Çerkezköy Belediyesi Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nde bulunan yaklaşık 12 dönümlük yeşil alanı yeni bir yaşam alanına dönüştürüyor. Bir süredir atıl halde bulunan Belediye Spor Tesisleri’ni yenileyerek çalışmalara başlayan Çerkezköy Belediyesi yeşil alanI yürüyüş yolları, basket sahası, çocuk oyun grupları, oturma grupları ve fitness aletleri yeni bir görünüme kavuşturacak.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Belediyesi’nin Fatih Mahallesi Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerinde başlattığı çalışmalar sürüyor.

DÜZENLEMEYE GİDİLDİ

Mahalleye yeni bir park ve yaşam alanı oluşturmak için geçtiğimiz yıl çalışmalara başlayan Çerkezköy Belediyesi ilk olarak alanın genel bir temizliğini yaptı. Temizlik çalışmasında alandan yaklaşık 35 kamyon çeşitli atık kaldırılırken alanın genel bir düzenlemesi yapılarak su baskınlarına karşı zemin yükseltildi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


2000’li yıllarda yap-işlet-devret modeliyle Çerkezköy’e kazandırılan ancak son dönemlerde atıl halde bulunan Belediye Spor Tesisleri de başlatılan çalışmalar kapsamında yenilendi. Halı saha zemininden biri yenilenirken Belediye Spor Tesisi de prefabrik olarak yeniden inşa edildi.



MODERN BİR YAŞAM ALANI


Proje kapsamında 12 dönümlük yeşil alanın bir bölümündeki yürüyüş yolları tamamlanırken oturma grupları ile fitness aletleri de konuldu. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Fatih Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların nefes alacağı, dinleneceği, sabah ve akşam sporlarını yapabileceği, çocukların ise gönül rahatlığı oyun oynayabileceği bir alan haline getirilecek. Çalışmalar kapsamında ayrıca Çorlu Deresi ile park alanını arasında bulunan duvar yükseltilerek bu alana süs bitkileri ile çiçek ekilecek.

ÖRNEK TEŞKİL EDECEK

Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerinde yapılacak çalışma aynı zamanda Çerkezköy Belediyesi’nin regreasyon çalışmasına da örnek teşkil edecek. Bu arada Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay çalışmaların sürdüğü Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’ne giderek çalışmalar hakkında Çerkezköy Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ten bilgi aldı. 
Editör: TE Bilisim