Çerkezköy Bakış - İYİ Parti’de bir süre önce İlçe Başkanı Cemalettin Turlin ve yönetim kurulu görevden alınmış, yerine Yasemin altın Erseçkin atanmıştı. Görevden alma ve atama kararının ardından bazı partililer tepkilerini sürdürüyor.
2003 yılından bu yana üyesi olduğu CHP üyeliğinden 24 Eylül günü istifa eden Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, 5 Ekim tarihinde İYİ Parti’ye katılmıştı. İYİ Parti’den Belediye Başkan adayı olmak istediği bilinen Akay, bir basın toplantısı düzenleyerek bu kararından vazgeçtiğini nedenleri ile birlikte açıkladı.
“SİYASET YAPMAK KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR”
Akay, yaptığı açıklamada, “İlçemizde 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olup siyasetin temiz yüzünü, halk ile iç içe olmayı, sadece eleştirmeyip projeleri ve çözümleri ortaya koymayı, Çerkezköy Belediyesinin bütçesini verimli ve etkin bir şekilde kullanmayı, şu anki verilen hizmetin bu bütçeyle en az 3 katını halkımıza sunmak için yola çıkmıştım. Görevden alınan Çerkezköy İYİ Parti Teşkilatı ile beraber çok kısa bir sürede halkımızla görüşmelerimizde ve yapacaklarımızı anlattığımızda olumlu ve destekleyici bir tepki gördük.  Bu olumlu hava halkın her kesiminde etkin bir şekilde hissedildi. Başka bir partinin yetkili kişisinden aldığım bilgiye istinaden yapılan anket çalışmalarında “Çerkezköy’de kimi Belediye Başkanı görmek istersiniz?” soruşumda sıralama olmaksızın ilk 4 aday içinde olduğum, bu adayların 2’si AKP ile 1 CHP adayı ve İYİ Parti olarak benim ismim çıktığını öğrendim. Kısa bir sürede aday adaylığımı basında ve sosyal medyada açıklamama rağmen bu kadar etkili bir sonuç almamız Cemal Turlin ve yönetim kurulunun katkıları ve destekleri ile ortaya çıkmıştır. Siyaset yapmakta ki amacım hiçbir şekilde birilerini aşağı çekmek veya önünün kesilmesini sağlamak değildir. Her Türk vatandaşı gibi bir siyasi partiden aday adayı veya aday olmaya hakkım vardır. Siyaset yapmak kimsenin tekelinde değildir.” dedi.
“BAŞVURU YAPMAYACAĞIM”
Akay, açıklamasını şöyle sürdürdü: Çerkezköy Belediyesinin bütçesi 2018 yılı itibariyle yıllık olarak 166 milyon eski paraya göre 166 trilyondur. Kısa sürede yaptığımız saha çalışmalarında 166 trilyon gibi devasa bütçeyi şu anki halihazırda hizmetin bu bütçeyle 3 katını halkımıza vermeyi rakamlar ve projeler ile anlatmaya çalıştım. Müthiş olumlu tepkiler aldım. Fakat kısa bir süre önce benim İYİ Partiye gelmemi ve Belediye Başkanı Adayı olmamı talep eden Cemal Turlin ve yönetim kurulu maalesef görevden alındı. Bu durum nedeniyle tüm istek ve motivasyonumu kaybetmem ve vefasızlık yapmamın mümkün olmaması sonucu olarak Çerkezköy İYİ Parti Belediye Başkan aday adaylığına başvuru yapmayacağımı üzülerek bildiririm. Bu gelişmeler yaşanırken DSP İlçe Başkanı Orhan Ergin beyden ve ismini açıklamak istemediğim başka bir partiden de Belediye Başkanı adaylığı teklifi aldım. Bu teklifler beni özellikle onurlandırdı. Teklifleri yapan başta Orhan Ergin beye ve herkese çok teşekkür ederim. Her zaman rahmetli babam Aziz Akay’ın yolundan yürüyen; ilkeli, prensipli, ahlaklı olmayı hedeflemiş bir kişi olarak siyaset hayatında yürümeye devam edeceğim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilisim