Çerkezköy Bakış - Aksu ve beraberindeki yönetim kurulu üye adayları Çerkezköy Bakış Gazetesini ziyaret etti. Ziyarette Aksu, projelerinden bahsetti. Aksu, “Mevcut başkanın 8 yıl önce vaat edip, hayal kurup gerçekleştiremediği Esnaf Sarayı’nı biz inşa edeceğiz. Odamızın yeri ve konumu ile ilgili düzenlemeler yapıp, esnafımızın daha çok faydalanabileceği home ofis tarzından çıkıp, seminer salonu, lokal ve düğün salonuna kadar hizmet alabileceği bir yer temin edilmesini sağlayacağız. Esnafın belediye ile problemlerinde Esnaf- Belediye arasında köprü olacağız.  KOSGEP ve Kredi Kooperatiflerinde kullanılacak olan kredilerde kolaylık sağlanmasına öncülük edeceğiz. Kalfalık, ustalık ve hijyen belgesi gibi eğitimlerin odamız bünyesinde gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Günümüzün vazgeçilmezi olan sosyal medya programlarını kullanarak, esnafımızın her konudan haberdar olabileceği, istek, öneri ve şikayetlerini bize ulaştırabileceği bir platform oluşturacağız.” dedi.

MESLEK GRUPLARI OLUŞTURULACAK

Yönetim kurulunun 28 kişiden oluştuğunu ifade eden Aksu, “Yönetim kurulumuzda hemen hemen her mesleğin erbabı kişiler yer alıyor. Meslek grupları oluşturacağız ve yönetim kurulunda olan arkadaşlarımız kendi mesleğinde bu grubun başında olacak. Gıda sektöründe olan birisi berberin derdinden anlamaz. Oluşturduğumuz grupta bu konularda kolaylık sağlayacak üyelerimiz sorunlarını kendi meslek grubundaki kişiye aktaracak ve sorun daha kolay çözülecek. Odamız asla boş kalmayacak. Başkan, başkan olmazsa yönetim kurulundan arkadaşlarımız orada bulunacak ve gelen üyelerimiz sorununu dile getirmeden ayrılmış olmayacak odadan. Her meslek grubunun odamızda bir temsil edilmesini sağlayacağız.” diye konuştu.

“ESNAF KART ÇIKARTILACAK”

Esnafların gücünün farkına varmalarını sağlayacaklarını ifade eden Aksu, “Esnaflar arasındaki dayanışmayı, yardımlaşmayı ve birlikte gücümüzün farkına varmayı sağlayacağız. Ayrıca oda üyelerimizin sağlık, eğitim ve birçok alanda esnaf kart ile faydalanabileceği özel anlaşma ve ciddi indirimler sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

BERBERLERE KESİN ÇÖZÜM

Berberlerin tatil sorununa da dikkat çeken Aksu, “Erkek ve bayan kuaförü esnafımızın yıllardır sürünceli hale gelen fikir ayrılıklarına sebep olan mevcut başkanın bir türlü çözemediği tatil günü konusunda kesin çözümün bizde olduğunun bilinmesini isteriz.” dedi.

SARI LİSTE

Odanın tüm esnaflara ait olduğunu belirten Aksu, seçimlere sarı liste olarak gireceklerini vurguladı. Çerkezköy Bakış Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Akif Aldoğan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve seçime girecek tüm adaylara başarılar diledi. 
BAŞKAN PAZAR GÜNÜ BELLİ OLACAK

Mevcut başkan Ali Bozdağ ile Necati Aksu ve Erkan Zümbül’ün başkanlık için yarışacağı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu’nun ilki 5 Şubat Pazartesi günü gerçekleşti. Ancak çoğunluk sağlanamadığı için seçim 11 Şubat Pazar gününe ertelendi. Odanın başkanı pazar günü Dekor Düğün Salonunda çoğunluk aranmaksızın yapılacak genel kurulda belli olacak.

Editör: TE Bilisim