Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle şehit aileleriyle gazilere yönelik yemek düzenledi. Programda konuşan Kaymakam Kubilay “Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yakınları için ne yapsak azdır. Bizlerin sadece belirli günlerde değil, her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.

AKŞAM YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Çerkezköy Askeri Gazino Müdürlüğü’nde pazartesi akşamı saat 19.00’da düzenlenen akşam yemeğine Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Funda Serfiçe, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, İlçe Müftü Vekili İsmail Bütün, Çerkezköy Ehlibeyt Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe,  Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkkanı Mustafa As, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Belediye Meclis Üyesi Şükrü Dumanlar, mahalle muhtarları, şehit aileleri, gaziler ile davetliler katıldı.

MİSAFİRLERİNİ TEK TEK KARŞILADI

Programa ev sahipliği yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay misafirlerini Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Albay Engin Candaş ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile birlikte karşıladı. Programa saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“GURURUNU YAŞIYORUZ”

Programda bir konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ ünvanı ile ‘Mareşal’ rütbesinin veriliğinin 95.yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü idrak etmenin büyük gururunu yaşıyoruz. Milletimiz kutsal değerlerimiz olan vatan, millet, devlet ve bayrağı söz konusu olduğunda gerekirse şehadet mertebesine ulaşmaktan veya yaralanıp gazi olmaktan asla çekinmemiştir.” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİKLE BASTIRILDI”

15 Temmuz hain darbe girişimine değinerek konuşmasını sürdüren Kaymakam Kubilay “Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimini de aziz milletimiz sahip olduğu milli irade şuuruyla birlik ve beraberlik içerisinde bastırmıştır.
Bu vesileyle darbe teşebbüsünde bulunan vatan haini, millet düşmanı FETÖ’ye mensup teröristleri şiddetle kınıyor lanetliyorum. Milletimizin geleceğine, vatanımızın birliğine yönelik bu hain darbe girişimine karşı kendini siper eden, bu uğurda şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.  

“HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ”

Şehit ve gazileri hiçbir zaman unutmayacaklarını kaydeden Kubilay şöyle devam etti: “Bugün üzerinde yaşadığımız aziz vatan şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmak ve tüm gücümüzle ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için el birliğiyle çalışmalıyız. Bizler, şehit ve gazilerimiz sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşamaktayız. Canları uğruna bu vatanı bizlere emanet eden devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakarlıklar gösteren kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız.”

“HER ZAMAN HATIRLAMALIYIZ”

Kaymakam Kubilay, gaziler ile şehit yakınlarının kendileri için en kıymetli emanetler olduğunu söyleyerek konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Tüm kurum, kuruluşlarımız ve imkanlarımızla yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizi ve onların ailelerini kendi ailemiz gibi görüyoruz. Şehit annelerimizin, babalarımızın, gazilerimizin ellerinden öpüyoruz.  Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yakınları için ne yapsak azdır. Bizlerin sadece belirli günlerde değil, her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sizinle birlikte olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” Program, akşam yemeği sonrasında yapılan duayla tamamlandı.

Editör: TE Bilisim