Çerkezköy Bakış - Akay, makamında düzenlediği basın toplantısında,  Kızılpınar Mahallesi’ndeki çamur yollar nedeniyle kendilerini eleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatına cevap verdi. Akay, Kızılpınar ile alakalı bir algı yönetmekle ilgili bir süreç yaşıyoruz. Yakın zamanda bir açıklama yapılmış ‘Kızılpınar çok çekmiş.’ Kızılpınar’a son 4 yıldır hiçbir şey yapılmamış gibi temelsiz, vatandaştan da bir haber, çalışmalardan da bir haber yada yapılan çalışmaları da yanlış yönlendirmeye çalışma gayreti ve niyetiyle Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını yok sayan bir anlayışla şuursuzca konuşuluyor. Bunun başka açıklaması yok. Bunun adı vatandaştan da kopuk, milletten de kopuk yapılan çalışmaları dahi göremeyecek bir çalışmada şuursuzca yapılmış açıklamalar.”dedi.

“TEMMUZ-AĞUSTOS’TA BİTİRECEĞİZ”
Akay, açıklamasını şöyle sürdürdü: Tutunacak dal olmadığı için şuanda altyapısı devam eden, devam ederken de doğal olarak bu çamur yaşanacak. Başka sansın yok. Kanalizasyon borusunu yerin altından başka yerden götürme şansları varsa bu arkadaşların, çamur olmadan, anlatsınlar formülü bilelim. 80 kilometre kazı yapılmış Kızılpınar’da. 80 kilometre kazı 5 kilometre yağmursuyu kazısı. Şuan altyapı seviyesi yüzde 87 seviyesine gelmiş ve Kızılpınar’daki cadde ve sokaklarda teslim edilen cadde ve sokaklarda neredeyse hiç beklemeden üst yapı çalışmaları başlamış. TESKİ caddeye, sokağa girmiş. Caddesini, sokağını teslim etmiş çıkmış. Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi oraya girmiş çalışmalarını tamamlamış. Kızılpınar’da yerleşim alanı içerisinde 17 tane cadde, 287 tane sokak var. Sokakların sayısını, yerini bilmeyenler bugün yorum yapan arkadaşlar. Bugüne kadar Kızılpınar Mahallesinde 17 caddeden 10 tanesi tamamlanmış. 63 tane de Çerkezköy Belediyesi tarafından sokak tamamlanmış. Çerkezköy Belediyesi 63 sokaktan 22’sini asfalt yapmış, 12 tane kuru beton yol yapmış, 18 tane demirli beton yol yapmış ve şuanda da 11 sokakta çalışma devam ediyor. Yakın zamanda bitecek. Büyükşehir belediyesi tarafından da Hürriyet, Atatürk, Terzi, İstiklal, Bahar, Çerkezköy, Çorlu, Hacıyakup, Osmanlı Caddesi TESKİ çıkmış, yol tamamlanmış. Şuanda altyapı yapılıyor. Kanalizasyon borusu döşeniyor. Sen, kanalizasyon borusunun döşenen, kazılan yolların fotoğrafını çekeceksin ‘belediyecilik bu mu’ diye şuursuz şuursuz konuşacaksın, milletin aklını ve fikrini yönettiğini zannedeceksin. Böyle bir anlayışla millete bir şey tarif edeceklerini sanıyorsa yanılıyorlar. Millet bu yapılan çalışmaların ne olduğunun farkında. O arkadaşlar da farkında tam da rahatsızlık burada zaten.

