfer Dönmez’in yeni dönemde ilçe başkanı olmasını isteyenlerden olacağım. Bu pencereden bakıyorum. Ben birlikteliğe ve beraberliğe inanıyorum. Aynı yolda yürüyen kardeşlerimizle Çerkezköy’ü de Tekirdağ’ı da daha güzel yarınlara götüreceğimize inanıyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. CHP’de bu mücadeleden geçmiş ve daha sonra Belediye Başkanı olmuş birisi olarak yan yana olmaktan gurur duyuyorum. İnanıyorum ki CHP’nin yerel iktidarı yakındır. Bu duygularla bu yola çıkan Dönmez’e başarılar diliyor, hayırlı olsun diyorum.” dedi. 

Ardından Dönmez, parti binası önünde vatandaşların ve partililerin hayırlı olsun dileklerini kabul etti. 

Editör: TE Bilisim