55 sokağın ihalesi yapılıyor. Muhtemelen de Nisan başı itibarıyla başlar. Sokak sayımız çıkıyor 115’e, bunlar planlı programlı işler. 1 Nisan tarihinde Millet Caddesi, Vatan Caddesi, Eren Caddesi, Malkoçlar Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Terzi Caddesi Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkmış Nisan ayında işe başlıyor. Bu sürede TESKİ de oradan çıkacak. Nisan’da ben 55 sokağa başlıyorum. Büyükşehir Belediyesi de Nisan, Mayıs ayında TESKİ'nin teslim ettiği kalan süre zarfında da kalan 7 caddesini yapacak. Geriye Çerkezköy Belediyesinin hedeflediği asfalt yapımını planladığı 144 sokak kaldı. Biz o ya da bu şekilde Kızılpınar’daki asfalt kaldırım yol işini Ağustos, Temmuz döneminde bitireceğiz.
“BİZ MAHALLENİN DURUMUNUN FARKINDAYIZ”

Kızılpınar’la yatıp kalkan arkadaşlar ondan sonra ne anlatacaklar ben merak ediyorum. Hiçbir bahanemiz yok. Şimdi bahane arkasına saklanan beceriksizlere söylüyorum. ‘Beceriksiz’ demişler ya esas beceriksizin kim olduğunu millet çok iyi biliyor. Bahaneler arkasına saklanan beceriksizler Kızılpınar Belediyesini yönettiler mi ? Yönettiler, biz onlardan teslim aldık. Kızılpınar Belediyesini yöneten beceriksizler, bu beceriksizliğin faturasını sandıkta ödediler. Bu beceriksizliğin bedelini millet onlara ödetti. Biz göreve geldiğimizden bugüne 2016 yılından beri 27 milyon TESKİ altyapı yatırımı yapmış. Yaklaşık 15 milyon üstyapı yatırımları var. Şuanda hedeflenen dahil sadece Kızılpınar Mahallesinde harcanan bedeller neredeyse 100 milyonu bulacak bütün yatırımlarla beraber. Biz mahallenin durumunun farkındayız. Dönüp dolaşıp işi siyasete endeksleyerek hizmet etmeyerek, sadece konuşarak atıp tutarak Çerkezköy’e nasıl zaman kaybettirdiklerini hepimiz biliyoruz.

Biz Kızılpınar’ın geleceği için Çerkezköy’ün de geleceği için çalışmalara devam ediyoruz. Bu çalışmaların da neler olduğunu da bu ay sonu mecliste de anlatacağız sizlerle de paylaşacağız.”ifadelerine yer verdi.

Bağlık Viyadüğü konusuna değinen başkan Akay, “15 milyona yakın bir yatırım için biz 3 aydan beri bölge müdürlüğünden bakanlığa, bakanlıktan bölge müdürlüğüne dolaşan bir yazının imzasını bekliyoruz. Bağlık Viyadük’ü bizim seçim beyannamemizde de olan bir söz. Biz bu sözün arkasında da durduk. Önümüzdeki haftadan itibaren mahalle toplantılarımıza da başlayacağız. Bağlık Mahallesinde de bunu anlatacağız.”dedi.

TERMİK SANTRAL KONUSU

Termik Santral ile ilgili de açıklamalarda bulunan Akay, “Bütün siyasetin her şeyin dışında tuttuğum mesele var o da termik santral meselesi. En son Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Koray Önsel bir açıklama yaptı. İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de bir açıklama yaptı. Bütün konuşulanlara bir lafım var. Hiç birini söylemiyorum. Bu işi siyasetin, tüm durumların dışında tutacağım. Termik Santral meselesi ne Çerkezköy Belediyesinin işidir ne Cumhuriyet Halk Partisi’nin işidir ne Milliyetçi Hareket Partisi’nin işidir, ne AK Parti’nin işidir demeden sadece ve sadece Termik Santral Çerkezköy meselesinin işidir dedim. Termik Santral meselesi siyasetin bugüne de dününe de malzeme olmayacak kadar Çerkezköy için hayati bir mesele. Siyasetin bir argümanı haline hiç getirmedim, bundan sonra da getirmeyeceğim. Termik Santral meselesine sahip çıkmayanları eleştirdiğim zamanlarda oldu olacak.”dedi ve Termik santrale karşı olduğunu yineledi.

Editör: TE Bilisim